Nordjyderne overkom en storspillende Emil Jidskog i Herlev-buret

Aalborg Pirates-Herlev Eagles 4-1 (2-0,0-1,2-0) I den første af ugens kampe mellem Aalborg Pirates og Herlev Eagles i Bentax Isarena, var det en stærk første og tredje periode, som grundlagde 4-1-sejren for de nordjyske værter over et hårdt arbejdende og fysisk Herlev hold, anført af en stærkt spillende Emil Jidskog.

Aalborg havde inden dagens kamp ændret markant i deres kæder, og kampen var knap nok gået i gang før hjemmeholdets nye førstekæde slog til. På kampens første angreb stod Martin Højbjerg fuldstændig fri foran mål, og det så Olivier Hinse. Med en flot pasning fandt han Højbjerg, der let sendte puck ind bag en chanceløs Jidskog i Herlevburet.

Endnu værre blev det for gæsterne, da Aalborgs fjerdekæde fordoblede føringen kort efter. Efter et højt pres fra nordjyderne opsnappede Sebastian Brinkman pucken, og med en fantastisk baghåndspasning spillede han Tobias Ladehoff helt blank foran mål til en meget fortjent 2-0 føring.

Dette forblev stillingen efter første periode, trods et par udvisninger til Herlev og et massivt pres fra det nordjyske værter, som let kunne have scoret to eller tre mål mere. Blandt andet havde månedens spiller i Aalborg; Kirill Kabanov et par store chancer, men flot målmandsspil fra Jidskog holdt Herlev inde i kampen, efter en periode, hvor de var udspillet på stort set alle spillets facetter.

Anden periode blev en noget rodet affære, hvor Herlev kom meget bedre med i kampen. De formåede at presse Aalborg højere på isen, og især fysisk kom de meget bedre ind i kampen, hvilket tydeligt frustrerede værterne, som tog et hav af dumme udvisninger.

Disse udvisninger skabte en del chancer, hvor blandt andet overlæggeren måtte komme George Sørensen til undsætning. Den kunne dog ikke hjælpe, da Anders Krogsgaard i et overtal tog en crosschecking, hvilket gav Herlev 30 sekunders powerplay.

Her fik Herlev endelig forløsningen for deres hårde arbejde i perioden, da Niklas Tikkinen bragede pucken i netmaskerne fra blå linje med et perfekt slagskud. En reducering som bragte spændingen tilbage i kampen inden tredje periode.

Herlev startede perioden bedst og kom også til nogle pæne chancer, men fem minutter inde i perioden lignede det at kampen fik sin afgørelse. Thomas Spelling sendte pucken ind foran mål, hvor en Herlev back, i en hård duel med Lasse Bo Knudsen, desværre prikkede pucken ind bag Jidskrog.

Herlev forsatte dog med at ihærdigt og genererer stadig nogle kæmpechancer, men George Sørensen afviste dem alle, og som tiden gik begyndte det mere og mere at ligne Aalborg trak sig sejrrigt ud af kampen. Dette blev cementeret, da Olivier Hinse på en retur, satte pucken flot ind til 4-1 bag Jidskog, som sekundet forinden havde lavet en regulær feberreding på en tværpasning mellem Højbjerg-tvillingerne.

Efter målet lignede kampen første periode, hvor Aalborg sad på det meste, og Herlev slet ikke kunne få spillet til at fungere. Dette eskalerede med fem minutter igen, da Brett Thompson blev sendt i et tidligt bad for brok over en udvisning til Christoffer Gath. En udvisning som gjorde at Aalborg stille og roligt kunne køre sejren i land.

Frederikshavn og Bumagin var en tand skarpere end Rungsted Rødovre-eufori efter straffeslagssejr over SønderjyskE