Esbjerg overvandt overtidsmareridt i sidste sæson

Det var stenhårdt for Esbjerg Energy-spillere fredag aften i Rungsted, hvor vestjyderne blot var fire sekunder fra at avancere til finaleserien, da Marcus Olsson udlignede til 3-3. Derefter forcerede David Madsen altså 4-3-målet ind i overtid og dermed tog Rungsted den tredje sejr i overtid i serien.

Rungsted har altså endnu ikke vundet i ordinær spilletid i semifinaleserien, og det må gøre ondt på vestjyderne, at der alligevel står 3-3 i serien. 

Men - Esbjerg-spillerne kan altså blot se tilbage på sidste sæson - hvor Frederikshavn i kvartfinalen også vandt tre gange i overtid. Her mestrede Esbjerg også den "utur" det trods alt må siges at tabe tre gange i den forlængede spilletid og vandt med hele 5-0 i den syvende kamp. 

Så det er ikke en unik hændelse, at et hold vinder tre gange i overtid i samme serie. Til gengæld var det altså første gang i sidste sæson, at holdet der havde vundet tre gange i overtid ikke vandt serien. 

Inkarnerede fans af ishockeyen i Aalborg husker formentlig tilbage til en "mareridtsagtig" finaleserie i 2005, hvor AaB Ishockey førte 2-0 i serien, men derefter måtte se Herning tage tre sejre på stribe i overtid. Til sidst var der ikke mere luft i nordjyderne.

Herning vandt den sidste kamp i serien med 4-0. 

I 2013 vandt Rødovre sensationelt over grundspilsvinderne fra Herning i kvarten med 4-2, inkluderende tre sejre i overtid, mens Esbjerg i 2016 tog kvartfinaleserien over Rødovre med 4-2 også med tre sejre i overtid. 

Og hvad så nu? Holder Esbjerg til skuffelsen som i fjor eller tager Rungsted måske den fjerde sejr i overtid. 

Det vil i givet fald være første gang nogensinde, det er sket. 

Kredit til Skudzonen for at være først med denne historie


Nyt hold tidligst i 2023/24: Ikke umiddelbar udsigt til flere hold i Metal Ligaen LANDSKAMPE ONSDAG OG TORSDAG: Finland kommer med 14 OL-guldvindere