Frederikshavn var bedst i det lange og seje træk og sejrede komfortabelt med 4-0 i Esbjerg, mens man i Esbjerg måtte konstatere, at det ikke er nok at starte bedst og dominere i de første ti minutter, hvis man vil vinde ishockeykampe

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 0–4 (0-0, 0-1, 0-3)

Frederikshavn stillede uden Christoffer Åkesson, Tadeas Galansky, Logan Pyett og Kristian Jensen, mens Esbjerg til aftenens kamp kun måtte se bort fra Jonas Torbensen, og altså dermed kunne stille med fuld besætning på importsiden, for første gang i indeværende sæson.

Målmandsduellen stod mellem Samuel Jukuri og Mathias Seldrup.

Forud for kampen blev Brett Welychka kåret til månedens profil for Esbjerg. Der var også blomster til Mathias Seldrup og Andreas Grundtvig, der begge rundede 100 kampe for Esbjerg.

Underholdende og intens første periode med annulleret Esbjerg-mål efter fornem detalje

Esbjerg indledte kampen med et stormløb mod gæsternes mål, hvor den finske lejesvend, Samuel Jukuri, blev sat under massivt pres. Christian Wejse var første mand til at teste Jukuri, da han efter et par minutters spil slap alene igennem den nordjyske defensiv. Men det blev ved lige ved og næsten for Wejse. Det gjorde det også for Trevor Cheek og Grayson Downing, der efter fire minutters spil begge havde særdeles nærgående forsøg tæt under mål.

Efter syv minutters spil troede de fleste, at det store vestjyske overtag kastede et føringsmål af sig. Grayson Downing var manden bag en fremragende soloaktion, hvor han satte to modstandere, inden også nordjydernes keeper blev snydt og pucken sendt i nettet. Men til stor undren for hjemmeholdets spillere, så blev scoringen annulleret.

Frederikshavn havde i det hele taget store problemer med blot at få ekspederet pucken ud af egen zone i de første ti minutter, hvor Esbjerg sad på alt. I længere sekvenser var vestjyderne nærmest permanent stationerede i Frederikshavnernes zone.

Gæsterne fik dog betragteligt bedre fat i kampen fra omkring det 12. minut, hvor Søren Nielsen fik sendt en kvalificeret afslutning på mål, i øvrigt efter gæsternes første reelle etablerede angreb i kampen. Minuttet efter brændte det for alvor på foran Seldrups mål, da Dane Fox blev sat perfekt op til afslutning. Men på utrolig vis lykkedes det for den ellers så målfarlige canadier, at sende pucken forbi det tomme mål bag Seldrup, der aldrig nåede forflytningen.

Gæsterne bød nu ind med langt mere end i periodens første halvdel og var i det hele taget kommet bedre med rent spillemæssigt. Med en udvisning til begge hold omkring det 18. minut blev der mere plads på isen og den forvaltede Esbjerg umiddelbart bedst, da både Travis Brown og Grayson Downing nåede at få sendt afslutninger på stolpen i et stærkt Esbjerg-angreb mod periodens slutning.

Nordjysk føring efter anden periode på det jævne

Lad det være sagt med det samme; anden periode levede ikke op til første i hverken kvalitet eller intensitet. Spillet gled ikke længere helt så godt eller hurtigt hos nogen af de to mandskaber og der var også blevet længere mellem de lækre detaljer.

Mest dramatiske højdepunkt i periodens første halvdel var vel derfor, da linjedommer René Jensen for en stund måtte udgå med en skade. Han vendte dog tilbage på isen efter omkring fem minutters fravær.

Omkring periodens halvvejsmærke havde gæsterne dog en stor mulighed til Søren Nielsen, der blev den lille i duellen med Mathias Seldrup. Samme Seldrup måtte dog kapitulere minuttet efter, da Christian Mieritz sendte et relativt ufarligt forsøg mod mål fra distancen. Pucken så ud til at blive rettet af undervejs og snød dermed Esbjerg-keeperen og gæsterne var oppe med 0-1.

I det 11. minut fik Esbjerg for første gang i kampen chancen i power play, men trods nærgående forsøg af både Trevor Cheek og Niklas Andersen, så klarede Frederikshavnerne frisag.

Gæsterne fik også chancen i power play, da Esbjerg fik en holdstraf for at have for mange spillere på isen efter godt 12 minutter. Men et glimrende vestjysk boxplay gjorde det svært for gæsterne, der ikke kom frem til de helt store chancer ved den lejlighed.

Der blev ikke scoret yderligere i en lidt rodet anden periode, hvor Esbjergs Christian Wejse sluttede af med at rage en selvisk udvisning til sig, da der resterede få sekunder.

Frederikshavn trak fra, da Esbjerg gik i stå

Frederikshavn kunne dermed indlede tredje periode i overtal. Den mulighed var gæsterne ikke sene til at udnytte, da Dane Fox efter godt et minut hamrede pucken ind bag Seldrup til 0-2, efter stærkt forarbejde af Alexander Bumagin.

Bumagin kom i fokus igen efter fire minutter, da han trak en lidt tynd udvisning for hooking. Men i stedet for et ventet vestjysk overtalspres, så var det faktisk gæsterne der var tættest på, da Søren Nielsen på et undertals break away fik en gylden mulighed for at udbygge den nordjyske føring. Nielsen overplacerede dog sin afslutning og Esbjerg slap med skrækken.

Med Valdemar Ahlberg i straffeboksen rullede gæsterne overtalsformationerne ud efter 12 minutter og med fem sekunder tilbage af selvsamme udvisning faldt kampens reelle afgørelse, da Søren Nielsen satte Mathias Mølgaard op til scoring. 0-3 og det sidste Esbjerg-håb punkterede.

Efter en Esbjerg-timeout med 2:50 tilbage på uret forsøgte Mark Pederson sig med seks mod fem, men Alexander Bumagin havde ingen problemer med at ramme det tomme mål og sikrede endegyldigt Frederikshavn sejren med målet til 0-4.

OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox RETRO: Heinz Ehlers havde en dårlig sæson i Aalborg