SønderjyskE kan fortjent kalde sig Metal Final4 vindere 2024, da Rungsted blev sat fuldstændig til vægs lørdag aften i Sparekassen Danmark Isarena i Aalborg. For øjnene af 2163 tilskuere kunne Villiam Haag og de lyseblå hæve pokalen.

METAL FINAL4

FINALE

Rungsted Seier Capital – SønderjyskE 0-7 (0-2,0-2,0-3)

Fest i Vojens i aften og nat, ja sikkert ud på de små timer også. Det blev klart, da SønderjyskE her til aften fortjent vandt Final4. To perfekt spillede kampe i weekenden i Aalborg, hvor Anders Førster for alvor fik sin ilddåb som cheftræner, og bestod til perfektion. Det gjorde hele det sønderjyske mandskab, der for tiden er meget svære at bide skeer med.

Et gigantisk fysisk præget SønderjyskE mandskab forsøgte at kyse Rungsted fra begyndelsen af, og det lykkedes de meget godt med. Der var virkelig smæk for skillingerne, og hver eneste tackling blev fuldført som det skal i en finale. Godt bakket op af over 1000 fans fra Vojens, var det de lyseblå der ejede isen i første periode.

Tidlig Rungsted udvisning for at være for mange spillere på isen. Måske var der nerver på hos Mark Pedersons tropper, for sådan en fejl må man ikke lave i første skift. Det fik SønderjyskE i puckbesiddelse, og deraf et momentum som faktisk holdt perioden ud sådan mere eller mindre.

Selv efter Rungsted blev fuldtallige beholdt SønderjyskE pucken, og så opstod der en voldsom tumult på isen, og ikke mindst i boksen hos Vojens mandskabet. Det vender vi tilbage til. For mens der var tumult, så drev Villiam Haag pucken frem, og han kanonerede den på fornem vis bag en prisgivet Östlund, der ikke så meget af det riv svenskeren sendte afsted.

Tilbage til tumulten. For efter scoringen, blev en Rungsted official bortvist. Han var inde i SønderjyskE boksen, hvor han var i færd med at skubbe til og rykke i nogle af de lyseblå spillere. Kæmpe drama, hvor tændingen altså ikke kun var på banen, men også for dem udenfor der normalt bør holde hovederne kolde. Det gjorde han ikke, og så var der fortjent afgang til tilskuerpladserne.

De lyseblå blev båret frem af muren bag mål, og Nikolaj Krag havde et fremragende hug på stolpen efter 12 minutter. Rungsted havde det svært med den fysisk Vojens lagde i spillet, og det var bestemt ikke nemt for Rungsted at komme frem til de store chancer mod Mattias Pettersson i SønderjyskE målet. Morten Jensen forsøgte sig et par gange, men der var lukket godt af.

Med godt tre minutter tilbage af perioden kom der et fantastisk mål. Valdemar Ahlberg med overblik, sendte pucken på tværs til en fremstormende Desjardins, og med pucken i luften, firstimede canadieren pucken ind i netmaskerne til 2-0. Sikke en scoring, og ellevild jubel hos de medrejsende fans.

Perioden sluttede med et par håndlussinger, hvor Davidson og Pelletier måtte en tur til afkøling i straffeboksen.

Rungsted forsøgte at komme længere frem på isen fra begyndelsen af anden periode, og der var lagt en ny gameplan i omklædningsrummet. Nu skulle der flere skud på mål, og svenske Pettersson skulle testes noget mere. Det skete også, men svenskeren var sikkerheden selv i alt hvad han foretog sig. Jack Jacome var tæt på med en god afslutning, og Filip Karlsson havde en fræk styring der strøg ved siden af målet.

Rungsted fansene havde bestemt ikke opgivet, og gav den, akkurat som kollegaerne i den anden ende, fuld gas. Herlig kulisse denne finale blev spillet i, og man mærkede slet ikke, at der ikke var et hjemmehold.

Der var ingen tvivl om at SønderjyskE var bedst i aftenens finale, og akkurat som i første periode holdt de momentum efter en udvisning til Rungsted. Jakob Gammelgaard nåede ind på isen, men de fik aldrig styr på det, og så opfangede SønderjyskE pucken. Herfra gik det stærkt, og William Pelletier kunne i fart udnytte en perfekt pasning fra Mathias Borring, skar ind foran mål, og med baghånden sendte han sikkert skiven i netmaskerne til 3-0.

Rungsted fik chancen i powerplay godt midtvejs i perioden, og her blev der afsluttet flittigt. Flere gik ved siden af mål, og dem indenfor rammen, tog Pettersson sig kærligt af med sikker hånd. Imponerende bedrift af svenskeren, der må knibe sig selv i armen over den uge han har haft.

Kampen synes afgjort seks minutter før anden periodes udløb, da Nikolaj Krag opfangede en løs puck foran mål. Haag og Boysen bragte den derind, tog slagsmålet foran kassen, og Krag fulgte op og kunne med baghånden gøre det til 4-0.

Normalt er ishockeykampe ikke afgjort efter 34 minutter, selvom der står 4-0, men i aften havde man bare så uendeligt svært ved at forestille sig Rungsted komme tilbage. Dertil havde de ikke kræfterne, og blev nærmest spist af den fysiske indsats SønderjyskE lagde for dagen. Festen så småt begyndt hos den lyseblå mur, hvor øllet blev nydt ekstra meget i aften.

Hvis man så alligevel skulle tro på et Rungsted comeback, så skulle et tidligt overtal udnyttes. Man fik stillet rigtig godt op, og sendt flere afslutninger på mål. Mark Pederson med time out, og så en taktisk ændring. Med 14.39 igen på klokken tog han Östlund ud af kassen for at spille seks mod fire, og da SønderjyskE igen var fuldtallige, ja så blev den svenske keeper ude i boksen. Vanvittig satsning som sjældent set, og det gav da også det forventede bagslag, da SønderjyskE fik fat i pucken igen.

Anton Karlsson jagtede pucken, vandt en simpel tackling, og så kunne han stille og roligt sende pucken ind over stregen i det tomme mål. 5-0 til SønderjyskE.

Dramatik fik vi også med 10 minutter igen. Lucas Andersen med en hård tackling på William Pelletier, som skulle hævnes. Canadieren gik i kødet på Andersen, og så var der badebillet til Pelletier. Rungsted med fem minutters overtal, og Östlund igen ud af buret og seks mod fire. Det blev til endnu en SønderjyskE udvisning da Schmidt-Svejstrup måtte ud i to minutter, og nu var det så seks mod tre for Rungsted.

Et gigantisk bombardement blev nu sendt ned mod SønderjyskE målet, hvor stolpen, overliggeren, flere stave liggende på isen, lyseblå spillere der kastede sig ned i hver eneste puck, og en Mattias Pettersson der bare tog alt hvad der kom indenfor rammen, stod i vejen. Og efter det fuldstændig vanvittige bombardement, så fik Desjardins erobret pucken, og slog nærmest en befrier ud af zonen og ned i det tomme mål til 6-0.

Med fem minutter igen blev der scoret igen, da Mathias Borring vandt en løbeduel, og så fik han driblet Östlund, og sendte let skiven ind i kassen. Man troede nærmest ikke sine egne øjne. 7-0 i en finale. 

Vi fik ikke mere, og så steg lydkulissen for alvor da slutsignalet lød. Endelig fik fansene lov at fejre en Final4 triumf. Sidst de vandt, i 2021, var det Corona der spændte ben for tilskuere i hallen, og fejringen måtte man også se langt efter. Kender man de inkarnerede fans i lyseblåt, så fester man i flere dage over den her fortjente triumf.

 

 

 

 

 

 


FRA ISKOLD TIL TRIUMFATOR: Pettersson blev årets pokalfighter SEIER GI'R EN BAJER: Hjælp til tørstige Rungsted-fans