7-0 til hjemmeholdet i det sydjyske lokalbrag, over 3000 tilskuere så på i Vojens

Godt 3100 tilskuere havde trodset november kulden og satte sæsonrekord, da fredag aften bød på ærkefjende opgør mellem SønderjyskE og Esbjerg Energy i Frøs Arena.

Og på nær en pæn flok tilrejsende Esbjerg supportere fik publikum en mindeværdig aften.

Hele 7-0 lyste måltavlen op med, da de tres minutter var spillet og hjemmeholdet fik dermed en eftertrykkelig revanche for 2-1 nederlaget i overtid i Esbjerg.

Det var en hæsblæsende første periode, hvor Nikolaj Krag allerede efter få sekunders spil første gang testede Seldrup i Esbjerg målet.

Spillet bølgede frem og tilbage, og udeholdet var også tidligt på spil, da Josh Winquist var tæt på at overliste Henriksen.

Der var fuld fart på begge hold og Nikolaj Krag fik sin anden store chance minuttet senere, men heller ikke denne gang, var der mål i staven.

Der var dog mest punch i sønderjydernes offensiv og da der var spillet små fem minutter kom hjemmeholdet på tavlen.

Umiddelbart efter face off opsnappede Mikkel Skov pucken og smed den resolut mod mål, hvor den gled mellem benene på keeper Seldrup, der ikke så heldig ud i den sekvens.

Der blev fortsat produceret masser af chancer og gæsternes Andreas Grundtvig kom til en baghåndsafslutning tæt under mål, men Henriksen med en fin refleksredning.

Halvdelen af perioden gået og efter lidt spil i værternes zone, satte sønderjyderne en hurtig spilvending i gang.

Valdemar Ahlberg med glimrende overblik, da han fandt kædekammeraten David Madsen, der stensikkert sendte skiven ind bag Seldrup til 2-0.

Knapt var spillet sat i gang før det var Jacob Svejstrup, der fik serveret pucken helt fri foran udeholdets mål og iskoldt bragte den lange forward hjemmeholdet op med tre.

Måske inspireret af seneste kamp, hvor Esbjerg vendte 0-3 til sejr, knoklede udeholdet på i jagten på en reducering periodens sidste minutter.

Helt farligt blev det ikke og derfor kom måltavlen ikke på yderligere arbejde før såvel spillere som publikum kunne tage en velfortjent pause.

Den midterste periode blev mere chancefattig, men stadig med fart og intensitet i spillet.

Hjemmeholdet var meget tæt på at øge føringen, da et skud udefra blev styret på stolpen, mens vestjyderne fik sat en spilvending op et par skift senere.

Her testede Philip Larsen den sønderjyske ankermand, der dog var sikkerheden selv med griberen.

Spillet var afvekslende og de små nærkampe tog til.

Værterne fik lagt et længere pres i udeholdets zone, og efter et par redninger fra Seldrup endte skiven hos Oskar Drugge, der sendte SønderjyskE på 4-0.

Første scoring af den elegante back i SønderjyskE-trøjen.

Herefter dalede kvaliteten i spillet resten af perioden.

Til gengæld blev nærkampene flere og kort før pausen kom kampens første udvisning, da Oliver Kjær røg i straffeboksen for roughing.

Power play spillet gav ikke pote, men bød i stedet på en udvisning til hvert hold, da der atter opstod tumult og de to hold virkede til at have godt af lige at få muligheden for at køle af i pausen.

Man kunne måske tro, at sønderjyderne ville spille de sidste tyve minutter for at forsvare føringen hjem, men det blev langtfra tilfældet.

Ganske vist havde Esbjerg Josh Winquist periodens første chance, men ellers var det et hjemmehold i fuld kontrol.

Værternes kaptajn Villiam Haag var tæt på at sætte holdets femte scoring med en firsttimer, der imidlertid ikke fandt vej til netmaskerne.

Stemningen på tribunerne var rigtig god gennem hele kampen og steg i matchens sidste ti minutter til euforisk.

William Pelletier fandt med en perfekt pasning Gabriel Desjardins, der alene tog turen mod Seldrup og canadieren afdriblede elegant goalien, 5-0.

Tenniscifre blev det med seks minutter igen, da SønderjyskE, tilmed i undertal, løb kontra og to mod een peb David Madsen for anden gang denne aften gummiskiven i rusen. Stærk aktion af Vojens-drengen.

Hjemmeholdet havde allerede ærkerivalerne helt nede i sækken, men lagde yderligere til og ydmygelsen blev total, da sønderjyderne to minutter senere erobrede pucken i offensiv zone.

Rasmus Lyø var stødt med frem fra sin backposition og kunne udnytte Oskar Drugges perfekte pasning, da han stødte den syvende kasse ind bag Mathias Seldrup.

En regulær afklapsning af Esbjerg og det sæsonrekord store publikum i Vojens fejrede heltene lang tid efter sidste fløjt.

SønderjyskE lignede, modsat kampen i Herlev onsdag, en sammentømret og særdeles effektiv enhed, der agerede med stor spilleglæde og i William Pelletier havde en formidabel playmaker.

Esbjerg udfordrede ganske vist værterne i kampens start, men da modgangen ramte vestjyderne, faldt korthuset sammen for det afbudsramte mandskab, og det endte med at blive et af de største nederlag i flere sæsoner mod ærkerivalerne.

GOALSHOW: Se målene fra Rungsted-Herlev Rungsted uddelte tæv til sjællandske rivaler