Esbjerg var med i kampen i det første kvarter, men derfra så de sønderjyske gæster sig ikke tilbage. Der var reelt set aldrig tvivl om udfaldet efterhånden som kampen skred frem. Især blev en katastrofal anden periode dyr for Esbjerg, der måtte se gæsterne vinde de midterste 20 minutter med 3-0

Esbjerg Energy – SønderjyskE 2–6 (1-2, 0-3, 1-1)

Grundspillets sidste lokalopgør mellem Esbjerg og SønderjyskE var tirsdag aften på menuen i Granly Hockey Arena. Sønderjyderne har haft et klart overtag i de hidtidige indbyrdes opgør i sæsonen, hvor de to mandskaber, grundet et par corona-aflysninger, kun kommer til at møde hinanden fire gange.

Til aftenens opgør stillede SønderjyskE uden Andreas Holzmann, William Boysen, Mads Eller og Yannick Vedel, mens Esbjerg måtte undvære Mikkel Rask, Grayson Downing og Henrik Mærsk Clausen.

Målmandsduellen stod mellem Nicolaj Henriksen og Thomas Lillie.

Forud for kampen blev Kale Kerbashian kåret til månedens profil hos Esbjerg.

Tempofyldt og intens åbningsperiode

Publikum i Granly Hockey Arena skulle blive vidne til en særdeles livlig åbning på kampen. Spillet bølgede frem og tilbage og der var da også et par gode tilbud i begge ender, uden at det dog for alvor blev farligt i de første fem minutter.

Efter seks minutter var det dog tæt på for hjemmeholdet, da Craig Puffer slap igennem gæsternes defensiv og fik chancen alene med Nicolaj Henriksen. Afslutningen manglede dog lige det sidste, så den forvoldte ikke gæsternes keeper de store problemer.

Efter ni minutter kunne Henriksen dog ikke holde stand, da Esbjerg tog føringen. Kale Kerbashian læste spillet godt og snuppede pucken for næsen af en sønderjysk back bag målet, hvorfra han sendte den ind foran kassen, hvor Felix Scheel havde taget opstilling. Scheel tøvede ikke, da han resolut sendte pucken op over skulderen på Henriksen til 1-0.

Sekvensen efter pressede Esbjerg hårdt på for at udbygge føringen og især Phillip Schultz var tæt på, da han sendte et nærgående forsøg lige forbi stolpen.

Et minuts penge senere var det så Mike Little og Alex Rauter, der med en stor dobbeltchance kun var få centimeter fra at score i modsatte ende. Jo der var for alvor kommet liv i kludene.

I det 12. minut var der igen bud efter en scoring fra Felix Scheel, da han modtog pucken i en fri position lige foran mål. Men Henriksen var på sin plads og fik afværget for gæsterne ved den lejlighed.

Esbjerg havde egentligt været bedst i det første kvarter, men med en stærk afslutning på perioden skulle det dog alligevel lykkedes for gæsterne, at gå til pause med en føring på 1-2.

Efter 18 minutter var et pucktab af Oliver Kjær med til at sætte gæsterne i gang, da de pludseligt kom i overtal tæt under vestjydernes mål. Mathias Borring Hansen fandt med en tværhurtig pasning en fri Mathieu Foget, der fra en position midt i slottet slyngede pucken i kassen til 1-1.

Sønderjyderne var dog ikke færdige endnu og et minuts penge senere blev det 1-2, da pucken umiddelbart efter en faceoff endte ude ved Steffen Frank, der havde taget opstilling ved blue line. Fra distancen sendte Frank en følt afslutning mod mål. Afslutningen skulle vise sig, at få lov til at gå hele vejen. Gæsterne var dermed foran med en enkelt forud for anden periode.

Esbjerg løbet over ende i ensidig anden periode

Tre udvisninger til Esbjerg og tre scoringer til SønderjyskE. Så kort kan anden periode egentligt opsummeres. Men paradoksalt nok, så blev ingen af gæsternes mål faktisk scoret i overtal.

Gæsterne fik tidligt chancen i power play, da Phillip Schultz et minut inde i perioden blev udvist for en høj stav. Men Esbjergs boxplay arbejdede godt for sagen ved den lejlighed og gav gæsterne svære arbejdsbetingelser. Esbjerg klarede dermed frisag.

Det samme gjorde vestjyderne efter fem minutter, da gæsterne fik sendt pucken i nettet med hjælp fra en høj stav. Dommeren vinkede dog afværgende, og efter at have set episoden igennem på video, så stod dommerne da også ved den beslutning, og scoringen blev altså ikke godkendt. Situationen var dog et forvarsel om hvad der var på vej, nemlig en storstilet sønderjysk offensiv.

Andreas Grundtvig og Ryker Killins havde begge gode chancer i det 7. minut, men herfra stod der SønderjyskE på alt.

Oliver Kjær indkasserede en udvisning for en høj stav efter ni minutters spil og netop som Esbjerg var blevet fuldtallige scorede gæsterne til 1-3. Mike Szmatula stod helt umarkeret inde foran mål, og herfra havde han absolut ingen problemer med at styre pucken ind under Lillie.

I denne periode af kampen stod Esbjerg på flade fødder og værterne kunne slet ikke følge med i gæsternes opskruede tempo. Der skulle da også kun gå 29 sekunder, før SønderjyskE igen udbyggede føringen. Kale Kerbashian gjorde det ikke svært for sønderjyderne, da han smed pucken væk omkring egen blue line, hvorefter gæsterne kunne slå kontra. Få sekunder senere havde Mathieu Foget elegant sendt en baghåndsafslutning op i nettaget til 1-4.

Esbjerg-træner Jason Jaspers udbad sig en timeout, men det gjorde ikke den store forskel. Efter 14 minutter blev det således også 1-5, da Anders Biel ganske enkelt skøjtede fra Andreas Grundtvig og sendte pucken ind under Lillie. Biel fik det til at se forbavsende let ud.

Hjemmeholdets frustrationer synes udtalte og efter 17 minutter fik Felix Scheel da også raget en udvisning til sig for en unødvendig cross-checking i midtzonen. Gæsterne formåede dog ikke at straffe udvisningen og 1-5 var dermed fortsat stillingen, da de to hold løb på isen til 3. periode.

Hjulmand pyntede på resultatet

Der var spillet små seks minutter af tredje periode, da Mike Szmatula indkasserede gæsternes første udvisning for en holding. Esbjergs første power play i kampen var dermed en realitet efter 46 minutters spil.

Lige lidt hjalp det dog for værterne, der havde svært ved at finde rytmen i spillet denne aften, hvor man da heller intet fik ud af overtalssituationen.

Gæsterne kørte stille og roligt tid af uret, mens Esbjerg forsøgte at redde lidt af æren. Spillet var blevet en kende bedre end i den katastrofale anden periode, men nede med 1-6 virkede det som om vestjyderne godt vidste hvad klokken havde slået.

Jeff King tog kampens sidste udvisning efter 14 minutter. Gæsterne scorede deres sidste mål i kampen et enkelt sekund efter at udvisningen var udløbet. Brendan Harms gik direkte på mål, ramte stolpen og fik tid og plads nok til, at han selv kunne følge op på sin egen retur. 1-6 til SønderjyskE.

Sune Hjulmand fik lov til at lukke og slukke, da han opsnappede en fejlpasning tæt på gæsternes blue line og resolut sendte pucken i kassen til 2-6. Gæsterne kunne dermed sætte tre velfortjente point ind på kontoen.

OPTAKT: SønderjyskE-Aalborg Pirates AALBORG PIRATES vinder grundspillet