Ganske sikker 5-2-sejr til hjemmeholdet i Frøs Arena mod hårdt kæmpede vendelboer

SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks 5-2 (1-0, 2-1, 2-1) SønderjyskE tog fredag aften i mod White Hawks.

Sønderjyderne har haft en hæderlig sæsonstart, mens Høgene skulle forsøge at slette nullet i bunden af tabellen. Det blev ganske intense og begivenhedsrige tyve minutter til at begynde med.

Bare et enkelt minut skulle der gå, før Daniel Galbraiths skud blev halvklaret af Galansky og på returen sendte Gabriel Desjardins skiven i kassen til en tidlig sønderjysk føring.

SønderjyskE sad på spillet og gæsterne var sjældne gæster i offensiv zone de første tyve minutter.

Først da William Boysen tog en unødvendig udvisning, blev det farligt foran Patrick Galbraith. Både Englund og Winder havde bud efter en udligning, men Galbraith stod solidt.

Kort efter Boysen trådte ind på isen fik han en stor chance midt for mål, men overplacerede. Det samme gjorde Oscar Schulze minuttet senere, da han var stødt med frem fra sin back-position og havde bud efter det lange hjørne.

Det lignede 2-0 da kaptajn Villiam Haag fik stødt pucken over stregen, men hoveddommer Binderup vinkede afværgende. Muligvis var der fløjtet for blokering momentet inden.

En sen udvisning til Daniel Baastrup gjorde at hjemmeholdet kunne starte anden periode i overtal med en fortjent 1-0-føring i hånden. William Boysen var tæt på at slå kapital af fem mod fire spillet, men Galansky var på tæerne. Matt Spencer udgik efter et sammenstød i første periode og måske var det rokeringerne i back formationerne, der skabte uro i værternes bagerste rækker.

I hvert fald sejlede det til tider i bagkæden i anden periodes start og White Hawks flyttede pucken godt rundt og udnyttede de sønderjyske blottelser. Jonas Jakobsen var hurtigere i opfattelsen end Patrick Galbraith, da pucken kom retur fra banden og sendte køligt pucken i buret, inden en ellers velspillende Galbraith fik orienteret sig.

Bare minuttet senere havde Lahnaviik muligheden for at sende gæsterne i front. Alene med Galbraith, men den rutinerede keeper hev en formidabel refleksredning ud af ærmet.

Efter knapt halvdelen af perioden fandt hjemmeholdet atter rytmen i spillet og på en to-mod-en burde William Boysen have udnyttet Krags gode forarbejde. Villiam Haag var også tæt på, men det blev istedet landsmand Gustav Nielsen, der fik sendt sønderjyderne i front på ny.

Alene med Galansky fik svenskeren med det lave tyngdepunkt snedigt overlistet den store keeper. White Hawks slog dog ikke op i banen og var tæt på udligningen, da de kom afsted på en kontra, hvor Robin Johansson desværre for gæsterne helt mistimede sin afslutning.

Et lille kvarter spillet og så var det værternes tur til at løbe en kontra og denne gang gav det bonus. Desjardins med sin anden scoring denne aften sikrede en sønderjysk 3-1 føring før tredje periode.

De nordjyske gæster skulle dermed ud og jagte en reducering, men sønderjyderne virkede til at kontrollere kampen ganske fornuftigt og da man tilmed kom i overtal efter syv minutter, fik man muligheden for at lukke kampen. Puckene peb da også om ørerne på Galansky, men han pillede gang på gang afslutningerne, og da Pelletier lykkedes med at passere keeperen, tog stolpen fra og Høgene klarede frisag.

Hjemmeholdet følte sig muligvis lidt for selvsikre og spillede til tider letsindigt mod de afventende men snu gæster.

Ofte gik værternes backs langt med frem, og det udnyttede gæsterne, da de midtvejs i perioden lavede en hurtig spilvending. Kvikke pasninger og Thomas Søndergaard med sidste stav på pucken. 3-2 og pludselig ny spænding i matchen.

White Hawks fik flyttet spillet op i SønderjyskEs zone, mens de lyseblå værter flyttede fokus til at forsvare føringen. En hurtig omstilling, bragte dog endnu engang hjemmeholdet i problemer. Oscar Schulze blev fanget i fremdrift og to mod een havde Winder chancen for at sætte udligningen, men blev grebet ud af Patrick Galbraith.

Tiden begyndte at rende fra nordjyderne, og man prøvede en sidste satsning seks mod fem. En knækket stav satte imidlertid en bremser for udeholdets måljagt og i stedet kunne William Boysen krydse rød linie og slukke nordjydernes håb om point med sin scoring i tom kasse.

Galansky rendte ud igen med kort tid tilbage, og nok engang gav det bagslag. Finske Ville Leskinen lukkede ballet med sin 5-2 scoring. Tre point til SønderjyskE, der sejrede fortjent, men hvor gæsterne fortjener ros for aldrig at give op. Begge keepere samt to-måls skytten Gabriel Desjardins var nøglefigurerne for øjnene af de små 2500 publikummer i Frøs Arena.

Rungsted slog Herlev med sikre 6-3 Storspillende Sørensen og effektive Aalborg sænkede Herning