"Historisk" spændende afslutning på grundspillet

Spil 48 kampe, og taber du den sidste, er du ude!

Sådan er vilkårene for Rødovre Mighty Bulls og Frederikshavn White Hawks før tirsdagens sidste spillerunde.

Vi får det brag, de fleste måske havde håbet på, altså en direkte duel om den sidste plads i playoffs.

Vilkårene er klare: Uanset hvordan kampen afgøres, er det "winner takes it all", for Rødovre er bedre end Frederikshavn indbyrdes - lige nu 9-6 i point - og dermed er Rødovre altså med i slutspillet ved en sejr i ordinær, overtid eller straffe. Det samme gælder naturligvis for Frederikshavn.

Vinderen får "fornøjelsen" af en kvartfinale mod grundspilsvinderne fra Aalborg. 

Den anden af tre "finaler" spilles i Vojens, hvor SønderjyskE og Herning er i direkte duel mod hinanden. SønderjyskE er pt. tre point foran Herning, og dermed SKAL Herning altså vinde i ordinær tid for at passere sønderjyderne i tabellen. Det gælder hjemmebanen i en eventuel semifinale, hvor de to 00'er- og 10'er-rivaler mødes, HVIS de begge holder seedningen i kvartfinalen. 

Derfor bliver der også blæs på i Vojens, ingen tvivl om det. 

Den tredje dramatiske kamp tirsdag aften står mellem Odense og Herlev. Fynboerne har jagtet fjerdepladsen og en eventuel hjemmebane på fredag mod Esbjerg i første kvartfinale, og pludselig står Odense der, hvor man selv kan afgøre det. 

Da Odense er bedre indbyrdes end Esbjerg, tæller blot et enkelt point for fynboerne, der dermed vil passere vestjyderne i tabellen. 

Så Bulldogs kan selv sikre sig en fredagsfest og glæde på kassererens kontor - og ikke mindst en solid, sportslig fordel - på hjemmebane mod Herlev. 

Den eneste kamp, der kan bruges som "opvarmning til slutspillet" og ikke andet, er kampen mellem Rungsted og Aalborg. 

Rungsted kan dog øge sin sejrsrække til fire og dermed gå ind til slutspillet med absolut optimisme, mens Aalborg kan spille for at opnå 100 points for anden gang i historien. Rekorden er 104, som Aalborg sikrede sig i den sæson, hvor slutspillet blev aflyst på grund af Corona-pandemien. 


Patrick Madsen håber at være klar til fredag GOALSHOW: Se målene fra Herning-Rungsted