Mathias Bau er ude af genoptræning og klar til at kæmpe sig ind i Heinz Ehlers' trup

Det gælder i første omgang Norge som modstander på torsdag i Bitcoin Arena, når herrelandsholdets rejse frem mod VM i Letland fortsætter i den kommende uge.

Og set med Metal Liga-øjne er det naturligvis spændende at se, hvor mange spillere fra den danske liga, der til syvende og sidst slår sig ind i den danske VM-trup. 

På målmandsposten ligner Sebastian Dahm en etter efter sin kanonsæson i Klagenfurt og en fremragende kamp i Malmö i løbet af ugen. Han har selskab af Frederik Dichow (Odense), der vandt kampen over Thomas Lillie, der ikke har fået genvalg i denne uge. Til gengæld kommer George Sørensen ind efter at han specielt i sidste halvdel af finaleserien stod helt fænomenalt for Aalborg.

Sørensen har også international rutine med til den næste del af VM-campen. 

På backpladserne er det svært at finde plads som Metal Liga-spiller, selv om spillere som Sebastian Bergholt (Aalborg) og Morten Jensen (Rungsted) nok kunne have fortjent en eller anden form for mulighed for at spille sig ind i truppen. Men det er vanskeligt at konkurrere med adskillige etablere backer, der til dagligt spiller fast i SHL og DEL. 

I sidstnævnte liga spiller Phillip Bruggisser i øvrigt finale med Wolfsburg for øjeblikket og har en 1-0-føring i bedst af tre-serien efter en sejr på 3-2 i Berlin over Eisbären i går. 

16 angribere er med i Ehlers' bruttotrup. Heraf 10 fra Metal Ligaen.

Mest opsigtsvækkende i denne uge er det, at Mathias Bau Hansen nu er gået fra "genoptræning" til den almindelige trup og nu altså er klar til at spille om VM-pladserne.

Også Christian Wejse holder sig inde i varmen efter store ofringer i egen zone i 3-2-sejren over Sverige, og Wejse har klubkammeraten Felix Scheel med inde i truppen. 

Rutinerede Julian Jakobsen spillede en fremragende finaleserie og ligner også en mand, der ender i VM-truppen sammen med Nichlas Hardt, der også har den internationale rutine, der skal til. 

Det samme har også ukuelige Morten Poulsen, der bliver ved med imponere med sin ekstraordinære arbejdsindsats og fightervilje. Herning-spilleren er også stadig med i VM-billedet. Han har sin klubkammerat Kristian Jensen med. Jensen har tidligere været ganske tæt på den endelige trup. Måske slår han til denne gang. 

De to Frederikshavn-centere Jesper Jensen og Christopher Frederiksen arbejder også stadig med i træningslejren i Rungsted, hvor de har selskab af Mattias Asperup, der også klarede cuttet efter Sveriges-kampene. 

Spændende hvor mange Metal Liga-spillere, der ender på flyet til Riga. Der er ikke mange angrebsesser tilbage "derude" i Europa, og med en tvivlsom Peter Regin og afbud fra True og Blichfeld, er der måske rigtig mange liga-billetter i spil denne gang. 

Truppen ser foreløbig således ud:


EMIL JIDSKOG er tilbage i sin moderklub Nicolai Weichel skifter fra Herning til Odense