Vi tager en hurtig puls på de ni Metal Liga-klubber og begynder med grundspilsvinderne fra Aalborg Pirates

Aalborg Pirates er langt fremme med sin danskerstamme frem mod den kommende sæson, og den kommer i høj grad til at ligne den rød-hvide besætning fra i fjor. Bliv heller ikke overrasket, hvis Pirates kommer til at spille med næsten samme hold som i fjor. Det kommer an på, hvor meget is i maven, der findes hos sportschef Ronny Larsen, der har proklameret, at han vil spille med fem-seks udlændinge fra begyndelsen.

Målmandstruppen er nøjagtig den samme som i fjor, og Aalborg kan føle sig helt trygge ved George Sørensen, der en målmand i øverste ligaklasse. Intet nyt under solen i reserverne Jesper Wulff Pedersen og Frederik Marcussen. Sørensen spiller mindst 40 kampe i næste sæsons grundspil - forudsat, vi rammer 48 matcher.

Hos backerne har Aalborg tabt en markant figur. Anders Krogsgaard spillede en blændende sæson og er på den baggrund naturligt nok skiftet til Bremerhaven i DEL. Aalborg kommer til at mangle de point og offensive kvaliteter, som Krogsgaard demonstrerede i fjor, hvor han kom op på ekstremt fornemme 47 point i 48 kampe. Vær vis på, at Ronny Larsen søger efter en offensiv type, som kunne være en Martin Lefebvre i topform, hvis canadieren vender tilbage. Da Aalborg blev mester i 2017/18 lavede han 52 point i 61 kampe. 

Aalborg har yderligere tre backer, der alle er inde i billedet til ligalandsholdet med forskellige kvaliteter: Stabiliteten hos Sebastian Bergholt, fysikken hos Lasse Bo Knudsen og den spillemæssigt stærke Nicolaj Carstensen. Desuden er unge Nikolai Nielsen på kontrakt. Hvem ved om trofaste Victor Panelin-Borg vender tilbage som den solide klippe, han altid er.

Det er næppe umuligt, at Ronny Larsen begynder med tre udenlandske backer, eftersom Mads Iversen (sjette/syvendeback) er skiftet til Frederikshavn. Rammer sportschef Larsen rigtigt, er Aalborg godt besat i defensiven. 

Offensivt har Aalborg allerede den efterhånden klassiske danskerkæde med Jakobsen og Højbjerg-brødrene på kontrakt. Når de cirkler og er i form, har Pirates en af Metal Ligaens bedste kæder. Formationen med Spelling, Morin og Scheel er splittet op med sidstnævntes exit, men kan Aalborg finde en udenlandsk erstatning, eller måske sætte Jeppe Jul Korsgaard op i den kæde, er nordjyderne godt bevendt.

Daniel Madsen, Emil Marcussen og Tobias Ladehoff må stadig forventes at skulle arbejde i de nederste kæder, men det er alle tre dygtige spillere: Madsen og Ladehoff med stor erfaring. Skulle vi gætte på, at Jonas Jakobsen også skriver sig, så er der plads til to eller tre imports ud over Pierre-Olivier Morin. Kunne man tænke sig et gensyn med Kirill Kabanov i Aalborg? Han er også blevet lidt af en "signatur-spiller" for succes i Aalborg. 

Aalborg er allerede nu godt kørende og har en solid basis på plads. Der er næppe tvivl om, at man hos Pirates vil gå stenhårdt på at ende som tophold igen, og har Ronny Larsen en bare nogenlunde god hånd med den sidste håndfuld udlændinge - og de to, der kommer i løbet af sæsonen - har Pirates bestemt solid mulighed for igen at spille med i den bedste ende. 


Sommerbarometer: Hernings danskerstamme ser superstærk ud RETRO: Spilleren, der kun kendte én vej