Den unge Rødovre-målmand havde en af karrierens bedste dage

Rødovre Mighty Bulls-Aalborg Pirates 2-0 (0-0, 1-0, 1-0): Det stærkt kørende tophold fra Aalborg Pirates gæstede fredag aften Rødovre Centrum Arena til en duel med Mighty Bulls, som skulle forsøge at vaske det seneste nederlag af sig i Metal Ligaen.

Det blev en tæt og spændende kamp i arenaen, hvor begge hold kreerede store chancer. Aalborg med mest puck og de fleste skud, men Rødovre havde en sand sprællemand i målet. William Rørth brillerede og lukkede af for hele 46 skud fra Aalborg-holdet. Vild bedrift – og uomtvisteligt kampens piller stærkt hjulpet på vej af resten af holdkammeraterne. Hjemmeholdets 1.100 tilskuere fik således en uforglemmelig aften.

Aalborg belejrede Rødovres zone i de første mange minutter i matchen uden dog at skabe noget farligt. Rødovre, der igen måtte undvære en række profiler, sled og slæbte for at holde gæsterne på ydersiden, hvilket lykkedes fint. William Rørth var igen på plads i målet og var vaks fra begyndelsen.

Rødovre fik mere puck i løbet af perioden og med gode muligheder til blandt andet Julius Nyqvist. Tempoet på kampen fejlede bestemt ikke noget; begge hold var opsatte og med stor intensitet.

Første powerplay tilfaldt Aalborg, men Rødovre fik lukket af i langt størstedelen af tiden. Herefter var tyrene i den grad farlige i den modsatte ende, hvor Jonas Sass og Mads Carlsen forsøgte sig. George Sørensen i Aalborg-målet havde fået masser at se til.

Også Rødovre med chancen i overtal, men George Sørensen fortsatte sit gode spil og lukkede af for skuddene. Ganske udmærket af hjemmeholdet. Dog strøg Lasse Bo Knudsen direkte ud fra boksen og fik en pasning, der gav ham friløb mod Rørth. Den unge Rødovre-keeper klarede paragrafferne. Målløst efter første periode, hvor Rødovre tydeligt fik udfordret ligaens førerhold.

Aalborg dominerede fra begyndelsen af anden periode, og William Rørth måtte flere gange vise det bedste, han havde lært. Hen mod midten af perioden fik Rødovre arbejdet sig bedre med, mens kampen stadig holdt et udmærket tempo med hurtige pasninger og intensitet i spil og nærkampe.

William Rørth fortsatte sit storspil i undertal, hvor Aalborg gentagne gange sendte pucken mod keeperen. Men aftenens to målmænd havde indtil nu afvist alle tilbud.

Rødovre sjælden gæst i Aalborgs zone i denne fase, men det skulle være rigeligt til føring. Magnus Carlsen var på pletten med en styring venstre for mål på kaptajn Teemu Virtalas forsøg, og pucken strøg helt op i toppen af målet til 1-0. Lidt over tre minutter til pause.

Glimrende indledning på sidste periode med hurtige spilvendinger og farlige forsøg på især George Sørensen. Rødovre stillede sig bestemt ikke tilbage på banen, men var stadig i angrebshumør. Og det var faktisk tættere på tomålsføring end udligning.

Gæsterne satte sig imidlertid tungt på spillet fra midten af perioden. Men Rødovres keeper i aften spillede med stor selvtillid; William Rørth brillerede mellem stængerne, kombineret med at pucken også hoppede den rigtige vej i flere situationer.

Alletiders mulighed for Aalborg i powerplay med fem minutter igen. Det blev endnu en belejring af Rødovre-zonen, men Rødovre-spillerne fightede videre, mens Aalborg havde ild i øjnene i jagten på udligningen.

George Sørensen erstattet med en markspiller med halvandet minut igen. Det varede dog kun ganske få sekunder, før Nick Crawford kunne lægge pucken ned i netmaskerne i modsatte ende fra egen zone. 2-0 med godt et minut igen. Jubelbrølet i arenaen steg til nye højder i aften.

Aalborg-timeout med 45 sekunder igen, men gæsterne nåede ikke mere, og Rødovre kunne fejre tre imponerende point over ligaens tophold. En rigtig flot præstation af Riku-Petteri Lehtonens mandskab, der skød 27 gange på mål mod gæsternes 46.

Rungsted slog et udiscplineret Frederikshavner-hold Duus er direktør og Arvidsen sportschef i Gentofte Stars Elite-satsning