Fynboerne besejrede forstadsørnene for tredje gang i sæsonen

Det var to mandskaber der gik ind til opgøret med modsat fortegn.

Odense med to nederlag på stribe, omvendt Herlev med selvtillid fra to på hinanden følgende sejre. Odense, der vanligt er gode i 1. periode, var det igen i fredagens opgør.

Herlev blev sat under pres, og afslutninger var der mange af fra fynboerne, hele 19 af slagsen.

Otto Nieminen startede festen for Odense i 1. periode, da han fik rundet Horak og bragt Odense i front.

Udvisninger er noget man skal holde sig fra, især oveni hinanden. Det måtte hjemmeholdet sande, da Herlev kunne udligne ved Anton Johansson, da Odense havde to mand siddende til udvisning, og opgøret levede i bedste velgående.

Odense pressede på i slutningen af perioden, og det var ikke ufortjent, at Oliver True kunne score til 2-1, som var stillingen efter 1. periode.

Det gik så nærmest kun Odenses vej for resten. 53 skud på mål totalt set, og i anden periode var det først Radim Piroutek, der kunne styre pucken i mål, og siden Markus Jensen, der skulle sende en stor tak til Igor Merezhko for en fremragende aktion som optakt til målet.

Herlev pressede sig selv med mange udvisninger, men det blev ved 4-1 efter 40 minutters ishockey.

Jonathan Hintze afløste Lukas Horak i 3. periode, og han fik den værst tænkelige start, da Mathias Mølgaard kunne score sit femte sæsonmål, og så var kampen mere eller mindre afgjort.

Herlev lignede ikke et hold, der for alvor troede på comebacket, og Odense kunne spare lidt kræfter i et presset kampprogram.

Ukrainske Merezhko kunne dog krone en fornem kamp med en flot scoring til 6-1, og efterfølgende alde sig hylde som kampens bedste spiller. Herlev må op på hesten igen på søndag på en svær udebane i Aalborg, og Odense skal forsøge at tage selvtillid og momentum med til deres opgør samme dag i Frederikshavn.

SønderjyskE sejrede i intenst topopgør OPTAKT: Odense Bulldogs-Herlev Eagles