Blue Fox var i forrygende form på vej ind til slutspillet

Herning Blue Fox afsluttede den regulære sæson på flottest mulige vis. 

Nok var det et Aalborg-hold uden humør, der var på besøg i Herning til den sidste kamp i grundspillet, men 10-1-sejren var alligevel en solid demonstration af, at Herning ville noget i slutspillet - og at midtjyderne sportsligt var parat til at spille videre uden tilskuere. Over de sidste 30 kampe i grundspillet var Herning det bedste hold i grundserien og havde dermed overvundet en forfærdelig sæsonstart.

25. oktober lå Herning sidst i tabellen og var ude i et vitalt bundopgør mod Odense, som midtjyderne vandt med 7-0. Derefter vendte bøtten og Blue Fox kravlede opad.

Midtjyderne fandt en forrygende rytme og træner Ben Coopers detaljerede arbejde bar frugt. Desuden kom Jonne Virtanen og Reid McNeill begge ind som markante og rigtige forstærkninger og på den måde kørte Blue Fox så godt ind gennem de sidste to tredjedele af grundspilet, at holdet for et par uger siden lignede et hold, der kunne true favoritten fra Aalborg i kampen om DM-titlen. Det bar klubbens farvelstatus også præg af.

Dele af den lød således: 

Alt var klappet og klart, og vi følte virkelig at vi stod overfor en sæson, hvor vi turde drømme og tænke stort. Vi stod stærkt og klar til det vi havde kæmpet for gennem hele grundspillet – mesterskabet var bestemt inden for rækkevidde! Samtidig har vi sjældent oplevet så stor en opbakning, som den I på den ene eller anden måde alle har givet os.

Men trods ærgrelsen, så er vores tanker hurtigt gået på den nye situation vi alle står overfor. Nu er det vigtigste at stå skulder om skulder i kampen mod Corona-virussen, for at sikre alles ve og vel. Vores drømme er ikke slukket men blot udskudt, for nu i stedet at fokusere dér, hvor vi alle skal have vores fokus.

Midt i alle bekymringerne ser vi tilbage på mange gode oplevelser i sæsonens løb, og vi glæder os over alles forståelse for den svære beslutning vi og resten af ishockey Danmark har måttet træffe. Det er en beslutning med Jeres fantastiske opbakning i ryggen, og et håb om, at vi med samme store opbakning kan se frem mod lysere tider til den kommende sæson, lød det fra Blue Fox-ledelsen og holdet.

Det står allerede klart, at veteranen Daniel K. Nielsen fortsætter sammen med træner Ben Cooper. Til gengæld stopper Lasse Lassen og tidligere på sæsonen lå det mellem linjerne fast, at Jonne Virtanen ville vende hjem til Finland.

Rasmus Nielsen og Morten Poulsen har begge kontrakt til den kommende sæson - ifølge Eliteprospects.com - og der er næppe tvivl om, at sportschef Struzinski vil gøre meget for at holde på stammen af det hold, der sluttede så godt i 2020. Hvor mange imports, der vender tilbage, står hen i det uvisse. Der er næppe tvivl om, at flere af dem er steget i værdi i Herning. 


TJ Moore: Alt var kaos i de sidste dage af sæsonen Anders Krogsgaard bekræfter sit stop i Aalborg - har ikke skrevet nyt under endnu