Herlev Eagles-SønderjyskE 2-4 (0-1,0-2,2-1) Ørneborgen var denne eftermiddag iskold og nærmest en regulær kummefryser med vintervejret udenfor som hjælp. Og hjemmeholdet fik aldrig varmen og tabte for anden søndag på stribe mod SønderjyskE, der stille og roligt kørte tre point hjem. Dermed fik vi den femte udesejr i fem opgør mellem de to hold i denne sæson. Ganske bemærkelsesværdigt.

Efter 21 sekunder kom eftermiddagens første drama. Den ene udvisningsdør var ikke lukket ordentligt, og det fik Martin Eskildsen at mærke. Døren sprang op, da SønderjyskE-angriberen blev tacklet, og Martin Eskildsen blev ramt lige i hovedet og måtte til behandling.

Emil Jidskog var tilbage i Herlev-målet efter Elmoses tur mod Rungsted, og kunne se Mathias Borring Hansens skud klinge af på stolpen tidligt i kampen. Det var SønderjyskE, der kom bedst fra start og sad på kampen i det meste af første periode. Busbenene var tilsyneladende hos hjemmeholdet denne søndag eftermiddag.

Efter 11 minutter holdt Herlev ikke til presset mere. Brendan Harms kom først på en retur og satte gæsternes føringsmål. Eagles første mulighed faldt efter et kvarter, hvor Matthias Asperup fik åbent mål på en retur, men ikke fik ram på pucken. Fortjent SønderjyskE-føring efter 20 minutter.

SønderjyskE kom hurtigt foran med to, da Anders Biel skød og ikke ramte pucken helt rent. Den snød Jidskog og gæsternes føring var fordoblet. I det 23. minut var en stærkt spillende Martin Eskildsen på plads med en styring og gjorde det til 3-0 for sønderjyderne, der denne eftermiddag var langt skarpere i tanke og handling end hjemmeholdet.

Martin Eskildsen lukkede dog Herlev ind i kampen igen, da han satte en grim tackling på Jesper Thörnberg. Det gav en badebillet til Eskildsen og et lægetjek til Thörnberg, der heldigvis vendte tilbage igen.

Intet gift i Herlevs fem minutter i overtal, men til gengæld kom initiativet på Herlevs hænder. Galbraith stod solidt i SønderjyskE-buret og tog sig godt af Herlevs afslutninger.

Det samme gjorde Jidskog, da Yannick Vedel kom fri med 10 minutter tilbage.

Samme Vedel åbnede for et Herlev-comeback med 4:43, da han tog en udvisning, som gav Herlev mulighed for at satse alt. Matthias Asperup skød på stolpen, udvisningen løb ud, men Herlev holdt trykket og Thörnberg fik reduceret med 2:07 igen. Herlevs svenske superscorer skal åbenbart holde et pointsnit på to pr. kamp og satte også 2-3 med 53 sekunder igen.

Mads Eller sørgede for nøjagtig samme resultat som sidste søndag, da han scorede det sidste mål i tomt bur. Fortjent sejr til gæsterne, der havde Martin Eskildsen – indtil han blev smidt ud – som bedste mand. Hos Herlev var Matthias Asperup den mest iøjnefaldende spiller.