White Hawks leverede en fremragende indsats, da Esbjerg blev sendt hjem til Vestjylland med et nederlag

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 2-1 (1-0,1-1,0-0)

Det var en hård og tæt fight i Frederikshavn denne mandag aften. Hjemmeholdet arbejdede lige en tand hårdere end gæsterne, og sejren var en forløsning for White Hawks, der nu kan kalde sæsonstarten for vellykket. Til gengæld står Esbjerg nu blot med et point i fem kampe.

Ganske underholdende første periode vi blev vidne til i Nordjyske Bank Arena, hvor det bølgede godt frem og tilbage mellem de to mål. Man havde nok ikke før sæsonen set White Hawks ligge over Esbjerg, men det er nu engang realiteterne, og set på første periode, så forstod man det godt.

Høgene krigede nemlig mere end vestjyderne, og de løse pucke var for der for det meste Frederikshavn på. En sådan løs puck, var egentlig også optakten til aftenens første scoring, da Mathias Seldrup i esbjergensernes bur ikke fik ram på skiven, og endte på en lille skovtur. Den var Christopher Frederiksen over, og så kunne han bringe vendelboerne foran 1-0.

Fem powerplay i perioden, med tre til vestjyderne og to til vendelboerne gav ikke yderligere scoringer. Ingen af holdene blev rigtig farlige i de situationer.

Philip Schultz var dog flere gange i andre situationer nærgående, men Galansky var vågen, når han sneg sig frem til flere fornuftige afslutninger.

I den anden ende var Radek Cip en enkelt gang ved at komme frem til noget stort, men det forblev ved den ene scoring efter de første 20 minutter.

Esbjerg kom ud med anderledes glød i begyndelsen af anden periode, og fire minutter inde i perioden udnyttede de endelig et powerplay. Søren Nielsen tog chancen med et trækskud, og sendte pucken ind bag en prisgivet Galansky.

Herefter blev det lidt rodet fra begge sider. Esbjerg havde pucken mest, men blev ikke rigtig farlige. Høgene kæmpede det bedste de havde lært, og man kan kun blive imponeret af det unge White Hawks mandskab. Synd for dem, at publikum i den grad svigter, for de fortjener støtte med deres iver og engagement, som de viser i hver eneste kamp.

Med to minutter igen bragede Søren Nielsen pucken på stolpen, og i angrebet efter, var der kontant afregning i den anden ende. Her var det Daniel Trkulja der blev spillet flot fri af Halme, og så sendte svenskeren hjemmeholdet i førerposition. 2-1 efter 40 minutter i Vendsyssel.

Anderledes bid i vestjyderne fra starten af tredje periode. Flere gode muligheder, og nu også med flere nærgående afslutninger. Galansky med flere flotte pragtredninger. Det var som om Esbjerg havde fået besked på at være mere aggressive.

White Hawks bare kæmpede og kæmpede som en gal i tredje periode. Fraværet af stjernerne, Jesper Jensen og Jesper Dahlroth, var ikke umiddelbart mærkbart, selvom det naturligvis trak tænder ud i bredden. Det var en fornøjelse at se den ild i øjnene der kendetegnede høgene, og har gjort det i sæsonen indtil videre.

Esbjerg i powerplay med fire minutter igen. Edgars Kulda med et brag på stolpen. Det brændte på, men igen var det bare høgene der var over de løse pucke.

1:41 igen og Time Out af Jason Jaspers. Samtidig Seldrup ud af kassen, men det lykkedes ikke at fremtvinge en udligning.

Da slutsignalet lød sprang høgene i hovedet på Tadeas Galansky, og han og holdkammeraterne kunne tage tre meget vigtige point, samtidig med Esbjergs pointmæssige krise fortsætter.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Frederikshavn-Esbjerg Esbjerg-assistent: Vi vil tilbage på sporet i aften