Første titel i næsten to årtier og "Kristian Jensen"-sagen gør 2019/20-sæsonen til noget Frederikshavn vil huske for altid

Frederikshavns sæson var højdramatisk på alle måder. Rent sportsligt gik det op og ned konstant, og Frederikshavn gik fra at spille drømmehockey den ene aften til helt at være fraværende et par dage efter. 

De to kampe mod Esbjerg i slutningen af oktober var betegnende med 7-1 og drømmehockey fredag aften og 1-6 og total nedtur søndag eftermiddag. White Hawks' førstekæde med Dane Fox, Aleksandr Bumagin og Christopher Frederiksen var en af Metal Ligaens absolut bedste, og oveni det hele kom "Kristian Jensen-sagen" og så altså Metal Final4-triumfen, der var Frederikshavns første i næsten to årtier.

Direktør Henrik Andersen summerede det hele ganske glimrende op i sit farvel til sæsonen på klubbens hjemmeside:

- Sæsonen 2019/2020 er en sæson som vi nok aldrig vil glemme i Frederikshavn, da den har været ekstrem begivenhedsrig set med White Hawks-øjne. Økonomien var sund, og vi startede sportsligt sæsonen rimelig godt. Men så kom ”Kristian Jensen-sagen” som tog overskrifterne i de danske medier. Det var en meget hård sag både for Kristian og klubben, men både Kristian og klubben kom dog helskindet igennem den triste oplevelse.

- En måneds tid senere kom der en optur, da vi i et nervepirrende opgør besejrede SønderjyskE på hjemmebane, og kvalificerede os til Final 4. En festlig fredag aften i Nordjyske Bank Arena, hvor vi var hele følelsesregistret igennem.

- I slutningen af januar havde vi så den fantastiske weekend i Aalborg, hvor Rasmus Søndergaard kunne løfte Final4-pokalen efter to utrolig spændende kampe. Semifinalen mod hjemmeholdet Aalborg Pirates er blevet kaldt den bedste kamp i sæsonen i dansk ishockey, og vi trak os sejrrigt ud efter straffeslag.

- Dagen efter i finalen mod Rungsted, hvor Kristian Jensen og Anders Eriksson blev målscorerne, og Tadeas Galansky fuldt fortjent blev kåret til årets pokalfighter kunne vi kalde os Metal Final 4 vindere. Det var en uforglemmelig weekend, hvor White Hawks endelig fik brudt pokaltørken på 18 år.

Hvad med næste sæson. Det er næsten overflødigt at sige, at Frederikshavn også slås for at være med igen. Men i samme status fra Henrik Andersen, understreger direktøren også, at White Hawks igen ønsker at være en del af dansk ishockeys top i den kommende sæson. 

Og der har Frederikshavn faktisk - med få undtagelser - været i det seneste årti. 

Thomas Søndergaard er ifølge Eliteprospects.com den eneste med kontrakt for den kommende sæson, men mon ikke der er en del i skuffen hos Andersen og sportschef Pasanen allerede nu frem mod næste sæson. 


Niklas Andersen bekræfter skifte til tysk ishockey Blue Fox sælger også støttebilletter