Vendelboerne fik en drømmestart på opgøret, og det kom gæsterne sig aldrig over. Man skal være klar fra start siges det, og det var Esbjerg ikke i aftenens tidlige kamp i Metal Ligaen.

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 4-0 (2-0, 1-0,1-0)

White Hawks sænkede Esbjerg Energy i den vigtige top fire kamp i Frederikshavn, hvor hjemmeholdet med sejren slog et hul ned til Esbjerg og de øvrige hold under sig. Sejren blev grundlagt allerede inden uret havde rundet to minutter, hvor hjemmeholdet med to scoringer satte et rystet Esbjerg hold til vægs. Sejren var fuldt fortjent, og var aldrig i fare. Vendelboerne havde styr på begivenhederne fra start til slut.

Og sikke en drømmestart hjemmeholdet fik på opgøret, der blot havde rundet 1:17 før der stod 2-0 på måltavlen i Nordjyske Bank Arena. Aleksi Halme og Lucas Andersen gav høgene en flyvende start, mod en ualmindelig passiv Esbjerg defensiv. De solgte fuldstændig Thomas Lillie i kassen, og gav sig selv en forfærdelig begyndelse på opgøret.

White Hawks var dog også i hopla i første periode, og pressede flere gange gæsterne i bund. De kom ud med stor spilleglæde, og kunne vel sagtens have scoret et mål eller to mere i perioden. I den anden ende stod for første gang i to måneder Tadeas Galansky, og han havde ikke alverden at se til i perioden. De par gange hvor det brændte på, var han sikkerheden selv.

Noget at tale om for Jason Jaspers i Esbjergs omklædningsrum i første pause, for det var ikke godt det vestjyderne leverede i de første tyve minutter i Vendsyssel. Omvendt må der være tilfredshed hos Jari Pasanen, sådan som hans mandskab kom ud efter 12 dages kamppause.

Anden periode formede sig lidt som første periode. White Hawks i puckbesiddelse, og kreerede flere chancer. Til tider havde Esbjerg rigtig svært ved at erobre pucken, og det gav oceaner af tid i egen zone, hvor holdet blev kørt trætte.

En sådan situation gjorde også udslaget til 3-0 scoringen, da høgene spillede og spillede som var det powerplay. Mads Falborg Iversen tog chancen med et skud, og den rettede Kirils Galoha af foran Lillie, og så var der igen jubel i Nordjyske Bank Arena. Et meget veloplagt publikum i aften, der altså så letten score holdets tredje kasse.

Hvorvidt letten fortsætter i White Hawks står stadig hen i det uvisse. Kontrakten udløber ved årsskiftet, så det er ved at være sidste chance for at vise sig frem. Mon ikke sådan et mål luner godt hos coach Pasanen, og den øvrige ledelse i Frederikshavn?

Mod slutningen af perioden kom Esbjerg noget bedre med, og flere store chancer fik de produceret. Philip Schultz havde to store muligheder mod Galansky, og Søren Nielsen og Grayson Downing var også tæt på. Men det blev ved 3-0 efter anden periode i det nordjyske.

Esbjerg fik mulighed for reducering i powerplay i begyndelsen af tredje periode, men tættere end en forkølet Philip Schultz afslutning kom vestjyderne ikke på at bringe sig tilbage i opgøret.

Heller ikke hjemmeholdet kunne score i powerplay kort efter, men der blev forsøgt med enkelte skud ude fra. På lægterne sad den tidligere Frederikshavn spiller Benny ”Bomstærk” Pedersen, der var på besøg fra Toronto. I 1989 var hans slagskud en stor del af klubbens mesterskabssæson, og mon ikke der blandt publikum var et par stykker der drømte sig tilbage til den tid, da han blev vist på storskærmen, og fik applauser fra de godt 1000 tilskuere. Trøjen med nummer 20 er fredet i Frederikshavn, og hænger i taget sammen med Craig Chapman (22), Mike Grey (23), Mads Bech(11) og Christian Schioldans(4).

Det blev lidt rodet mod slutningen, med et par frustrationsudvisninger til Esbjerg. Det kom der ikke alverden ud af.

Til sidst tog Esbjerg Lillie ud af kassen, men det giver som oftest bagslag. Også i aften, da Mark McNeill og Aleksi Halme kom alene igennem, og uselvisk spillede McNeill finne, der scorede sit andet mål.

Derfor tre vigtige point til White Hawks i det vigtige top fire opgør.

Rungsted brød SønderjyskE's sejrsstime i straffeslag VIDEO: Højdepunkter fra Aalborg-Rødovre