Pirates slog til på de rette tidspunkter og har nu taget kommandoen i semifinalen

Herlev Eagles-Aalborg Pirates 1-3 (0-0,0-2,1-1) Spar Nord Arena var i den grad klædt på til den første semifinale siden 1991 i Herlev.

Hjemmeholdet levede på den energi der kom fra en udsolgt hal i første periode. Herlev kom først på tingene og havde god kontrol på gæsterne.

Hjemmeholdet naturligvis anført af deres topkæde med Asperup og co, som kom til de største muligheder i de første 20 minutter og kunne sagtens have været foran.

Første periode fra Herlevs side stod i skærende kontrast til størstedelen af kamp 1.

Herlev turde have pucken, tog nogle chancer og var det bedste hold i den første periode.

Nærmest som med et trylleslag byttede holdene roller i anden periode. Her kom Aalborg først på det meste, godt hjulpet af at kunne køre på med fire kæder, mod Herlevs tre, til tider endda kun to.

Det var også Aalborg, der kom først på tavlen.Canadiske Ben Carroll viste fornemt overblik og fandt Martin Højbjerg fri på bagerste stang. 1-0 til nordjyderne.

Fire minutter senere var den gal igen med kommunikationen i Herlevs defensiv. I de døende sekunder af et powerplay sendte Nikolaj Carstensen pucken mod mod og inde foran kunne Brayden Low styre pucken ind bag Lukas Horak.

Gæsterne sad på den midterste periode og Herlev lignede en samling resignerede spiller på vej til pause. Der må være noget spændende i drikkehanerne i Herlev, for hjemmeholdet var igen forvandlet efter pausen.

Denne gang til det bedre. Herlev lagde tryk på og kom til flere fornuftige muligheder, og de kan med rette have følt det som en kold klud i ansigtet, da Tobias Ladehoff fandt Thomas Spelling.

Aalborg-forwarden, der ikke havde scoret tidligere i slutspillet, viste kvalitet og satte pucken ind til 3-0.

Mindre et minut senere slog Herlev tilbage.

Joseph Jonsson kom først til pucken bag mål efter en afslutning fra Alexander Lindqvist-Hansen og Jonsson kunne via George Sørensen reducere til 3-1 og puste nyt liv i Herlev. De kom da også frem til mere, men fik aldrig for alvor lagt det fornødne tryk.

Umiddelbart efter scoringen red Herlev videre på deres momentum, men lige så stille fik gæsterne kontrol og kunne tage sejren på 3-1 på aftenen og fører nu 2-0 i serien. Næste dyst i serien spilles mandag aften i Aalborg

HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Herlev-Aalborg Herning afgjorde hektisk kamp på 65 vitale sekunder