Herlev var effektive og disciplinerede og spillede med selvtillid i den første kamp efter landsholdspausen

I den tidlige kamp i Metal Ligawen skulle Herlev i aktion igen efter meget lang pause. Ikke siden den 7. november havde Herlev været i kamp. Herlev vandt senest mod Esbjerg på egen is med 6-1, i en kamp som også huskes for en knætackling på Mathias Asperup.

Det kan være svært at komme op i omdrejninger igen ovenpå en 15 dage lang pause, og gæsterne fra Esbjerg kom med friske kampben. De vandt i fredags en flot 4-0-sejr hjemme over Herning, som ellers havde spillet 10 kampe i træk uden nederlag.

Og mens andre klubber tilfører nye udlændinge til truppen, så valgte man i Esbjerg at sende Edgars Kulda hjem, og i stedet havde man 16-årige Tobias Ebener med i truppen, som gjorde en rigtig god figur i sin debutkamp i Metal Ligaen. Ham skal vi nok komme til at høre meget mere om i fremtiden.

Kampen var næsten ikke kommet i gang, da det startede på bedst tænkelige vis for hjemmeholdet, der bragte sig foran 1-0 på mål af Jani Siekkinen. Herlev var kommet i powerplay, og fem sekunder senere kunne Siekkinen følge op på en retur og bringe Herlev i front. En vaskeægte drømmestart for ørnene, men det holdt ikke længe, for små 35 sekunder senere styrede Casey Gilling en puck ind bag Lukas Horak i Herlev-målet.

En hurtig afslutning fra blå linje overraskede Horak og resten af Herlev-defensiven, og så stod den pludselig 1-1. Og der var kun spillet 1:52 min. af første periode.

Esbjerg masede på og havde succes med at rykke spillet ned i Herlevs zone. Herlev var en anelse på hælene i de første seks-syv minutter af kampen, men kom langsomt bedre med i spillet og fik selv skabt nogle gode chancer på hurtige opspil, men Seldrup var vågen i målet.

Esbjergs overtag i spil og chancer holdt perioden ud, men farligheden dalede i takt med at Herlev stod bedre og bedre i egen zone. Esbjerg vandt skudstatistikken 13-10 efter de første 20 minutter.

Herlev kom bedre med i kampen fra anden periodes start, og havde adskillige nærgående forsøg mod Seldrup i Esbjergs mål. Men det blev ved store chancer, og i stedet tog Esbjerg langsomt over. Igen fik de sat Herlev under masser af tryk i egen zone, men de store muligheder udeblev. Herlev kæmpede heroisk foran Horak i målet, og tvang Esbjerg til afslutninger fra siderne eller distancen.

Midt i godt angreb slap Joseph Jonsson af sted for Herlev, men i stedet for at skyde prøver han med en pasning til Lindqvist-Hansen, som ikke kan nå frem til pucken. Men Herlev bevarede trykket og kort tid efter modtog Jonsson pucken helt fri foran mål, og så kunne han bringe hjemmeholdet i front igen.

Esbjerg trykkede endnu mere på speederen, og fik atter rykket spillet ned i Herlevs zone. Masser af gode sekvenser for gæsterne, og Herlev kun sjældne gæster i Esbjergs zone. Og selvom Esbjerg vandt skudstatistikken 14-8, så vandt Herlev perioden 1-0 på Jonssons mål.

Esbjerg var tvunget frem på isen til tredje periode, og det gav lidt muligheder for kontram til Herlev. Herlev var bedre med i kampens sidste periode, og virkede til at have fået mere selvtillid med Jonssons 2-1-scoring.

Det skulle blive bedre endnu for Herlev, da Jonsson scorede til 3-1 i endnu et powerplay. Scoringen faldt i slutningen af udvisningen og forud var gået godt halvandet minut, hvor Herlev spillede seks mod fem på grund af den afventende udvisning.

De knap fire minutter i undertal tog pusten ud af Esbjerg, og da man tre minutter før tid gav den et sidste forsøg, strøg Lindqvist-Hansen af sted i en breakaway, hvor han rundede Seldrup og bragte Herlev på slutcifrene 4-1.

Herlev har været bedst denne sæson i de foregående opgør med Esbjerg, med en 3-2-sejr efter straffeslag i Esbjerg, og så senest 6-1 på egen is. Den tendens fortsatte tirsdag aften, og Herlev kan tage til Odense på fredag med selvtilliden i top, og Esbjerg må lede videre efter den manglende stabilitet i eget spil.

SønderjyskE fik has på Odense i tredje forsøg STATUS: Har vi alletiders våbenkapløb i gang i Metal Ligaen?