SønderjyskE kneb en 1-0-sejr hjem, da angriberen mobiliserede al sin rutine til sejrsmålet

Odense Bulldogs-SønderjyskE 0-1 (0-1,0-0,0-0) Der skulle blot en enkelt scoring til for SønderjyskE i aften i Odense. Gæsterne vandt 1-0 på Steffen Franks mål blot seks sekunder før første pause. Det blev den eneste scoring i kamp, der på mange måder bar præg af, at det var først på sæsonen.

At det lige præcis var Steffen Frank, der skulle blive matchvinder, var vel ingen tilfældighed. Den rutinerede ringræv ved, hvordan og hvornår man slår til, og da han vandt en nærkamp bag mål, drejede rundt og lagde pucken på kassen, var det en ”klassisk Steffen Frank”.

Hans mål var et af tre dramatiske højdepunkter i kampen i aften i Spar Nord Arena i Odense.

Det andet med SønderjyskE-fortegn var straffeslaget til Matt Salhany i tredje periode. Salhany kom fri, men blev hægtet og fik straffeslag. Det parerede Samu Perhonen i det fynske bur flot, da Salhany forsøgte at bringe sin baghånd i spil.

Det tredje højdepunkt kom til allersidst i kampen. Faktisk efter tiden var løbet ud.

Odense havde brugt et minut til at presse med målmanden ude, men først i absolut sidste sekund fandt Jake Coughler sin finske makker Jonatan Tanus med en tværpasning.

Tanus blæste den op i nettaget. 1-1 troede ikke mindst et jublende publikum, men jublen blev til stilhed, da dommerne begyndte at tjekke op. Var der scoret efter hornets sidste signal?

Der gik fem-seks minutter, så kom dommer Grumsen på isen igen og vinkede målet af. SønderjyskE havde alligevel vundet 1-0 og eufori blev til skuffelse blandt hjemmeholdets fans.

Det blev en dramatisk afslutning på en lidt træg kamp, hvor begge hold begyndte afbudsramt og aldrig rigtig fik rytme i spillet – både i fem mod fem og i powerplay.

Odense havde skrevet Ales Sova på sin skadesliste og var i forvejen uden fire spillere fra en potentiel startopstilling.

SønderjyskE fik Mads Eller skadet i formiddag, og var uden Matt Foget og Mathias Borring. Yannick Vedel og Mikkel Jensen udgik i løbet af kampen, så det var de sidste reserver, som både Odense og SønderjyskE skøjtede rundt med i slutfasen.

Fynboerne havde flest kræfter i de sidste 10 minutter af en generel chancefattig kamp. Men Bulldogs-angriberne stødte gang på gang ind i en storspillende Patrick Galbraith, der var bedste mand på isen i aften. Han reddede sit hold i trængselstider flere gange i tredje periode.

I de to første perioder kunne SønderjyskE sagtens proklamere, at man skabte flest – af få – muligheder, og i øvrigt også havde fin kontrol over 1-0-føringen, som altså holdt i de nødvendige 60 minutter.

Igen lagde man mærke til den offensive back Mark Auk hos Odense. Han havde dog ikke træfsikkerheden fra fredag med på hjemmebane. SønderjyskE havde en glimrende Matt Salhany som stor fighter og kunne også glæde sig over, at man med mange unge aktører kunne skaffe tre point i premieren.

OPTAKT: Herlev-Frederikshavn Michael Eskesen hyldes før SønderjyskE-Odense i aften