Gæsterne tog sikker skalp i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy-Herning Blue Fox 1-4 (0-1,0-2,1-1) Herning er med en stille og rolig 4-1-sejr i Esbjerg i aften rykket op på Metal Ligaens sjetteplads og har kurs opad.

I aften var midtjyderne en klasse bedre end hjemmeholdet i Granly Hockey Arena, og det var især kæden med Cameron Brace, Jonne Virtanen og Lasse Lassen, der overstrålede de andre aktører på isen.

Den kæde har i en række kampe været den toneangivende hos Herning, og det var altså også tilfældet i aften, hvor pladsskaberen Virtanen fandt rum til de mere målfarlige Lassen og Brace.

Det var dog en anden mand, Markus Jensen, der satte 1-0-målet i første periode, hvor Esbjerg inviterede indenfor foran Mathias Seldrup. Tre gange fik gæsterne lov at afslutte, inden Jensen kunne lægge den ind bag Esbjerg-målmanden.

Det var Herning-fansene, man kunne høre i Granly Hockey Arena i aften, hvor Lasse Lassen og Cam Brace satte hver sit projektil ind bag Seldrup. Det var ganske enkelt fremragende svirp fra begge farlige angribere, der virkelig er i topform lige nu.

Ganske pudsig situation i anden periode, hvor Simon Nielsen i Herning-målet måtte skiftes ud for en kort stund, da dommerne forlangte et lægetjek, efter at Nielsen var blevet ramt af en stok, der sneg sig ind bag målmandshjelmen.

Albert Adamsen kom ind, reddede et par skud, inden han igen overlod scenen til Nielsen.

Der var ikke meget, der lykkedes for Esbjerg mod et velstruktureret Herning-hold i aften. Hjemmeholdet havde svært ved at trænge igennem og komme til chancer, mens Herning velovervejet stillede om og skabte muligheder.

Travis Brown lykkedes dog med at trænge ind bag Hernings linjer midt i tredje periode, og han serverede en fin puck for Christian Wejse, der bare skulle sætte staven på den glimrende pasning.

En smule håb for Esbjerg, der fik sat en smule pres på, men ikke mere end at Herning havde store muligheder for at lukke og slukke. Det gjorde Lasse Lassen med to minutter igen, og Herning kunne fejre en absolut fortjent sejr over de gamle ærkerivaler.

Ensidig affære, da Herning slog Esbjerg Frederikshavn og Bumagin var en tand skarpere end Rungsted