Hjemmebane-forbandelsen blev brudt for Pirates i et gigantisk drama

Sikke et drama og sikke en vild finale, som de to mandskaber bød os denne aften.

Aalborg Pirates er årets pokalmester og vinder Metal Final4 for anden gang og pokaltitlen for tredje gang.

6-4 blev sejrscifrene i en kamp, der var fuldstændig åben til det sidste - og sagtens kunne have været en syvende DM-finale værdig.

De første 20 minutter var formidabel underholdning. Intet mindre.

Allerede i første skift sendte Mathias Bau en iskold fadøl ned over Aalborg-fansene, da han trykkede kampens første mål ind. Dermed fortsatte OL-spilleren med nummer 50, hvor han slap i går mod SønderjyskE.

Perfekt åbning for gæsterne, der arbejdede hidsigt omkring Georg Sørensen og fortsatte takterne fra semifinalen. Men Aalborg ville lege med, og til forskel fra SønderjyskE i går, fandt Aalborg åbninger i Herning-zonen. I et hidsigt skift fandt Anders Koch Julian Jakobsen, der havde et halvt mål at skyde på.

Kruse var ikke nået over, Jakobsen eksekverede. 1-1 i OL-scoringer og 1-1 i Metal Final4-finalen, der blev ført i et hæsblæsende tempo fra første skift.

Aalborg fik teten foræret af et par Herning-udvisninger, men var underligt tamme i halvandet minuts fem mod tre, som Herning-boksen fik arbejdet ud uden problemer.

Til gengæld blev en ny udvisning kostbar for Blue Fox. Skinnars fandt Thomas Spelling med en flot tværpasning, og Spelling eksekverede perfekt.

Man kunne fornemme enorm glæde hos holdkammeraterne, der ved, hvor svært Spelling har haft det med at score mål i den her sæson. Stor, stor jubel i Sparekassen Danmark Isarena.

Jeppe Jul Korsgaard kunne ikke holde sig fra et punch lige i ansigtet på Mathias Bau Hansen efter en situation foran mål. Udvisning til Aalborg-forwarden, og iskold eksekvering af Herning. Miska Humaloja fik skubbet pucken ind tæt ved stregen. Et hurtigt dommertjek ændrede ikke ved målet.

2-2 og begge hold fortsatte med at piske fremad. Det var 20 minutters slutspilshockey til at begynde med. Kunne det fortsætte?

Slagsmål og matchstraf
Svaret kom lynende hurtigt i anden periode, hvor det nærmeste kogte over af intensitet.

Højdepunktet på det punkt det var et gigantisk slagsmål omkring Emil Kruse, der sendte både Lasse Bo Knudsen og Miska Humaloja ud under det varme vand.

Forinden havde Aalborg været på spil to gange og bragt sig foran 4-2. Begge gange i powerplay, hvor først Patrick Bjorkstrand og siden Mikkel Højbjerg fik sneget pucke ind bag Emil Kruse.

Markus Jensen dummede sig ved at tackle højt på Julian Jakobsen. I kulissen mente Herning-folkene, at Jakobsen overspillede og rasede over, at Aalborg-kaptajnen kom lynende hurtigt ind efter den obligatoriske protokol.

Men ikke desto mindre kostede Markus Jensen et mål, da Aalborg efter lang tids broderen fik scoret. Mikkel Højbjerg fik lagt skiven ind via Kruses benskinne.

Forinden havde Herning faktisk været farligst i hele fem minutters-sekvensen. To gange havde Morten Poulsen nærmest en friløber. Han missede.

5-2 til Aalborg efter Jensens udvisning var overstået var måske lige i overkanten.

Derfor også ok, at Herning fik reduceret kort før pausen. Pirates havde svært ved at modstå Mathias Bau, og det var også ham der skabte håb for Herning, da han fandt Jarkko Malinen. 5-3 til Pirates efter 40 minutter. Man havde fornemmelsen af, at der var mere i kampen.

Herning kæmpede til det sidste
Det var der. Midtjyderne havde ikke i sinde at give op og sled sig ind i kampen.

Ikke mindst, da Blue Fox overlevede Oskar Drugges udvisning tidligt i perioden. Det gav moral til aftenens gæster, der teknisk set var hjemmehold og spillet blev stille og roligt skubbet op i Aalborgs ende.

Anført af Mathias Bau, Morten Poulsen og Jarkko Malinen piskede Blue Fox den ene afslutning efter den anden på Sørensen, der til sidst måtte give fortabt, da Bau flænsede et utageligt skud op i modsatte hjørne.

Sørensen var i den grad på stikkerne i slutfasen, hvor han nærmest dansede på stregen og reddede adskillige giftige Herning-afslutninger. Blændende slutfase af Sørensen, der kunne se kollega Kruse gå ud i slutfasen.

Det tomme mål bød ind til Aalborg-angriberne og Julian Jakobsen fik erobret pucken på midten og fandt Jeppe Jul Korsgaard, der smed pucken i nettet.

Ekstase i Aalborg på en lørdag aften i februar. Jublen brød løs.

Mathias Bau blev kåret til årets pokalfighter. Han var næsten ustoppelig. Det samme var glæden hos Julian Jakobsen, da han løftede pokalen klokken 22:47.

BILLEDER: SKARPE SKUD FRA METAL LIGA-FINALEN OPTAKT: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox