Mestrene har stadig maksimumpoint efter tre kampe, underholdende aften i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates-Herning Blue Fox 3-1 (0-0,2-0,1-1) Herning Blue Fox’ dårlige sæsonstart fortsatte efter et nyt nederlag i fredagens jyske brag i Aalborg, da midtjyderne tabte 3-1 til Aalborg Pirates. I et opgør med stor intensitet med et hav af store muligheder til begge hold, blev to kontrascoringer i anden periode afgørende, mens George Sørensen lukkede helt af for gæsterne.

Kampbilledet i store dele af første periode blev, at de nordjyske værter var mest på pucken, mens gæsterne var mere afventende og jagtede deres muligheder på fejl fra Aalborg Pirates opbyggende spil. Især i starten hvor Aalborg i den grad skabte flest chancer, men Mac Carruth leverede en stor præstation denne fredag.

Dog var den amerikanske målmand millimeter fra at blive overlistet halvvejs inde i perioden, da Kirill Kabanov blæste forbi gæsternes defensiv og lagde en flot droppasning tilbage i bane til Anders Koch. Han lavede et par hurtige finter, og skabte plads i slottet til en afslutning med baghånden, som ramte indersiden af stolpen og sprang ud til stor lettelse for de midtjyske fans i den anden ende.

Den første store chance til midtjyderne kom efter godt 14 minutter, da Cam Brown pludselig opsnappede en løs puck i Aalborgs zone.

Brown gik mod mål, og sendte en kvalificeret afslutning afsted, men George Sørensen kom flot ud, og fik afvist forsøget. Redningen gav en retur som Mathias From var først over, men trods en god afslutning tæt foran mål, kom Sørensen lynhurtigt tilbage, og fik gribehandsken op i sidste øjeblik.

Chancen gav lidt energi til gæsterne, og mod periodens afslutning var det Herning som var mest på pucken. Aalborg stod dog godt imod, og takket være en stærkt kæmpende defensiv og nogle vigtige blokeringer fra George Sørensen, kom Herning aldrig til de helt åbne chancer.

Hæsblæsende anden periode

Dermed sluttede første periode 0-0, og efter de 18 minutters pause udviklede kampen sig til et sandt chanceorgie. Begge hold havde et hav af chancer hele perioden, og det er større mysterium, at perioden kun sluttede med to scoringer.

Chancerne startede allerede efter et minut, hvor Cameron Brown fik en friløber som George Sørensen afviste. Kort efter var det Aalborg, som i flere omgange var tæt på at bringe sig foran. Først ved Thomas Spelling som hamrede pucken på stolpen, og senere var unge Magnus Boesen tæt på, men Mac Carruth lavede nogle fremragende redninger.

De store chancer i anden periode måtte næsten give en scoring til et af holdene, og efter fem hæsblæsende minutters hockey kom Aalborg i front efter en smuk scoring.

Oliver Anker Christensen kom flot op i fart med pucken og fik sendt en Herning-back væk med et herligt ”toedrag”. Det gav ham frit løb mod mål, hvor han fik pucken løftet over Carruth handske og op i nettaget til stor juble fra hjemmeholdet.

Få sekunder efter scoringen var Herning tæt på et lynhurtigt modsvar. Martin Eskildsen fik styret pucken lige foran mål, men George Sørensen stod godt placeret, og kom i vejen. Returen endte hos Simon Schleicher, som desværre for midtjyderne måtte se et sikker mål ende i gribehandsken på George Sørensen efter en sand superredning.

Det var generelt en periode med ren ”indianerhockey” og med chancer i hvert skift. Et eksempel kom da Oliver Anker var tæt på at blive dobbelt målscorer, da han med nyt flot soloraid sendte pucken snært forbi den nærmeste opstander. I det næste moment vendte Herning spillet, og Eskildsen var i to omgange tæt på at udligne efter en ny friløber, men igen blev en Herning-chance reddet af George Sørensen.

Midt i chanceorgiet kom en ny scoring til hjemmeholdet. Igen var de unge kræfter, som kom frem til chancen gennem deres stærke skøjteløb. Det gav en kontramulighed, hvor en tværpasning mod mål skabte kaos foran Carruth. Pucken lå løs i feltet, og efter flere forsøg fik Nikolaj Carstensen skubbet pucken det sidste stykke ind over stregen.

2-0-scoringen gav en masse selvtillid til hjemmeholdet, og både Thomas Andersen og Spelling sendte en afslutning på stolpen i de kommende minutter. Kirill Kabanov var også tæt på men måtte se sin afslutning afvist af en super atletisk redning fra Carruth, som i fuld længde kom flot ned og fik reddet med benskinnen.

Kontrollerede tredje periode

Af den grund sluttede perioden med en to-målsføring til Aalborg Pirats og efter en lidt afventende start på tredje periode, hvor begge hold stod mere kompakt end i anden periode, kom nordjyderne foran 3-0 ud af nærmest ingenting.

Fra en vinkel på næsten 0 grader, sendte Thomas Spelling et missil afsted mod mål, som på en eller anden måde fandt et hul over Mac Carruth skulder, og gik op i nettaget bag Hernings ellers storspillende målmand.

Aalborg var tættere på 4-0 end Herning var på 3-1 lige indtil syv minutter før tid, hvor Herning fik en åbning ind i kampen, da Aalborg fik to udvisninger i samme sekund, hvilket gav to hele minutters fem mod tre. En chance som gæsterne udnyttede efter et minut til at bringe fornyet spænding ind i opgøret. En flot tværpasning fra Morten Poulsen endte hos Jesper Thornberg, som uden tøven hamrende pucken ind ved nærmeste stolpe uden chance for George Sørensen.

Tættere kom Herning dog ikke, da Aalborg fortsatte med at stå utrolig stærkt defensivt og foran George Sørensen samt i midtzonen, hvor de satte en stopper for et hav af angreb fra gæsterne. Selv da Herning til sidst spillede seks mod fem formåede Aalborg rimeligt ukompliceret at få en stav på Hernings pasninger eller afslutninger. Tiden rendte stille og roligt fra de midtjyske gæster, som måtte sande at de måtte tage fra Aalborg med et 3-1-nederlag i bagagen.

SønderjyskE stækkede høgene Larsen og Erdely i hopla, da Esbjerg slog Rødovre 6-2