Yanick von Bergen bliver ny mand hos vestjyderne i den kommende sæson

Der vil være schweizisk islæt i truppen hos Esbjerg Energy i næste sæson, når vestjyderne tilføjer den 19-årige dansk/schweiziske wing Yanick von Bergen til truppen. 

Det skriver vestjyderne i en pressemeddelelse, hvor den nye spiller præsenteres således: 

- Yanick var forbi og trænede med os i sidste sæson. Han er en ung spiller med en stærk fysik, som er i besiddelse af et godt skud. Han er med sine kun 19 år en ung mand, som kan udvikle sig i den danske Metal Liga, og som allerede nu kan noget selvstændigt, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Jeg har de sidste år spillet U20 Elit i Schweiz og føler nu at det er det rigtige tidspunkt at tage det næste skridt hos Esbjerg Energy. Jeg er overbevist om, at jeg kan videreudvikle mig, både rent hockeymæssigt og personligt og glæder mig meget til at spille i Granly Hockey Arena, fortæller Yanick von Bergen.

Yanick von Bergen kan benyttes som wing og er 187 cm høj. Han har højre fatning på staven og har repræsenteret Schweiz på såvel U16- som U18-landsholdet.

- Jeg er opvokset i Interlaken i Schweiz med en dansk mor og en schweizisk far. Jeg har tilbragt mange af mine ferier i Danmark hos min danske familie i Jelling området. Min mormor og morfar har et sommerhus på Fanø og derfor har jeg tilbragt rigtig mange sommerferier på Fanø og kender selvfølgelig også Esbjerg, fortæller den unge forward.

- I november 2022 var jeg til et tryout i Esbjerg og fik et meget godt indtryk af strukturen og forholdene i Esbjerg Energy. Jeg var imponeret over den professionelle organisation og ser frem til at fortsætte min udvikling hos Esbjerg Energy, pointerer Yanick von Bergen.

Yanick von Bergen er opvokset i Interlaken, som er en by i kantonen Bern i Schweiz med ca. 5.600 indbyggere.

- Yanick er så en del af vores næste generation af unge spillere. Mange fra første generation er kommet videre til større ligaer og derfor er udviklingen af den næste generation vigtig. Men ingen er garanteret en plads. Tillid og spilletid skal man gøre sig fortjent til, forklarer Energy-coachen.

- Sport og i særlig grad elitesport er konkurrence og præstationerne er afgørende for mulighederne. Ishockey kræver den rigtige indstilling. Den mener jeg Yanick har. Han har det rigtige CV og viser med skiftet viljen til at udfordre sig selv. Og så har han dansk pas. Jeg glæder mig til arbejdet med ham, slutter Jason Jaspers.


Bulldogs har træningskampene klar før den kommende sæson MAGNUS BOESEN forlænger med Aalborg Pirates