På baggrund af muligheden for nedlukninger – også lokale – og potentielle komplette nedlukninger er Ligaforeningen blevet enige om følgende midlertidige kriterier for turneringsreglementet for Metal Ligaen.

- Det skal understreges, at beslutningen er taget i fuldstændig enighed og enstemmighed blandt ligadirektørerne, og der arbejdes på en aftale om at Metal Liga-aktørerne testes ugentligt. Vi forventer det falder på plads inden sæsonstart, siger Kim siger Kim Pedersen.

Hvis turneringen afsluttes helt grundet pandemi, mm.

Hvis der er spillet til og med runde 24

Turneringen annulleres.

Der kåres ingen mestre og ingen Metal Cup-vinder.

Deltager i CHL 21/22 er Aalborg Pirates (og subsidiært SønderjyskE, hvis Danmark igen får to pladser)

Deltager i Continental Cup er Frederikshavn White Hawks

Fra runde 25 til og med runde 47

Gennemsnitspoint og gennemsnitsmålscore udregnes på baggrund af antal de facto spillede kampe.

Der kåres ingen mestre.

Hvis Metal Final4 er afviklet, er vinderen kåret til Metal Cup vinder – hvis Metal Final4 ikke er afviklet kåres ingen Metal Cup vinder.

Deltager i CHL 21/22 er det hold, der efter udregningen er placeret på førstepladsen

Deltager i Continental Cup 21/22 er:

  • Den kårede Metal Cup-vinder, hvis Metal Final4 er afholdt (hvis vinder er samme hold som har kvalificeret sig til CHL er det holdet, der er placeret som nummer 2 efter gennemsnitsudregningen kvalificeret til Continental Cup.
  • Hvis Metal Final4 ikke er afholdt er holdet, der er placeret som nummer 2 efter gennemsnitsudregningen kvalificeret til Continental Cup

Grundspillet er gennemført

Slutstillingen i grundspillet er gældende.

Der kåres ingen mestre.

Grundspilsvinderen er kvalificeret til CHL 21/22

Metal Final 4-vinderen er kvalificeret til Continental Cup 21/22 (hvis vinder er samme hold som har kvalificeret sig til CHL er det holdet, der er placeret som nummer 2 i grundspillet kvalificeret til Continental Cup).

Slutspillet er startet, men ikke gennemført

Slutstillingen i grundspillet er gældende.

Der kåres ingen mestre.

Grundspilsvinderen er kvalificeret til CHL 21/22

Metal Final 4 vinderen er kvalificeret til Continental Cup 21/22 (hvis vinder er samme hold som har kvalificeret sig til CHL er det holdet, der er placeret som nummer 2 i grundspillet kvalificeret til Continental Cup).

Hvis der kommer midlertidige nedlukninger

Myndighederne dikterer, at kampe skal spilles for reducerede eller ingen tilskuere

Turneringen spilles videre for reducerede eller uden tilskuere.

Myndighederne dikterer, at kampe ikke må afvikles

Ligaforeningen mødes og beslutter om turneringen skal afsluttes helt eller ej – hvis turneringen afsluttes helt så træder relevante bestemmelser i kraft.

Hvis Ligaforeningen beslutter at afvente om turneringen kan åbnes for enten reducerede eller ingen tilskuere så afgøres de kampe der findes i den midlertidigt nedlukkede periode således at hvert hold modtager 1,5 point per ikke afviklede kamp.

I tilfælde af smitte i en Metal Liga-trup

Hvis et hold konstaterer smitte af en spiller, så skal alle holdets spillere og ledere cleares af en negativ COVID-19 test før de igen må deltage i kamp eller træning.

Kampe indenfor 48 timer skubbes 24 timer frem for at afvikle tests.

Hvis et hold har 7 eller flere smittede spillere (fra den indleverede Metal Liga Trup) efter afvikling af tests, så aflyses dette holds kampe til de igen har under 7 smittede (fra den indleverede Metal Liga Trup) og kampene afgøres ved at hvert hold modtager 1,5 point per ikke afviklede kamp.

Smitte skal dokumenteres via COVID-19 test fra myndighederne.