Målmandsteamet er på plads hos Esbjerg Energy. Den 19-årige lette Ričards Francis Puče supplerer i den kommende sæson Thomas Lillie i vestjydernes mål.

- Vi har fundet et godt supplement til truppen med Ričards. Vi så ham sidste år på U20 og kunne se et stort potentiale. Samtidigt spottede vi en god arbejdsindsats, så vi vil give ham chancen i år, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy i en pressemeddelelse.

- Jeg kan rigtigt godt lide at være her. Esbjerg har en god trup med mange gode spillere. Jeg kender klubben og byen fra sidste sæson, hvor jeg spillede ungdomsishockey for Esbjerg Ishockey klub, er glad for muligheden for at tage det næste trin i min udvikling og ser frem til sæsonen, siger Ričards Puče.

- Jeg har allerede nu kunnet glæde mig over hjælpen fra trænerteamet. Det danske sprog kan være en udfordring men jeg forstår mere og mere og er i gang med at lære dansk. Så Esbjerg Energy er et godt sted at være for mig og jeg glæder mig til at lære endnu mere. Både som ishockeyspiller, men også som menneske.

Ričards Puče er født og opvokset i den lettiske by Riga, som med Dinamo Riga har et KHL-mandskab. Byen er Letlands hovedstad og er med sine godt 600.000 indbyggere den største baltiske by. Han har optrådt på lettiske ungdomslandshold og har repræsenteret HS Riga og SK Riga, før han i sommeren 2020 kom til Vestjylland.

- Da jeg blev 18 år gammel, var det klart for mig, at jeg ville udvikle mig i et andet miljø. Min vurdering var, at Esbjerg var et godt sted at vokse, både på og udenfor isen. Jeg kom i kontakt med sportschef Esben Nielsen fra Esbjerg IK og er glad for, at han gav mig chancen for at komme hertil for at spille U20-hockey.

- I denne sæson vil jeg arbejde hårdt for at tilkæmpe mig istid. Den daglige træning er et godt sted at gøre mig fortjent til trænerens tillid, så der skal jeg klø på. Og så håber jeg på, at sæsonen vil give mig mulighed for at spille kampe i Metal Ligaen, understreger Ričards Puče.

- Stilmæssigt er han lidt som Thomas Lillie, bare yngre. Han er hurtig og bevægelig mellem ”stængerne”. Og er samtidigt fokuseret og arbejdsom, så det tegner godt. Det betyder, at vi i træningskampene op til sæsonen vil give Ričards muligheden for at bevise sit værd. Vi kan benytte ham som U20-målmand, men også i Metal Ligaen, så der er mange muligheder, slutter Jason Jaspers.

Ovenstående er på betingelse af godkendelse af DIU's Licensudvalg.


Ny Herning-målmand glæder sig over højt ambitionsniveau MARIO SIMIONI IKKE TILFREDS med arbejdsmoralen