For den spilstærke klubmand er alder blot et tal, og kursen er nu sat mod endnu en sæson og endnu en rekord med underskriften på en forlængelse hos Herning Blue Fox

I Herning, de danske- og også de internationale ishockeykredse er man yderst bekendt med navnet Daniel Nielsen. Den teknisk dygtige og sindige midtjyske forsvarsdirigent har nemlig spillet med og mod de fleste af verdens store spillere – hovedsageligt når han i maj måned var fast mand i landsholdstruppen til VM, men også i barndomsklubben Herning Blue Fox.

Nu har Herning Blue Fox forlænget kontrakten med den nu 40-årige kaptajn for endnu en sæson, og han præsenteres på følgende vis af midtjyderne:

Som den eneste spiller kan Daniel Nielsen stadig skrive ligaspiller under Herning Ishockey Klub på CV’et, da han trådte sit første skøjtetag i den bedste danske liga i 1998 – året hvor Blue Fox Herning A/S blev stiftet. Det faktum afstedkommer naturligvis, at kaptajnen allerede har slået klubrekorden i Herning for flest antal spillede kampe suverænt – også på trods af sine fire sæsoners afstikkere til henholdsvis Sverige og Tyskland. Men på trappetrinnet til en ny sæson lurer også muligheden for, at Daniel Nielsen kan nappe rekorden for flest ligakampe i den danske liga. Den rekord besidder kultspilleren fra Frederikshavn Mike Grey med flotte 813 ligakampe – for nuværende otte kampe foran kaptajnen fra Heden.

Daniel Nielsen ser lyst frem mod en ny og spændende sæson, hvor Blue Fox skal finde tilbage til konceptet for den vinderkultur, klubben er bygget på. Det er en kultur der vil komme til at forenes yderligere med ansættelsen af Blue Fox’ nye cheftræner Pekka Tirkkonen, som Daniel Nielsen har spillet fire sæsoner med – i øvrigt med tre danske mesterskaber til følge.

En konstellation, som sportschef Martin Struzinski glæder sig til at se genforenet.

- Først og fremmest så er det jo helt fantastisk at se Daniel er klar til at spille endnu en sæson i Blue Fox trøjen. Og det bliver endnu en sæson, hvor jeg uden at blinke kan garantere, at Daniel kommer med lederskab, overblik og rutine fra allerbedste skuffe, hvilket er et stærkt fundament for Pekka at sætte holdet ud fra. Der bliver måske hevet lidt mere efter vejret end der ville have været gjort for 10 år siden.

- Men Daniel er stadig en af de spillere der har mest istid, og som uden tvivl er en uvurderlig kapacitet, når man skal have lukket de andres topspillere ned. Hans offensive kvaliteter bidrager til spillet frem ad banen og i vores powerplay, hvor han er en meget vigtig brik for os, fortæller Martin Struzinski om forsvarsdirigenten.

Syv gange i sine 19 sæsoner har Daniel K. Nielsen været på ligaens All Star team. Tre sæsoner har han været den mest scorende forsvarsspiller i ligaen, fire gange har han haft flest assists og to sæsoner har han som forsvarsspiller haft flest point. Til at fylde det sidste i rygsækken er han tre sæsoner blevet kåret til årets danske spiller og så har han gennem 13 år spillet 186 kampe med løven på brystet i de nationale rød-hvide farver. 


MADS ELLER forlænger med SønderjyskE for endnu en sæson Esbjerg Energy har træningskampene klar