Ti mål i Spar Nord Arena, hvor forudsigelsen om en offensiv match holdt stik

Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital 4-6 (2-3,0-2,2-1) Rungsted gjorde det igen. Tog sejr nummer fem på stribe og begynder med den nuværende form måske alligevel at kunne udfordre i kampen om top fire, hvis en fra "fire-banden" får et formdyk. I aften vandt de forsvarende mestre med 6-4 i Spar Nord Arena over Herlev.

Efter en ufrivillig pause var ørnene tilbage på is, men ikke nødvendigvis helt klar fra første puckdrop. Tungt pres fra formstærke Rungsted i de første minutter, og med mindre end to minutter spillet, var gæsterne da også i front.

Brandvarme Henrik Hetta modtog pucken lavt i slottet, og satte den over Lukas Horaks stav.

Herlev samlede sig dog hurtigt op, tog teten, og fik også udlignet ved Lasse Mortensen.

Den store back modtog en pasning fra Alexander Lindqvist Hansen og kunne efterfølgende sætte sit andet sæsonmål bag Ville Kolppanen i Rungsted-målet. Målorgiet i første periode var kun lige begyndt.

Kort efter midtvejsmærket var Rungsteds altmulig-mand Daniel Madsen helt fri foran kassen, og passerede Horak i en situation hvor tjekken ikke så helt uskyldig ud.

Efterfølgende fik Horak også sendt en svada afsted imod sine medspillere, så der var nogle ting der skulle afstemmes internt. Det blev der da også et minut senere. Anton Johansson skød hårdt på kassen fra venstre side, og med god trafik foran Kolppanen, stod der altså 2-2 efter 11 minutter.

Det ville Jacob Gammelgaard dog ikke finde sig i ret længe. 35 sekunder skulle der gå, inden Gammelgaard sendte en hammer afsted fra blå linje, og så tog gæsterne føringen for tredje gang i 1. periode.

Perioden endte med lidt ondt blod imellem Henrik Hetta og Daniel Baastrup Andersen, der endte i infight bag Herlevs mål, i en situation hvor Herlev havde Niklas Tikkinen siddende i straffeboksen.

Den midterste periode var knap så målrig, men chancer skortede det ikke på. I forbindelse med Rungsteds scoring til 4-2, havde Matthias Asperup en friløber, som endte med at Rungsted fik vendt spillet lynhurtigt med en pasning til Mattias Persson, der i ensom majestæt kunne udplacere Horak og udbygge føringen.

Endnu en svensker, Hampus Gustafsson bragte Rungsted på 5-2, blandt andet assisteret af Jacob Gammelgaard der havde en god aften i Herlev.

Drama opstod der da Lukas Horak i forbindelse med en redning lå fladt på ryggen, men han kom dog hurtigt på benene. Han måtte dog lade sig udskifte med Christian Elmose efter lidt overtalelse.

Elmose startede også 3. periode, men kort inde i perioden måtte han se sig passeret af Mathias Lehmann Hansen, der sendte Elmose til højre og pucken til venstre, i hvad der lignede en afgørelse.

Men nede med 2-6 fik Herlev vist noget gnist midtvejs i perioden.

Først Niklas Tikkinen og kort efter Matthias Asperup, gjorde at Herlev reelt havde en mulighed for at hente noget fra opgøret. Hjemmeholdet pressede og pressede, og Christian Elmose blev også trukket ud med lidt over et minut tilbage.

Det blev dog ved lige ved og næsten, og Rungsted fortsætter storformen og står med fem sejre i træk, efter sejr på 6-4 over Herlev.

LYNOPTAKT: Søndagens tre kampe i Metal Ligaen OPTAKT: Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital