Her kan du læse lidt om gårsdagens derby i Gigantium, hvor tilskuerne endelig kunne komme ind og se hockey igen,

Der var stor interesse fra de nordjyske ishockeytilskuere til årets første træningskamp. Så stort var presset på indgangen, at kampen måtte udskydes fem minutter, så alle kunne komme på plads. 1270 feststemte fans havde fundet vej til Gigantium, hvor de fik en ganske underholdende kamp at se.

De fans der ikke var i hallen, havde i stedet mulighed for at se kampen direkte på Nordjyske Medier. Det benyttede 800 sig af, hvor mediets sportsredaktør Claus Jensen, og legendariske Frederik Åkesson var kommentatorer. De er i øvrigt klar igen fredag aften, hvor der er returopgør i Nordjyske Bank Arena.

Landstræner Heinz Ehlers, og sønnike Nikolaj Ehlers var til hockey i Aalborg i aftes. Begge fik set en sprudlende Mathias Seldrup i White Hawks buret, der klart tager titlen som Man off the Match. Glimrende indsats af keeperen, der fik sidste sæsons slutspil spoleret grundet en skade lige op til de afgørende kampe.

Joachim Blichfeld var også blandt de 1270 tilskuere. Blichfeldt har trænet med Aalborg Pirates her i opstarten, men var lige nede og hilse på sine gamle holdkammerater i høgenes omklædningsrum efter kampen.

White Hawks spillede i specialdesignede trøjer i aftes, til ære for Operators Hockey Club. En forening for krigsveteraner der blev stiftet i 2018. Når træningskampene er overstået bliver trøjerne solgt på auktion, og hele overskuddet går til Operators Hockey Club. Flot initiativ!

Jeppe Winther er tilbagevendt i White Hawks trøjen. Backen leverede en solid indsats, men måtte i de sidste minutter tage til takke med to udvisninger lige efter hinanden. Den ene udvisning udnyttede Kirill Kabanov til at reducere for hjemmeholdet.

Hos hjemmeholdets fans hvilede øjnene naturligt på Patrick Björkstrand. Herning knægten er tilbage i dansk ishockey, og det er Aalborg Pirates der får glæde af ham de næste fire sæsoner. Björkstrand gav gode prøver på hvad han indeholder, og bliver spændende at følge for piraterne i den kommende sæson.

 


ELIAS ULANDER er tilbage i Frederikshavn White Hawks væltede værterne i Aalborg