Mighty Bulls leverede en bundsolid indsats og vandt fortjent i Vendsyssel

Frederikshavn White Hawks-Rødovre Mighty Bulls 1-4 (0-1,1-2,0-1) Rødovre tog tre velfortjente point med hjem fra Vendsyssel, i en kamp, hvor frustrationerne til tider brød ud i lys lue hos hjemmeholdet.

Disciplinen spillede også flere gange holdet et puds, og især Dane Fox var en dyr herre med hele 16 udvisningsminutter alene. Det skal ikke pille ved Rødovres sejr, for forstadskøbenhavnerne spillede en rigtig god udebanekamp.

Det var en rodet første periode, ja faktisk en rigtig langgaber, vi blev vidne til i Nordjyske Bank Arena. Metal Liga pausen skulle lige rystes af, selvom flere af aftenens aktører havde været med landsholdene på tur. En periode, hvor Frederikshavn havde pucken mest, men hvor Rødovre stod for det eneste mål.

Det var ikke mange chancer vi blev budt, og når det endelig var, blev der skudt med løst krudt. De to keepere, Jukuri og O´Connor var ikke på overarbejde, om end førstnævnte måtte se sig passeret efter godt seks minutter.

Rødovre vandt en faceoff, og André Pison modtog pucken og fik den skovlet ind ved Jukuris højre skulder. Der var ikke meget plads, men gummiskiven kunne akkurat lige snige sig ind mellem stolpe og skulder.

White Hawks forsøgte sig frem på isen flere gange, men pasningerne var for dårlige. Det lignede ikke det høge mandskab der for godt en uge siden pillede pynten af SønderjyskE samme sted, i en fantastisk kulisse.

Rødovre havde et enkelt powerplay forsøg, men det fik hjemmeholdet neutraliseret ganske stille og roligt mod slutningen af perioden.

Dommerne kom i modvind straks fra starten af anden periode, hvor hjemmeholdet følte sig bortdømt. Først et hit på Mikkel Bertelsen der ikke blev dømt, og kort efter 2 plus 10 minutter til udisciplinerede Dane Fox.

Det var bestemt ikke hvad hjemmeholdet havde brug for, da Rødovre gjorde kort proces i powerplay. Mathias Asperup sendte pucken ind mellem benene på Jukuri.

Stor frustration blandt hjemmeholdets spillere og fans, og kort efter en batalje mellem Bumagin og Klarskov. Her burde begge nok have været til afkøling, men dommerne gjorde ikke antydning til yderligere.

Det gjorde Rødovre til gengæld, for de bragte sig foran 0-3 da Mads Eller blev sendt afsted med en friløber, efter en pasning fra Marko Virtala. Sikker scoring af Eller, og Time-Out af Pasanen.

White Hawks virkede stadig frustrerede, og Rødovre spillede en fornuftig omgang ishockey uden de store skærmydsler.

Hjemmeholdet tyede til enkeltmandspræstationer flere gange, hvilket der ikke var held med. Stemningen dalede da også kraftigt i Nordjyske Bank Arena, med mindre dommerne lige skulle have nogle ord med på vejen.

Stemningen kom dog tilbage mod slutningen af perioden. Mathias Mølgaard, hjemmeholdets bedste i aften, fik sendt en løs puck ind bag O´Connor, og bragte ny spænding ind i opgøret.

Kort efter aftenens første powerplay til hjemmeholdet, og man anede et muligt comeback på vej. Det udeblev dog i første omgang, og både Miro Keskitalo og Dane Fox, igen, nåede at runde straffeboksen inden anden periode var slut.

1-3 til Rødovre efter 40 minutter, for øjnene af 1174 tilskuere i Frederikshavn.

Den tikkende bombe Dane Fox, indledte tredje periode med endnu en udvisning. Ikke lige det smarteste, når Jari Pasanen uden tvivl havde sagt ingen udvisninger, i pausen mellem anden og tredje periode. Høgene overlevede dog de to minutter i undertal.

Det var sporadisk hvad hjemmeholdet fik produceret af pres i tredje periode. Rødovre tog udgangspunkt i defensiven, og det var en god taktik, der førte tre point med hjem i bussen til København. De fik endda eet 1-4 mål at køre hjem på, da Mads Eller sendte pucken i tomt bur til sidst.


Esbjerg, Downing og Madsen overbeviste i sikker 4-1-sejr Herning Blue Fox og Daniel Maggio skilles - erstatning på vej