Gæsterne vandt den første test i Gigantium Isarena

Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks 1-3 (0-0, 0-2, 1-1) Onsdag aften blev sæsonens første træningskamp mellem Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks spillet i Gigantium Isarena.

På holdkortet manglede Aalborg flere spillere, der ikke var spilberettiget grundet manglende papirer fra Udlændingestyrelsen. Det drejede sig om backen, Ian Edmondson, samt  de to forwards Stephen Anderson og Pierre-Olivier Morin, mens Jonas Jakobsen sad over af andre årsager. Det efterlod Aalborg med bare 16 spillere inklusive to målmænd på holdkortet, så alle spillere var sikre på at få en masse spilletid.

Hos Frederikshavn White Hawks var man uden målmand Tadeas Galansky samt backen Eemeli Räsänen til aftenens kamp, så det var et Frederikshavn-hold, der kunne få et godt afsæt mod den kommende sæson. Frederikshavn White Hawks spillede til aftenens kamp i trøjer, der vil blive bortauktioneret senere, hvor alle pengene går til Operators Hockey Club.

Der var 1270 tilskuere, og også enkelte fans fra Frederikshavn, der havde taget turen sydpå til Aalborg for at følge den første kamp i sæsonen.

Det var Aalborg, der kom bedst fra start med flere gode muligheder, men Mathias Seldrup havde fundet spillet frem i første periode, hvor han havde flere gode redninger. Allerede fra kampens start kunne man se, at Patrick Björkstrand bliver en gevinst for Aalborg i den kommende sæson, hans blik for spillet er rigtig godt.

Det var Aalborg, der fik kampens første powerplay, da Rasmus Søndergaard røg ud for tripping. Det gav enkelte muligheder til Aalborg, men det lykkedes ikke at få pucken forbi Seldrup.

Aalborgs nytilkomne back, Anders Koch tog sagen i egen hånd og skøjtede med pucken fra egen baglinie og opad isen, hvor Seldrup igen måtte hive en redning ud af ærmet.

Frederikshavn blev enkelte gange farlige, men pucken nåede ikke ind til George Sørensen i målet, dertil var Aalborgs spillere tit nede for at blokere skud. Værst gik det ud over Emil Marcussen, der med lidt over et minut igen, blev ramt og måtte humpe af isen. Dog var han klar igen, da 2. periode skulle starte.

Hvor det var Aalborg, der havde kontrol i de første tyve minutter, var det mere Frederikshavn, der overtog initiativet i 2. periode. Frederikshavn fik deres mulighed i powerplay, mens Aalborgs boxplay fungerede. Kort efter var Aalborg tæt på at komme foran, men Nikolai Nielsens forsøg sad i gribehandsken på Seldrup.

Frederikshavn udnyttede deres muligheder, da Lucas Andersen var først over en returpuck tæt under mål til 0-1 og små fem minutter senere blev det også til 0-2, da Jesper Jensen afsluttede en hurtig Frederikshavn-kontra.

Aalborg forsøgte, men kunne ikke få pucken forbi en storspillende Seldrup i målet, og måtte gå til pause nede med 0-2, trods overtal i skud og chancer over 40 minutter.

3. periode startede ud med chancer i begge ender, hvor Aalborg skulle jagte en reducering, mens Frederikshavn kunne spille mere afventende.

Aalborgs Anders Koch tog sig endnu en tur fra ende til ende, og denne gang var han tættere på, men stolpen stod i vejen. Frederikshavn fik muligheden for at lukke kampen i powerplay, men Aalborg fik lukket ned for det powerplay.

Frederikshavns Oliver Anker Christensen fik muligheden, mens Frederikshavn var i undertal, men Anders Koch kom tilbage og lukkede ned for muligheden. Der var flere chancer i begge ender af isen, hvor der sagtens kunne have været scoret flere end de to mål på daværende tidspunkt.

Aalborg fik muligheden i powerplay, hvor der ikke skulle gå lang tid, før Kirill Kabanov hamrede pucken i nettet til reducering. Det gav et boost af energi, men det blev hurtigt lukket ned, da Mads Larsen under et minut senere bragte Frederikshavn på 1-3.

Med et par minutter igen kom Pirates i powerplay, og Garth Murray tog sin timeout og satsede uden målmand, men Pirates kunne ikke få pucken ind bag en storspillende Seldrup. Hvis han bliver ved med at spille på den måde, så kan man godt give Tadeas Galansky længere barselsorlov.

Frederikshavn tog sejren i første kamp, og der er ny kamp for begge hold på fredag, hvor White Hawks er vært for det andet opgør.

NOTER OG NAVNE fra det nordjyske derby i Aalborg BILLETSALG TIL LANDSKAMP SUSPENDERET OG UDSAT