Et effektivt Eagles-mandskab vandt over de midtjyske gæster på en skarp anden periode

Herlev Eagles - Herning Blue Fox 4-1 (1-1, 1-0, 2-0) Det var Valentines Dag, men der blev ikke delt de store gaver ud mellem Herlev Eagles og Herning Blue Fox i aftenens kamp i Spar Nord Arena i Herlev.

Det var dog en noget fysisk kamp, hvor begge hold arbejdede hårdt for at sætte sig i respekt forud for det, der måske kan blive den ene serie i kvartfinalen.

Herlev uden backen Max Vilstrup Olesen samt forwards Kristian Kragh, Magnus Molge og Jake Horton grundet skader, mens Matthias Asperup er med landsholdet i Beijing. Hos Herning var man uden forwards Mads Christensen og Joachim Linnet grundet skader, mens Morten Poulsen og Mathias Bau Hansen er med landsholdet.

Alle de manglende spillere kom Herlev bedst ud af med en 4-1-sejr over gæsterne, og dermed fik Eagles sin første sejr i kalenderåret 2022.

Målmandsduellen stod mellem Lukas Horák for Herlev Eagles og Emil Kruse for Herning Blue Fox. Herlev kørte for det meste med tre kæder, mens Herning kørte på med fire kæder i stort set hele kampen.

Kampen startede i et højt tempo for begge hold, hvor der blev skøjtet igennem fra alle kæder. Fysikken var i højsæde fra begge holds side, da det kunne være et matchup i de kommende kvartfinaler. Det var Herlev, der var farligst, når de kom til chancer. Ziga Pesut sendte pucken på stolpen, da han var først over et skud fra blueline fra Daniel Baastrup, der gik i endebanden. Kort efter forsøgte Joseph Jonsson at gå køkkenvejen rundt om målet, men pucken gled af bladet, som han var ved at runder målet, og chancen løb ud i sandet.

I den anden ende var det også tæt på en scoring, da Lukas Horak laver en fejl, og Frederik Brændgaard var tæt på at være over pucken og sende den i det tomme mål, men skuddet endte i sidenettet.

Herning fik kampens første powerplay, og der skulle bare gå 16 sekunder før, at Jarkko Malinen sendte pucken i nettet bag Horak. Han stod og vurderede, hvilken aflevering, som han skulle lave, men i stedet sendte han pucken i nettet. Det gav Herning momentum, og satte Herlev målet under et stort pres, men Horak og Herlev red stormen af.

I den anden ende var det også på plads med en scoring, da Anton Johansson skøjtede ind midtfor målet, hvor han fra blueline sendte pucken mellem venner og fjender til 1-1.

1-1 efter 1. periode kunne Herlev være mest tilfreds med, efter, at Herning havde haft et godt pres på Herlev i store dele af perioden.

Herlev kom godt ud til 2. periode, hvor man fik sat Herning en smule under pres, men det stoppede dog hurtigt, da Daniel Baastrup røg ud i boksen i to minutter. Herning kom til nogle chancer, og Herlev havde ikke pucken ude af zonen på noget tidspunkt og var konstant under pres.

Hvor Herning kunne sætte Herlev under pres, når man var i overtal, så havde Herlev problemer med at gøre det samme. Opspillet blev stoppet på blueline stort set hver gang, og hvis man kom ind med pucken, så havde Herning hurtigt vundet kontrol over pucken.

Markus Jensen fik en heldig friløber, da skuddet fra Alexander Lindqvist Hansen røg rundt i banden og Jensen kom alene mod mål. Han satte dog sin afslutning i benskinnen på Horak i målet, og stillingen var stadig helt lige.

Det ændrede sig, da Jani Siekkinen sendte pucken i nettet fra katen af cirklen. Et skud, som Kruse burde nok have haft, men Herlev var foran lidt mod spil og chancer.

Kort efter fik Herlev igen muligheden i powerplay, men igen kunne Herlev ikke få sat spillet op, og Herning kunne meget klogt trække tiden af udvisningen.

2-1 til Herlev efter 2. periode var lidt imod spil og chancer.

Herlev skulle ud at forsvare føringen, og de vidste, at der ville komme et mindre pres fra Herning på et tidspunkt. Herlev kom godt ud til perioden, men det var Herning, der tættest på i starten af perioden. Efter, at Herlev havde spillet med tre kæder i store dele af kampen, så var der en del mere istid til 4. wingpar i løbet af 3. periode.

Herning pressede på en del i perioden, men det var Herlev, der var farligst på omstillinger, hvor Kruse måtte redde Herning i flere omgange. Herning var offensive, men Herlev stod godt i egen zone, hvor man ikke tillod de store chancer til Herning.

Det lignede en afgørelse på kampen, da Mikkel Bertelsen smed staven frem og styrede pucken ind bag en chanceløs Emil Kruse. Herefter havde Herlev mulighederne for at komme yderligere foran, men med 2.20 igen af perioden satsede Herning uden målmand.

Faceoff vandt Herlev sikkert og Ziga Pisut kunne let skøjte ned og sende pucken i nettet til slutresultatet 4-1.

Dermed mistede Herning en god mulighed for at holde trit med Aalborg i toppen af ligaen, mens Herlev fik lagt en smule pres på Odense i kampen om 7. pladsen i Metal Ligaen.

OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Aalborg Pirates METAL FINAL4: Flyene afgår 17. og 21. februar fra Beijing