Ingen plads til backer fra den danske liga

I "gamle dage" var der ofte plads til to eller tre backer fra den danske liga, når de respektive landstrænere skulle udtage trupperne. Der har været en del danske liga-backer med på de ydre mandater, men folk som Andreas Andreasen, Kasper Jensen, Mads Schaarup, Morten Dahlmann og Mads Bech Christensen - bare for at nævne nogle stykker - har været fremragende til at løse de opgaver, der er blevet stukket ud gennem årene.

I indeværende Metal Liga-sæsonen har de fire bedste backer i undertegnedes øjne været Morten Jensen, Sebastian Bergholt, Rasmus Lyø og Mads Larsen og er vi nogle år tilbage, kunne der sagtens have været plads til et par stykker af dem i en VM-trup. 

Men lige nu er der såmænd ni backer, der alle i denne sæson har spillet DEL eller SHL, og samtidig lurer Phillip Bruggisser i kulissen. Philip Larsen er tilsyneladende ikke VM-aktuel, men besætningen betyder altså, at det nærmest er umuligt at spille sig på holdet som Metal Liga-back for øjeblikket. 

Derfor ingen backer "hjemmefra" i Ehlers-truppen. Til gengæld får Frederik Dichow formentlig pladsen som tredjemand i buret, hvis ikke Mads Søgaard skulle vise sig at nå hjem fra Belleville. Dichow spillede for både Odense og Rungsted i den netop afsluttede.

Hos angriberne forholder det sig helt anderledes end på backerne. Hele ni angribere fra Metal Ligaen slås med om pladserne. Skærer vi helt ind til benet og tager udgangspunkt i, at der måske ikke kommer besøg fra NHL/AHL, så er der formentlig hjemmel for at blot en af dem sorteres fra, eftersom Morten Madsen er den sidste aktuelle "europæer" inde i truppen. 

Listen over Metal Liga-folk, der stadig er med: Julian Jakobsen, Nichlas Hardt, Christopher Frederiksen, Christian Wejse, Matthias Asperup, Felix Scheel, Jesper Jensen, Morten Poulsen og Mathias Bau Hansen. Sidstnævnte var ikke med mod Norge i sidste uge, og han testes vel definitivt i næste uge i kampene mod Norge. 

28 mand skal med til Riga, og lige nu er 28 spillere med i truppen hos Ehlers. Det ligger til, at i hvert fald et par stykker eller tre af de VM-uprøvede folk får den store chance for at få istid i Riga, mens der formentlig også er folk, der kommer til at gå 14 dage som træningsmakkere i Letland, alt efter hvor bredt Ehlers vil bruge sin trup. Spændende dage venter for mange af "Metal Liga-gutterne", der håber på de første VM-erfaringer. 


Her er Rungsteds og SønderjyskE's mulige modstandere: CHL-feltet er komplet Illemann og Carlsen fortsætter i Rødovre Mighty Bulls