Et slagent Frederikshavn mandskab, der for tiden er ramt på både mandskab og selvtillid, kunne intet stille op mod de danske mestre fra SønderjyskE.

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 0-3 (0-1,0-1,0-1)

Anders Førsters tropper leverede en solid indsats i Vendsyssel denne fredag aften, hvor de havde fuldt styr over begivenhederne, og vandt fuldt fortjent. Frederikshavn havde det rigtig svært, og lige nu ser det rigtig op af bakke for vendelboerne, der slet ikke ligner et hold i den stand man havde håbet inden sæsonen.

Kampen blev ellers indledt med et par friske forsøg fra hjemmeholdets Rasmus Søndergaard og Mikkel Skov, men siden blev perioden afviklet på SønderjyskEs præmisser. Det var gæsterne der var farligst, også selvom chancerne måske ikke var de største, så kræsede de hele tiden rundt omkring Galanskys kasse.

Der skulle dog et kæmpe forsvarskiks til, før gæsterne kom på måltavlen. 100-kamps jubilaren Christopher Mulberg, forsøgte sig med en tæmning man normalt ser på en fodboldbane, og den mislykkedes totalt. Pucken endte hos Pelletier, der fandt Nikolaj Krag, og han kunne smide pucken ind i næsten tomt bur til 0-1.

Samme Nikolaj Krag havde en stor chance mod slutningen af perioden til at fordoble føringen, men her svigtede den ellers så træfsikre målsluger. Derfor ikke noget at juble over i den situation, for de 20 medrejsende supportere fra Vojens.

De kunne se deres helte skrue op for tempoet i anden periode, så hjemmeholdet slet ikke kunne følge med. Det fik Fredrik Johansson til at tage en tidlig time out for vendelboerne, som slet ikke var kommet ud til anden periode.

Det blev det ikke just bedre af, for de danske mestre der havde flere gear at gøre med, mod et hjemmehold der er nede på mandskab for tiden. Freadrich, Thörnberg, Holm er ude med skader, og Suistio var taget til Finland af private årsager. Det gør det ikke nemmere for et mandskab der er såret for tiden.

SønderjyskE var heller ikke med fuldt mandskab i aften, men der er mere bredde i holdet, og de kørte på gennem hele midterperioden. Det gav også pote, efter ellers mange store Galansky redninger. William Boysen fyrede kanonen af fra blå linje, og med en smule trafik foran, var tjekken i høge-buret prisgivet. 0-2 på måltavlen, og et kæmpe bjerg at bestige for det hårdt ramte White Hawks hold, der var overmatchet i aftenens opgør.

Tredje periode blev en slags cruise control for sønderjydernes side, hvor man bare skulle sikre at hjemmeholdet ikke kom til en reducering. Det lykkedes de fint med, og brugte ikke unødigt med kræfter. Der er mange kampe der venter på SønderjyskE i den kommende tid, hvor der også resterer en enkelt kamp i Champions Hockey League i Berlin.

Inden turen til den tyske hovedstad, kunne Jacob Panetta i tomt bur gøre det til 0-3 på måltavlen i Nordjyske Bank Arena, hvilket også blev slutresultatet.

Rødovre vandt den sjællandske klassiker OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Rungsted Seier Capital