SønderjyskE hentede tre point mod Herning, som ellers har været stærke på isen i Vojens i en længere periode.

En nyklassiker var på menuen denne aften i Frøs Arena, hvor de godt 3300 tilskuere fik masser af mål og underholdning for pengene i opgøret mellem SønderjyskE og Herning Blue Fox. En kamp der bølgede frem og tilbage, hvor gæsterne startede bedst ud, men hvor hjemmeholdet åd sig ind i matchen og fik fightet sig til alle tre point.

Det var gæsterne fra heden, der kom bedst ud af starthullerne. Flere gange var udeholdet tæt på, blandt andet da Daniel Nielsen trykkede af, men også Morten Poulsen og Mark MacMillan testede Nicolaj Henriksen i hjemmeholdets bur.

SønderjyskEs Daniel Nielsen var tæt på, men ellers var det småt med chancer til hjemmeholdet i periodens første halvdel, og det kunne et powerplay heller ikke ændre på. En hurtig spilvending efter faceoff gav godt midtvejs i perioden en friløber til Kristoffer Astorp, der sikkert eksekverede.

Og dårligt havde jublen lagt sig blandt de mange medrejsende Blue Fox-fans, før de atter fik noget at juble over. Endnu en spilvending bare 30 sekunder senere gav nemlig endnu en scoring til gæsterne. Denne gang udnyttede Cameron Brace det store tilbud, da Daniel Kønig faldt, og sendte sit hold op med to.

Det fik tilsyneladende sat lidt skub i sønderjyderne, der bare minuttet efter slog tilbage, da Frederik Bjerrum styrede Christian Silfvers skud i kassen bag Frederik Søgaard. Samme Bjerrum måtte dog kort efter en tur i straffeboksen, og da Steffen Frank røg samme vej bare 20 sekunder senere, var det trængselstider for værterne. I tre mod fem sled og slæbte sønderjyderne og fik clearet flere meget nærgående forsøg. Stor var jublen i hallen, da holdet atter blev fuldtalligt og den blev ikke mindre, da Martin Eskildsen med lidt over et minut på uret efter en flot solopræstation satte udligningen til 2-2. Dermed var det helt lige efter tyve intense minutter.

Efter pausen var det atter gæsterne, der kom bedst ud af starthullerne. SønderjyskE hang et skøjtetag bagefter fra periodens start. I flere lange sekvenser kørte Blue Fox rundt i angrebszonen og chancerne blev flere og flere. Jonne Virtanen og Markus Jensen var tæt på, og også Morten Poulsen med baghånden forsøgte sig, men Henriksen hev en stribe fornemme parader frem.

Med fem minutter til pausen forsøgte Phil Lane sig så for værterne, og også MacGregor Sharp bød ind med et forsøg. Men det lignede status quo før tredje periode, da man gik ind i periodens sidste sekunder. Men værterne ville det anderledes. Josh MacDonald skød, Søgaard halvklarede og MacDonald flugtede sin egen retur i nettet med under et sekund tilbage af perioden. Vild afslutning og der var lagt op til fortættede sidste 20 minutter.

Sønderjyderne kom bedst fra start i tredje periode. Under et minut skulle der gå, før Steffen Frank øgede føringen til 4-2 i en situation, hvor keeper Søgaard ikke så for heldig ud på den formstærke forwards afslutning med baghånden. Og da hjemmeholdet efter godt to minutter kom i overtal, slog de atter til. Mads Lund sendte et præcist skud forbi Søgaard og dermed var værterne foran med to.

Stemningen var tæt på euforisk i arenaen og det kunne ligne en tidlig afgørelse, men man skal aldrig afskrive Herning. SønderjyskE havde dog i første omgang god kontrol med kampen og virkede til at have meget godt styr på begivenhederne. Tillod ikke de store chancer og formåede selv stadig at producere konstruktivt i gæsternes zone. Men med fem minutter tilbage, udnyttede midtjyderne et unødvendigt pucktab af Phil Lane i egen zone. Morten Poulsen var skarpretter, da han med en baghånd højt i målet udplacerede Henriksen.

Nu lugtede udeholdet blod og kløede på. Hjemmeholdet forsvarede sig imidlertid dygtigt og klogt, og en velspillende Nicolaj Henriksen var en solid sidste skanse. Med to minutter tilbage røg Rasmus Lyø så en tur i boksen, og Blue Fox kunne spille seks mod fire. En livline til gæsterne. Og minsandten om ikke det gav bonus. Cameron Brace slog til for anden gang denne aften og pludselig var der højspænding.

Tidligere på sæsonen smed SønderjyskE en 5-2-føring mod Herlev, så man fornemmede den sitrende atmosfære i hallen. Hovedparten af de mere end 3300 publikummer kunne dog et minuts tid senere ånde lettet op. Tiden kørte af klokken og SønderjyskE kunne lade sig hylde for sæsonens første sejr mod midtjyderne. En match, hvor Herning i første og især anden periode havde et overtag i spil og chancer, men hvor en ukuelig sønderjysk vilje triumferede efter en indsats, hvor der blev blokket skud og kriget om hver en puck. Og hvor man i tredje periode også formåede at overbevise spillemæssigt.

Nicolaj Henriksen, der virkelig har vist stor stabilitet denne sæson, var atter en af hjørnestenene og så var to af de garvede, Mads Lund og Steffen Frank atter engang toneangivende. Hos gæsterne overbeviste Morten Poulsen og ikke mindst Kristoffer Astorp fremad banen, mens defensiven til tider vaklede. Frederik Søgaard formåede ikke for alvor at skabe den nødvendige tryghed, der skal til, og virkede usikker i flere af sine aktioner.

Stærk arbejdsindsats sikrede Esbjerg tre point i forrygende kamp Herlev vandt tamt lokalopgør