En to-minutters udvisning skal blandt "køres helt ud" selv om der bliver scoret

Skal der ændres regler i ishockeyen og sport generelt?

Det er altid en stor diskussion, hvis der "pilles ved traditionerne" og i ishockey har det ikke været revolutionerende regelændringer, der har præget de seneste sæsoner - mere ekstra regler, der er skabt for at give bedre flow i spillet. Eksempelvis "hybrid-icingen". 

En meget gennemgribende regelændring - farvellet til "red-line-offside" eller to-linjes-offside, om man vil - blev foretaget i 1999 på internationalt - IIHF-niveau - mens NHL først tog fat i den regelændring i 2005. 

Nu eksperimenterer Champions Hockey League i den kommende sæson med tre regelændringer, som måske ikke er super-gennemgribende, men i hvert fald ændrer "noget" i den ishockeysport og det regelsæt, vi er vant til. 

Champions Hockey League 2023/24 eksperimenterer med følgende regelændringer: 

* En to-minutters straf (minor) skal afsones fuldstændigt, SELV OM der bliver scoret mål af holdet i overtal. Altså nøjagtig som ved en fem-minutters straf. Ud fra devisen, at alle straffe skal afsones på samme måde, at der muligvis bliver scoret flere mål og at fordelen for holdet i overtal skal leveres fuldt ud. 

* HVIS der bliver scoret under en afventende udvisning, skal den efterfølgende to minutters-udvisning gennemføres alligevel. Ikke som i dag, hvor mål under afventende udvisning annullerer den kommende udvisning. 

* HVIS holdet i undertal scorer mål, bliver holdet belønnet med, at udvisningen bliver annulleret. Reglen skal stimulere holdet i undertal til at tage yderligere chancer og belønne en offensiv tilgang til undertallet.

Det bliver altså i første omgang de danske mestre fra Aalborg Pirates, der skal afprøve de nye regler i aften i CHL-premieren mod Tappara Tampere. Men hvem ved, om de bliver implementeret yderligere, hvis de giver mere offensiv i spillet.

Altid spændende, når der testes nye ting. Hvad det her ender med, kan vi kun gisne om på nuværende tidspunkt. 


UNLIMITED-KUNDER: HER KØBER DU METALLIGAEN.TV  PREMIERE: CHL-MESTRENE på besøg i aften i Aalborg