Et effektivt, hårdtarbejdende og godt sammentømret SønderjyskE-mandskab vandt fredag aften med 2-4 i Esbjerg. Vestjyderne havde mulighederne, især i kampens første halvdel, men sønderjyderne var mere kyniske og effektive når chancerne bød sig.

Esbjerg-SønderjyskE 2-4 (0-0, 0-2, 2-2)

Fredag aften var det blevet tid til grundspillets sidste opgør mellem Esbjerg og SønderjyskE, da de to formstærke mandskaber tørnede sammen i Granly Hockey Arena. Til aftenens opgør måtte SønderjyskE undvære Patrick Galbraith, Daniel König, David Madsen og William Pelletier, mens Esbjerg stillede uden Arturs Salija, Victor Sand, Tobias Ebener og Yanick von Bergen. Målmandsduellen stod mellem Mattias Petterson og Mathias Seldrup.

Underholdende åbningsperiode

Kampen var et par minutter om for alvor at komme op i omdrejninger, men så bød de to mandskaber til gengæld også ind med en glimrende omgang ishockey, som talte åbne chancer i begge ender.

Esbjergs Grayson Downing åbnede for chancerne efter godt tre minutter, da han slap igennem den sønderjyske defensiv, og efter et par snævre træk tæt under mål, var ganske tæt på at få sneget pucken forbi Mattias Petterson i gæsternes mål.

Minuttet efter tegnede SønderjyskEs Gabriel Desjardins sig for kampens første udvisning som følge af en interference. I power playet der fulgte i kølvandet på den udvisning fik Esbjerg et par gange sat spillet glimrende op i offensiv zone, hvor især Phillip Schultz, tæt under mål, havde chancen for at bringe vestjyderne i front. Men desværre for værterne, så fik Schultz aldrig fuldkommen kontrol over pucken og chancen gled derfor ud i sandet.

Tilbage i spil fem mod fem var det nu gæsternes tur til at tage over og kampens hidtil største chance tilfaldt da også sønderjydernes Villiam Haag, der brev sendt af sted på et break away-forsøg ned mod Mathias Seldrups mål. Men Esbjerg-målmanden fik gribehandsken på og afværgede dermed for hjemmeholdet.

Som man nærmede sig periodens halvvejsmærke fik Esbjerg spillet sig frem til flere gode chancer. Størst var muligheden til Grayson Downing, der blev sat perfekt op til afslutning tæt under mål. Men på en eller anden måde lykkedes det for canadieren at brænde chancen, selvom han i situationen stod foran et halvtomt mål.

Et par minutter senere huserede Josh Winquist i gæsternes zone, hvor han efter et par fikse detaljer tog et træk ind i banen, rykkede fri af sin markering og fik sendt en afslutning på mål. Men Petterson tog igen godt fra i gæsternes mål.

Publikum i Granly Hockey Arena blev vidende til endnu et godt Esbjerg-tilbud efter 12 minutter, da Philip Larsen satte Andreas Grundtvig op til en styring tæt under mål. Men forsøget fra Grundtvig strøg lige forbi mål.

Tre minutter før pausen fik SønderjyskE chancen for at rulle overtalsformationerne ud, da Simon Grønvaldt indkasserede en udvisning for en slashing. Men gæsterne fandt aldrig rigtigt for alvor melodien i overtalsspillet og de helt åbne chancer udeblev da også. Dermed var stillingen fortsat 0-0 efter de første 20 minutter.

Effektive SønderjyskE trak fra

Esbjerg kom glimrende ud til anden periode, hvor kæden med Phillip Schultz, Oliver Kjær og Andreas Grundtvig fik kombineret sig frem til periodens første målchance efter et par minutters spil. Det var med Grundtvig i afslutterens rolle, men Petterson kom på tværs i gæsternes mål.

Josh Winquist var med en udvisning med til at spille momentum over på de sønderjyske stave, da han efter fem minutter måtte til afkøling for en roughing. Esbjerg var dog ganske tæt på at overraske gæsterne i undertal, da man brød SønderjyskE foran Pettersons mål og kom til afslutning. I modsatte ende nåede gæsterne dog også efterfølgende at få sat spillet op til en stærk afslutning fra Jacob Schmidt-Svejstrup, det forsøg der dog blev mødt med en lige så stærk redning af Seldrup i Esbjergs mål.

Kampen var fortsat ganske livlig som man nærmede sig anden periodes halvvejsmærke og mens chancerne til Esbjerg måske var flest, så skulle SønderjyskE vise sig som det klart mest effektive hold i den resterende del af kampen.

I det 12. minut tog gæsterne således føringen efter en flot scoring, hvor Anton Karlsson lagde pucken ind foran mål til Gabriel Desjardins, der på fornemste vis halvflugtede pucken ind bag Seldrup til 0-1. En svær og flot detalje, som blev udført tæt under mål.

Svenske Gustav Nielsen trak sønderjydernes anden udvisning denne aften, omkring et minuts penge efter gæsternes føringsmål. Esbjerg pressede da også hårdt på for en udligning i det efterfølgende power play, hvor der ikke blev sparet på afslutningerne. Men ind ville pucken fortsat ikke.

Esbjerg formåede at fastholde momentum, da man vendte tilbage til spil fem mod fem. Meget foregik således på vestjydernes præmisser, men som Esbjerg også måtte sande mod Aalborg i tirsdags, så er effektivitet ganske afgørende for kampenes udfald.

Dette blev på glimrende vis eksemplificeret efter 17 minutters spil i forbindelse med en faceoff i SønderjyskEs zone. For ti sekunder efter at pucken var smidt foran gæsternes keeper lå den således inde bag Seldrup i modsatte ende. Efter en fortrinlig og eksemplarisk omstilling havde Mathias Borring Hansen og Mathias Kløve Mogensen støbt kuglerne for Jacob Schmidt-Svejstrup, der sikkert og effektivt øgede til 0-2 for gæsterne, som også var stillingen efter 40 minutter.

Esbjerg var for længe om at komme i gang

Et glimrende forsøg til Brandon Magee kun 15 sekunder inde i tredje periode gav håb for hjemmepublikummet i en udsolgt Granly Hockey Arena, men det skulle efterfølgende vise sig, at Esbjerg ganske enkelt var for længe om at komme i gang denne aften.

Sønderjyderne overtog da også periodens momentum i en rum tid, hvor det meste foregik i Esbjergs zone. Startende med en stor chance på et break away-forsøg til Mathias Kløve Mogensen, der efter et par minutters spil kunne have øget til 0-3. Men Seldrup formåede at holde Esbjerg inde i kampen med en vigtig redning.

Fire minutter senere måtte Seldrup og resten af Esbjerg-mandskabet dog kapitulere, da William Boysen var først over en retur tæt under mål, hvor han ubesværet kunne udbygge gæsternes føring til tre mål.

En frustreret Jeff King tog minuttet efter en udvisning for holding the stick og i det efterfølgende power play gjorde Villiam Haag kort proces. Den svenske forward tog sagen i egen hånd og gjorde hvad der passede ham, da han nærmest spadserede igennem den lettere resignerende vestjyske defensiv, inden han køligt sendte pucken op i målhjørnet til 0-4.

En udvisning til gæsternes Oskar Drugge gav Esbjerg chancen i power play 16 minutter inde i tredje periode. Et halvt minut senere havde Phillip Schultz reduceret til 1-4, da han tæt under mål fik bladet på og lige nøjagtigt fik ekspederet pucken ind over stregen.

En ny udvisning til SønderjyskEs William Boysen sendte Esbjerg i overtal igen efter 17 minutter og med Seldrup ude af målet kunne Esbjerg nu spille seks mod fire. Et minut senere havde Philip Larsen serveret pucken på Csanad Erdelys blad og efter en flot ungarsk styring var stillingen 2-4.

Med 44 sekunder tilbage havde Andreas Grundtvig en gigantisk mulighed for at gøre det til 3-4, da han kom til frit skud mindre end en meter fra mål. Men Petterson blev den store i duellen med Grundtvig og gæsterne kunne rejse hjem med tre point i bagagen.

Overtidssejr til Herlev i tæt match Aalborg snuppede tre point i roligt lokalbrag