De lyseblå fightede sig til sejr i Frøs Arena

SønderjyskE-Rungsted Seier Capital 3-1 (1-0, 2-0, 0-1) Det var to amputerede trupper, der krydsede klinger i Vojens denne tredje søndag i advent.
Hjemmeholdet var trods årstiden ikke i gavehumør og sikrede sig via en solid arbejdsindsats og den rette mængde skarphed de tre point
Det var gennem alle tre perioder tempofyldt og intenst.
Haluret i Frøs Arena havde end ikke rundet to minutter, før nettet første gang blafrede bag Grubak i udeholdets mål.
Villiam Haag fandt Nikolaj Krag, der uden tøven, sendte skiven ind til en tidlig føring til værterne.
Kort efter var Desjardins fri, men missede med baghånden fra kort afstand.
I modsatte ende var det nu gæsterne, der pressede på, og Mathias Hansen var tæt at overliste Nikolaj Henriksen i hjemmeholdets mål. En udvisning til Mike Little gav yderligere medvind til Rungsted.
SønderjyskE, som ikke har imponeret i boxplay denne sæson, kæmpede imidlertid bravt og klarede frisag. Midtvejs i perioden var gæsterne tæt på med en hurtig spilvending, men Brett Thompson brændte på Henriksen.
SønderjyskE var bestemt heller ikke ufarlige. Oliver Gatz var tæt på med et skud højt i målet, mens Alex Lavoie fik overplaceret sin styring kort efter.
Derfor blev det ved 1-0 efter tyve medrivende minutter. Det var værternes Rasmus Lyø, der var første mand til at byde ind på en scoring i anden periode. Grubak tog sig dog kærligt af afslutningen.
I modsatte ende spillede Thompson og Pompei sig via kvikt samspil til en gedigen mulighed, men Henriksen fik lukket døren i tide.
Spillet bølgede frem og tilbage, men med lidt overvægt i spil til udeholdet i disse minutter. Morten Jensen sendte et par skarpe skud afsted, men måtte igen se Henriksen klare ærterne for hjemmeholdet.
En hurtig spilvending gav pludselig en fin mulighed til sønderjyderne, og så slog de til. Oliver Gatz lagde pucken på mål, hvor Valdemar Ahlberg fik den lirket ind bag David Grubak. Føringen dermed fordoblet.
Bare få minutter senere var gæsternes dynamiske duo i form af Thompson og Pompei endnu en gang på spil. Pucken hoppede og dansede omkring værternes mål, men SønderjyskEs bagerste rækker fik ryddet op og afværget chancen.
Der var fuld knald på tempoet, og inden midtvejsmærket var nået, havde Valdemar Ahlberg haft muligheden for at øge føringen. Fejlpasninger var der også, men overordnet set var det underholdende og hæsblæsende, hvad begge hold bød ind med. En udvisning til Martin Eskildsen gav panderynker hos tilbagevendte Mario Simioni i SønderjyskE-boksen.
Denne gang blev udeholdets overtalsspil dog knapt så farligt. Pausen nærmede sig, da Alex Lavoie sendte en præcis pasning til Charlie Combs, der smart tog pucken med sig og nærmest i een og samme bevægelse også passerede David Grubak. 3-0 til sønderjyderne før matchens sidste tyve minutter.
En tidlig udvisning til værterne, gav de nordsjællandske gæster en optimal mulighed for at lynstarte tredje periode. En heroisk fightende sønderjysk boks ville det anderledes og sammen en storspillende Nikolaj Henriksen holdt de Rungsted fra fadet. SønderjyskE måtte allerede tidligt i kampen se Gabriel Desjardins gå i kabinen og fem minutter inde i tredje periode måtte også Steffen Frank udgå.
En slashing fra Brett Thompson på Frank lod dommerne i første omgang passere, men efter en snak med en af liniedommerne, valgte de at se video af situationen. Thompson fik to minutters pause, mens Steffen Frank missede resten af kampen. Power play’et skabte ingen chancer.
Hjemmeholdet spillede dog ganske klogt hovedparten af tredje periode, med fokus på at forsvare føringen. Tilbagevendte Mario Simioni fik først brug for at rive sig i håret, da Anders Biel med under tre minutter på klokken tog en udvisning af de mere tynde i offensiv zone.
Hjemmepublikummet var alt andet end tilfredse med den kendelse fra dagens hoveddommere og det var da undervejs i dagens kamp også svært at få øje på linien, hvilket førte til frustationer hos begge mandskaber.
Rungsted erstattede Grubak med en ekstra markspiller og satsede seks mod fire. Endnu engang viste box playet hos hjemmeholdet stor fight, men selv om Nikolaj Henriksen også nærmest stod på hovedet i kassen, så fik Marcus Olsson alligevel overlistet den sønderjyske defensiv og prikket en reducering ind.
Scoringen kom imidlertid for sent til for alvor at true værterne og derfor kunne hjemmeholdet kort efter lade sig hylde af de små 2100 tilskuere for sæsonens foreløbig tredje sejr mod Rungsted. Sejren var ikke ufortjent, men set over tres minutter, kunne kampen være gået begge veje. Værternes skarphed kombineret med en sublim præstation fra Nikolaj Henriksen, var i sidste ende det, der sendte alle tre point SønderjyskEs vej.