Aldrig før har det været SÅ jævnbyrdigt efter to kampe

Da SønderjyskE sent i aftes kunne fejre sejren over Esbjerg Energy, skete der noget historisk i dansk Metal Liga-ishockey. 

Sønderjydernes sejr betød nemlig, at samtlige fire kvartfinaler nu "står 1-1" efter to kampe, og det er aldrig nogensinde sket før, siden vi herhjemme gik i gang med at spille bedst af syv. 

Tilbage i den første sæson med bedst af syv, var tre serierne helt lige efter to kampe, men Odense havde vundet 8-1 og 4-1 over Frederikshavn og førte dermed 2-0. Vi taler 2003/04-sæsonen, så vi runder altså også snart 20 år med samme slutspilsmodel. 

Også i 2007/08-sæsonen stod tre af serierne uafgjort efter to kampe. Og her lægger man mærke til serien mellem Herning og Totempo HvIK, hvor Herning vandt 10-1 i den første kamp, men derefter tabte 1-3 i Hvidovre. Det var i øvrigt en højdramatisk serie, hvor Herning endte med at vinde 4-3 i kampe over stærkt undertippede Totempo HvIK. 

I 2007/08 stod der 1-1 mellem SønderjyskE og Nordsjælland, mellem AaB og Odense, mens Frederikshavn havde bragt sig på 2-0 mod Rødovre. 

Det er faktisk mere reglen end undtagelsen, at et hold går i klar føring efter to kampe. Vi skal igen langt frem - til 2016/17, for at finde det næste tilfælde af "tre gange 1-1". Aalborg-Gentofte, Esbjerg-SønderjyskE, Frederikshavn-Herning stod alle lige, mens Odense var i fuld gang med at gøre rent bord mod Rungsted.

Året efter var der også tre gange 1-1 med Aalborg 2-0 over Frederikshavn som undtagelsen. 

Sidste sæson stod tre af serierne såmænd også 1-1: SønderjyskE-Odense, Herning-Rungsted og Frederikshavn-Esbjerg. Aalborg var på guldkurs med 2-0 over Herlev. 

Og så kom altså denne sæson med sin foreløbig store uforudsigelighed: 1-1 i ALLE fire serier. Som iagttager kan man næste ikke få et bedre udgangspunkt. 

Og til Herlev Eagles. 

Ørnene fik nemlig slettet en ærgerlig, negativ stime. 

Ikke siden 2005 har Ørnene vundet en hjemmekamp i en kvartfinale (1-0 over Odense). Så de 721 tilskuere, der var på plads i Spar Nord Arena, var faktisk vidne til noget stort. 

I mellemtiden har Herlev tabt 15 hjemmekampe på stribe i kvartfinaleserierne og havde altså inden i går tabt 28 af de seneste 29 kvartfinalekampe. 

Så det var noget af en tung byrde, der blev løftet fra Herlev i går. Odense er parat til at forhindre, at det fortsætter.

Herlev har ikke været i en DM-semifinale siden 1991 og ikke vundet en slutspilsserie siden finalen i 1984. 


TO SPILLEDAGES KARANTÆNE TIL Tuomas Vartiainen, Esbjerg Energy Aalborg-forward glædede sig over lukkede sluser