Tre lynscoringer i tredje periode sendte Aalborg i spidsen for semifinaleserien mod vestjyderne

Aalborg Pirates-Esbjerg Energy 4-3 (1-1,

20 sekunder var nok for Aalborg Pirates, da de fik deres første sejr i sæsonen over Esbjerg Energy. Gæsterne var ellers foran, men Aalborg tog føringen med tre mål på 20 sekunder i tredje periode og tog første stik i semifinalen med cifrene 4-3.

Det var en chancefattig start på kampen, det var tydeligt at begge hold lige finde fodfæstet i serien. Efterhånden som perioden skred frem var det Aalborg, som fik et mindre overtag i kampe, og især tilbagevendte Josh MacDonald var en stor trussel for vestjyderne.

Overtaget udvekslede sig dog ikke i de helt store chancer, og tættest på at score var Jonathan Brinkman, da han kom igennem til en halvfri afslutning. Desværre for den unge nordjyde knækkede staven i afslutningsmomentet.

Med godt fem minutter fik Esbjerg lidt imod spil og chancer bragt sig foran, da et skud fra Felix Scheel blev blokerede. Lidt tilfældigt endte pucken hos Shawn O'Donnell, som afsluttede med et maskeret skud, som gik i nettet via den ene opstander. Afslutningen snød George Sørensen i det nordjyske mål, som ikke så alt for heldig ud i situationen.

Aalborg svarede dog igen med få sekunder igen af første periode, da Julian Jakobsen bragte balance i regnskabet i Aalborgs første powerplay. Foran mål modtog han pucken, og her fik han strækket sig forbi Thomas Lillie, og sendte pucken ind med seks sekunder igen. Lillie mente der var kontakt i situationen, men efter et gennemsyn blev dommen vedligeholdt, og dermed kunne de to hold gå til pause med stillingen 1-1.

Effektive vestjyder

Det var Aalborg som kom bedst ud til anden periode, hvor de skabte flere store chancer i de første ti minutter af perioden, hvor de i flere powerplay var utroligt tæt på at komme i front. Især Kirill Kabanov tæt på i flere omgange men Thomas Lillie stod en fantastisk periode i Esbjergs mål.

Esbjerg kom lidt bedre med de sidste ti minutter, godt hjulpet på vej af flere Aalborg-fejl i opspillet. Først var Shawn O'Donnell tæt på at udnytte en stor fejl af George Sørensen, men blev blokerede i sidste øjeblik, og ved den efterfølgende faceoff var han lige ved at spille Brady Shaw helt fri, men Carl Neill reddede heroisk.

Med under et minut af anden periode bragt Esbjerg sig foran for anden gang i kampen. Et skud fra Aalborgs Ben Duffy gik snært forbi den fjerneste opstander, og Esbjerg slog kontra. I en to mod en forsøgte David Madsen at sende pucken på tværs, men pasningen ramte Nikolaj Carstensen, og hoppede ind bag George Sørensen til en vestjysk føring efter to perioder.

Aalborg kom fint ud til tredje periode, og i et tidligt powerplay var de igen nærgående, men ind ville pucken ikke. I stedet var Esbjerg tæt på at slå kontra, men en stor redning fra George Sørensen på en styring holdt de nordjyske værter inde i kampen.

20 vanvittige sekunder

Esbjerg virkede stærke i egen zone, og holdt Aalborg fra de store chancer, men på 20 sekunder fik Aalborg vendt op og ned for kampen. Først var det et sandt arbejdermål af Aalborgs fjerdekæde, hvor en puck blev sendt på mål og hoppede rundt omkring Lillies mål. Først til at opsnappe pucken var Tobias Ladehoff, og han kunne let udligne kampen i tomt mål. 2-2.

Et forløsende mål, og kun 13 sekunder efter scoringen var den gal igen for Esbjerg. Kabanov fik fremtvunget en stor fejl i Esbjergs zone, og det gav Ben Duffy en kæmpe chance, som blev udnyttet på fornemmeste maner. Duffy fik afventede Lillie og lagt pucken op i det nettaget fra en spids vinkel.

Nu var Aalborg foran, og direkte efter faceoffen blev Julian Jakobsen sendt alene igennem, og her svigtede Aalborgs kaptajn ikke. Efter et perfekt skud lige over Lillies handske, var stillingen pludselig 4-2 til Aalborg Pirates, som for alvor havde kørt gæsterne over på 20 sekunder.

Et powerplay til Esbjerg genskabte spændingen i kampen, da Felix Scheel vandt en duel ved banden og fik sendt pucken på tværs. Her modtog Shaw pucken, og med en førstegangs aflevering fik spillet Shawn O'Donnell helt fri, som uden besvær kunne styre pucken i nettet med ti minutter igen.

Esbjerg jagtede det udlignede mål, og de fik alletiders chance da Julian Jakobsen fik en to minutters udvisning med et minut igen. Heroisk defensivt arbejde af Aalborgs boxplay kom dog i vejen for Esbjerg, og da de med syv sekunder igen sendte pucken ud af zonen, kunne de juble over deres første sejr over Esbjerg, og en føring i semifinaleserien på 1-0.

MORTENSEN OG MOLGE også klar for Herlev i den kommende sæson TO ÅR TIL MATTHIAS ASPERUP i Herlev