Simionis tropper fik revanche for fredagens nedtur

SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks 4-0 (1-0,1-0.2-0) Fredag aftens match trak overskrifter, da SønderjyskE smed en stensikker føring over bord i løbet af et kvarter mod dagens modstander White Hawks.

Derfor var det interessant at se, hvordan sønderjyderne mentalt ville reagere og om White Hawks kunne ride videre på fredagens momentum.  Det blev ikke tilfældet, for SønderjyskE tog en sikker 4-0-sejr efter en solid indsats og kampen om den fjerde plads i Metal Final4 er stadig pivåben.

Hjemmeholdet var fortsat uden en hel stribe spillere, mens gæsterne stadig manglede Bumagin på holdkortet.

Brown i undertal

Begge hold gik frisk til sagen fra start - med sønderjyderne mest i teten.

Det var dog også SønderjyskE, der måtte først i straffeboksen og Blichfeld var tæt på at sende gæsterne i front.

Hjemmeholdet brød imidlertid gæsternes powerplay og Cam Brown kom alene afsted mod Seldrup.

Den lille amerikaner blev stoppet med ulovlige midler, og tilkendt et straffeslag. Her var Brown sikkerheden selv, 1-0.

Spillet bølgede frem og tilbage og Blichfeldt fik foræret pucken fri midt for mål. Skuddet overplaceret.

En sønderjysk dobbeltchance til Prapavessis og Brown var tæt på at fordoble kampens score, men det blev ved lige ved og næsten.

Til gengæld var White Hawks tæt på at kvittere i sidste minut, da stolpen måtte i spil for at hjælpe Galbraith mellem stængerne. Dermed blev det ved en smal føring til SønderjyskE efter de første tyve minutter.

Tæt anden periode

Fine kombinationer gav en stor mulighed til Daniel Nielsen straks efter anden periodes start.

Seldrup fik dog samlet benene rettidigt tog forhindrede en scoring til hjemmeholdet.

I modsatte ende var det Jesper Jensen, der havde bud efter en scoring, men her var Galbraith på stikkerne.

Chancerne fordelte sig ligeligt, men den største kom til Lucas Andersen, der fik sendt sin baghåndsafslutning snert forbi stolpen midtvejs i perioden.

Martin Eskildsen sled sig igennem langs banden og forsøgte sig på det korte hjørne hos Seldrup, men den duel vandt keeperen.

Med små fem minutter til pausen røg Justin Shugg i skammekrogen.

SønderjyskE havde svært ved at få sat overtals spillet op, men en god forchecking af Mads Eller gav en puck erobring til Cam Brown, der viste overblik og fandt en fri Steffen Frank.

Den lange forward tøvede ikke, pucken blev resolut sat ind bag Seldrup, 2-0.

Det var også stillingen efter fyrre minutter og spørgsmålet var nu om psyken og fysikken atter ville spille værterne et puds i tredje periode, som man så det fredag aften.

Solid sønderjysk afslutning

Det blev tyve minutters hockey med en klar dagsorden fra hjemmeholdet. Ingen gentagelse af tredje periodes kollaps i Frederikshavn, fokus på det defensive.

Derfor var det også helt naturligt gæsterne, der kom til de fleste chancer. Justin Shugg var første mand til at teste Galbraith og minuttet efter var det så Nikolaj Krag, der havde bud efter en reducering.

Sønderjyderne forsvarede sig bravt, omend skiftene blev kortere og kortere og benzinen i tanken mindre og mindre. Beukeboom fyrede en hammer af knapt midtvejs i perioden, men også denne afslutning tog Patrick Galbraith sig kærligt af.

Med seks minutter på klokken måtte Mathias Mølgaard gå den tunge gang til straffeboksen. Han brokkede sig højlydt og smækkede med døren, svært utilfreds med, at Steffen Frank ikke røg samme vej for diving. Dommerne snakkede kort sammen og så røg Frank også i boksen, fire mod fire.

Pucken var dårligt smidt igen, gør Oliver Gatz modtog pucken omkring blå linie.

Den unge back smed pucken på mål, og hvad der lignede en ufarlig afslutning sejlede ind bag Seldrup, der ellers kunne se pucken hele vejen. Det lignede afgørelsen, også selv om samme Gatz røg i straffeboksen kort efter.

Det gav dog ingen powerplay til udeholdet, da man blev tildelt en holdstraf for at skifte for langsomt ud. Og så rendte tiden stille og roligt af klokken, og Steffen Frank kunne sænke pucken i tomt bur til 4-0.

Tre velfortjente point til værterne, der var meget opsatte på at vaske fredagens plet væk. Den mission lykkedes til fulde ved en helstøbt holdindsats, hvor Galbraith, Eller og Rasmus Lyø var blandt hovedaktørerne.

Mario Simioni kunne fra boksen se sit hold fighte om hver en puck og give sig fuldt ud i tacklingerne.

Hos White Hawks var der ikke samme ild i øjnene.

Måske troede man for meget på sig selv efter det forrygende comeback to dage tidligere.

Og trods en ihærdig indsats i tredje periode, hvor man jagtede reduceringsmålet, var man denne eftermiddag ikke for alvor tæt på at bringe spændingen tilbage i kampen.

Bedste mand hos gæsterne var Lucas Andersen.

Aalborg er klar til Metal Final4 Kanonkamp i Rungsted: Daly afgjorde på straffeslag i OT