I en målfattig, fairspillet og ganske underholdende kamp trak Esbjerg i sidste ende det længste strå med mindst mulig margin, da Edgars Kulda afgjorde kampen på et fornemt slagskud i overtiden.

Esbjerg Energy-Herning Blue Fox 1–0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0) OT

Fredag aften var det blevet tid til forsæsonens sidste testopgør for Esbjerg Energy, der hjemme I Granly Hockey Arena for sidste gang havde mulighed for at finpudse spillet frem mod Metal Ligaens opstart om præcist en uge.

Aftenens modstander var lokalrivalerne fra Herning, som kom til Esbjerg uden Kevin Tansey, Frederik Brændgaard, Lukas Lundvald, Morten Poulsen og Simon Schleicher, mens Esbjerg måtte undvære Jannik Christensen, Tobias Ebener og Thomas Mondrup.

Målmandsduellen stod mellem Mac Carruth og Mathias Seldrup.

Esbjerg-kontrol i livlig åbningsperiode

Vestjydernes Rasmus Bjerrum fik testet Carruth i gæsternes mål allerede efter 22 sekunders spil. Afslutningen var en forløber for et tungt vestjysk pres i de første syv minutter af opgøret, hvor Esbjerg virkeligt styrede begivenhedernes gang med hård hånd.

De spilstyrende vestjyder var tæt på at få udbytte af anstrengelserne i det 7. minut, hvor Will Merchant fik sendt en flad styring på stolpen bag Carruth.

Midtjyderne måtte langt hen ad vejen bero sig på kontra-muligheder. Det var da også på en sådan, at Jakob Jessen bød ind med Hernings første reelle målchance, som Mathias Seldrup tog sig af. Få sekunder senere havde Will Merchant sat Grayson Downing perfekt op til afslutning i en helt fri position lige foran mål. Men Carruth var på sin plads i målet og pillede pynten af Downings afslutning.

I den livlige og underholdende åbningsperiode var værterne i teten rent tempomæssigt det meste af tiden, hvor midtjyderne havde svært ved at følge vestjydernes tempo. Netop tempoforskellen kastede en glimrende målchance af sig til hjemmeholdet i det 17. minut, hvor Philip Larsen og Phillip Schultz broderede sig igennem gæsternes defensiv og inden pucken blev serveret for Søren Nielsen, der dog måtte se Carruth afværge i Herning-målet.

Målfattigt og jævnbyrdigt

Herning kom godt ud til anden periode, hvor man fik sig etableret i værternes zone. Andris Dzerins bød ind med et glimrende forsøg efter et godt et minuts spil, men Seldrup var på sin plads i det vestjyske bur.

Esbjerg satte sig på begivenhederne igen efter små tre minutter. Det var også omkring det 3. minut, at værterne havde deres største målchance i anden periode, da både Sune Hjulmand og Henrik Clausen med en dobbeltchance var tæt på at få overlistet Carruth tæt under mål.

Inden man rundede periodens halvvejsmærke havde gæsterne også haft en chance af det helt store, da Phil Marinaccio blev sendt af sted på et break away-forsøg. Men alene med Seldrup kom canadieren for tæt på mål inden han fik afsluttet. Som en konsekvens heraf blev forsøget derfor relativt ufarligt.

Som perioden skred frem skulle den vise sig noget mere jævnbyrdig end åbningsperioden. Kampen tog også til i intensitet og der blev sat nogle tunge tacklinger begge veje. Men spillerne formåede at holde sig på den rigtige side af grænsen og efter 40 minutter havde man således fortsat kampens første udvisning til gode.

Gæsternes bedste forsøg i anden periode tegnede Mads Christensen sig for, da han efter 17 minutter skabte ravage i den vestjyske defensiv. Efter et fikst træk ind i banen var Christensen pludseligt helt fri med Seldrup, der dog atter forhindrede en scoring. Dermed fortsat 0-0 på tavlen efter en anden periode, hvor Philip Larsen undervejs udgik for Esbjerg.

Herning startede som lyn og torden, men Kulda afgjorde i overtiden

Esbjerg blev fuldstændigt overløbet efter blot ti sekunders spil i tredje periode, hvor Phil Marinaccio fik sendt Esbjergs defensiv ud på tynd is, inden han serverede pucken på et sølvfad for Brett Perlini, der utroligt nok ikke fik sendt skiven ind i det næsten helt tomme mål bag Seldrup.

Værterne var i det hele taget kommet skidt fra start i tredje periode, hvor det vestjyske spil virkede nervøst. Herning benyttede lejligheden til at gribe kampens momentum og midtjyderne sad i perioder solidt på kampen rent spillemæssigt. Dette dog uden, at man fik skabt chancer af den afgørende slags.

En afgørende chance var Esbjerg til gengæld tæt på efter syv minutter, men stolpen kom i vejen for det giftige forsøg fra Edgars Kulda.

Spillet bølgede herefter frem og tilbage gennem en rum tid, hvor Esbjerg fandt fodfæste igen. Efter 13 minutter var både Merchant og Brown tæt på for vestjyderne, der i stedet for en scoring måtte indkassere kampens første udvisning i den efterfølgende sekvens, hvor Rasmus Bjerrum blev sendt til afkøling for en slashing.

Esbjergs box play tillod dog ikke Herning meget og man fik uden de helt store problemer kørt de to minutter af uret. Værterne nåede lige at blive fuldtallige, før Travis Brown minuttet efter blev udvist for at spille pucken med hånden. Herning dominerede efterfølgende og havde meget spil, uden dog at finde den afgørende åbning i værternes box play.

Esbjergs Grayson Downing var ganske tæt på med en lumsk styring tæt under mål kun syv sekunder før periodens slutsignal, men det blev ved lige ved og næsten og de 60 minutter sluttede uden scoringer.

Kampen skulle derfor afgøres i overtid og her havde gæsternes Petter Hansson en gylden mulighed for at afgøre kampen efter 30 sekunders spil, men Seldrup afværgede efter en fornem forflytning i målet.

To minutter senere kunne Edgars Kulda så afgøre kampen til Esbjergs fordel. Oscar Schulze viste god bevægelighed og et fint overblik, da han satte den lettiske forward op til afslutning fra en halvspids vinkel. Kulda takkede for muligheden og bankede resolut et slagskud i kassen bag den chanceløse Carruth i Herning-målet.

Magnus Sundquist møder sine gamle Tingsryd-venner Tingsryd blankede Herlev med 3-0