Gæsterne var skarpest i Frøs Arena og drog kapital af en flot start

Esbjerg Energy scorede to gange inden for de første syv minutter i Vojens i aften og fik dermed et fint udgangspunkt for en sejr. Energy vandt 4-1 over de traditionelle rivaler.

Det var Andreas Grundtvig og Jannik Christensen, der sikrede Esbjerg en perfekt preseason-start og gæsterne stod solidt i banen. SønderjyskE's Mike Szmatula var tæt på et par gange, men stolpen var det tætteste, han kom på reducering.

Samme Szmatula måtte i anden periode udgå i en håndfuld skift - han kom tilbage igen - efter en knætackling, der blev sat på ham af David Madsen. Esbjerg-forwarden måtte indkassere en game misconduct og da Rasmus Bjerrum ligeledes røg ud i samme sekvens, fik SønderjyskE muligheden i fem mod tre.

Anton Öhman satte sit første mål for sønderjyderne, der dog - lige før knætacklingen på Szmatula - havde indkasseret 0-3-målet, da Jonatan Leman skarpt udnyttede en tre mod to-situation.

3-1 til Esbjerg efter anden periode og gæsterne scorede også tredje periodes eneste mål, da Søren Nielsen var først på en retur efter en baghåndsafslutning, som Galbraith i SønderjyskE-målet burde have holdt.

Dermed sejr til gæsterne, der havde en stærkt spillende Thomas Lillie i buret i en vældig underholdende affære.

Begge hold er i aktion allerede tirsdag aften igen.