Eagles-fansene venter på de nye - og gamle - importprofiler

Herlev Eagles spillede en flot sæson i fjor. Ørnene leverede overraskelsen - måske endda sensationen - ved at trampe sig i Metal Final4 i løbet af turneringens to første spillerunder.

Her var et velfungerende og disciplineret Herlev-hold bare et enkelt straffeslag fra klubbens første finale i 15 sæsoner.

Herlev levede hårdt på holdets suveræne førstekæde, anført af Brett Thompson, der i tre sæsoner har været klubbens bankende hjerte. Han er væk - og det er et tungt tab for Eagles.

Vi begynder i mål, hvor Christian Elmose - formentlig som backup - er den eneste, der er på plads. Forhåbentlig får talentfulde Elmose over 10 kampe i den kommende sæson. Bliver det bag Emil Jidskog, der i sidste sæson blev bedre, som sæsonen skred frem, men også var den førstemålmand med den ringeste redningsprocent i Metal Ligaen. 

Jidskog blev dog også ekstra udfordret af et offensivt indstillet hold, der tænkte langt mere fremad end tilbage. 

Defensivt er der endnu ingen imports på plads, men det er sikkert og vist, at Acke Ringström drøner hjem til Sverige og Kristianstads IK. Det bliver også svært for Herlev at holde på den dygtige Niklas Tikkinen, der bør kunne tjene mere andetsteds og nok også higer efter at prøve sig af i en højere liga.

Så det er op til Patric Wener at finde de to eller tre imports, der skal supplere de foreløbig fem danskere op. Svært tab med Benjamin Mauritzen og Magnus Povlsen, der i sidste sæson var Herlevs to mest markante backer med dansk pas. Uanset hvor meget man argumenterer imod i Herlev, er det en gevinst for naboerne i Rødovre at hente de to. 

Ind er i stedet kommet Lasse Mortensen og Daniel Baastrup-Andersen. Store Mortensen kan måske blive endnu stærkere med mere spilletid, mens Daniel Baastrup ligger til masser af ansvar defensivt og skal forsøge at forbedre sit spil fremad banen. Han leverer altid en fremragende arbejdsindsats.

Max Vilstrup Olesen og Magnus Koch har potentiale til mere og står begge på den tærskel, der hedder gennembrud eller gennemsnit. De får begge mulighed for at vise sig frem, mens Tobias Ruelykke ganske enkelt er en glimrende håndværker. 

Spændende, hvad Patric Wener henter ind som supplement. Det kunne også gavne Herlev med en ekstra dansk aktør, så man kommer op på otte backer. 

Offensivt er førstekæden splittet ad. Farvel til Thompson og Skinnars. Kunne man forestille sig, at Rollin-Carlsson blev og skulle have to nye medspillere, som han i samarbejde med Wener måske håndplukker?

Alexander Lindqvist-Hansen har mere end antydet, at han bliver, og Joonas Riekkinen er glad for at være i Danmark. Med Luis Blak Olsen inde som bedre og bedre spillende kan Herlev måske bevare den solide andenkæde fra i fjor. 

Magnus Molge kunne også gå ind i en af de to første kæder, ellers er han i hvert fald et solidt tillæg til truppen i de nederste to kæder, hvor de unge gutter i fjerdekæden forhåbentlig står til lidt mere spilletid. 

En tredjekæde med Christoffer Gath og Linnet-brødrene synes at være oplagt. 

Men det er klart: Der er en udfordring til Wener i forhold til at finde de mange point, som topspillerne leverede i fjor, og det bliver en udfordring at spille uden Thompson. 

Imports og en stærk målmand - måske end forbedret Jidskog - er nøglen for Herlev Eagles, men klubben kan også have en realistisk tro på, at danskerne løfter sig, og at den forbedrede kultur i klubben giver ekstra power. 

Det vigtigste er dog, at Herlev spiller mere stabilt over hele sæsonen - ikke mindst defensivt - hvis klubben skal op og kæmpe i den gode halvdel af tabellen. 

Og så lover vi i øvrigt, at vi ikke her på sitet taler mere om Brett Thompson. 


Rødovre Centrum Arena beholder sit navn Continental Cup: Frederikshavns modstandere findes fredag