Lussing til Aalborg på en tirsdag aften, hvor tingene igen flød stærke Rungsteds vej

Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates 5-0 (1-0,1-0,3-0) Vi efterlyste den lidt i optakten her på sitet. Aalborg havde også efterlyst den lidt efter brunch-slaget søndag middag: Den ekstra gnist på isen og i boksen.

Den var der stensikkert klokken 19:30.

Kirill Kabanov råbte og skreg og opfordrede holdkammeraterne til at give alt for at hive den første sejr hjem, og jubelbrølet, da Aalborg tog den første faceoff lød næsten som et målbrøl.

Men brølet forstummede stille og roligt som aftenen skred frem, og det hele endte med en storsejr til hjemmeholdet på hele 5-0 og en forfærdelig aften for gæsterne, der nu har alle odds imod inden fredagens kamp fire i Aalborg.

Vi behøver næsten ikke gentage, hvor vanskeligt det er at vende 0-3 i en serie. Det er næsten umuligt.

Hos Rungsted var fokus på comebacket til Olsson, Persson og Andersson. Efter godt tre minutter var de to svenskere på isen for første gang sammen med Pison mod Aalborgs fjerdekæde.

Efter små fire minutter skabte Aalborgs bedste i de første 20 minutter, Jeppe Jul Korsgaard, den første lille mulighed, da han fandt Sebastian Bergholt i en højdramatisk åbningsperiode.

Martin Lefebvre markerede sig skidt med en kæmpe fejl i egen zone, da han gav pucken væk til en blå mand.

Kort efter var Marcus Olsson helt fri foran Sørensen, der parerede.

Senere i perioden udgik Marcus Olsson, men kom tilbage igen efter første pause.

Seks minutter inde i kampen kom åbningsmålet. Rasmus Andersson vandt en løbeduel mod Carl Neill og fik lirket pucken over til Nikolai Gade, der smadrede pucken op i taget.

Perfekt tidspunkt for Gades første sæsonmål, der straks afstedkom et hidsigt Aalborg-pres.

Vi genkendte kampbilledet fra fredag og søndag: Pirates-spillerne sværmede som honningbier foran en klump af Rungsted-folk, der forsvarede med alle kropsdele.

Nihlstorp var stadig vanskelig at passere og i flere situationer tøvede de hvidklædte nordjyder med at afslutte. Vinklen blev for spids eller Rungsted-spillerne nåede at komme imellem.

To udvisninger til Aalborg for at spille med for mange på isen. Det må ikke ske i DM-finale, der i øvrigt blev afviklet i et vanvittig hidsigt tempo.

De fire minutters boxplay blev dog leveret til perfektion af gæsterne, hvor duoen Jul Korsgaard/Bergholt endda skabte en god kontramulighed uden det sidste held.

Aalborg-pres afværget med 2-0-scoring
Alene intensiteten havde fortjent fyldte lægter i Bitcoin Arena, hvor gæsterne straks satte pres på fra starten af anden periode.

Holten Møller røg ud for slashing og to gange dansede pucken inde omkring Nihlstorps skinner.

Havde den mand magneter i skøjterne?

Det bølgede frem og tilbage. Rasmus Andersson fik sit livs største DM-finalechance, da Aalborg sjuskede grumt på offensiv blå linje. Rungsted slog kontra, og Andersson endte med tomt mål og en liggende George Sørensen.

Det så ud som om Anderssons afslutning blev ramt af en tililende modspiller, men chancen var mere end hundrede procent og holdkammeraterne var begyndt at juble.

Hele tiden arbejdede Aalborg for at komme ind under Cristopher Nihlstorp, men hele tiden kom en Rungsted-mand ind i skudlinjen. Som da Marcus Olsson gled ind i Nikolaj Carstensens gode skudmulighed.

Erik Hjalmarsson tog timeout og Julian Jakobsen tog en udvisning, hvor Aalborg igen udviste stor discplin i boxplayet. Lasse Bo Knudsen arbejdede helt suverænt og tog et halvt minut af klokken alene.

Bedst som Aalborg igen satte presset, kom Rungsteds 2-0-mål.

Cody Donaghey skød direkte ind i en modspiller og hjemmeholdet slog kontra. Mattias Persson sagde tak, kørte ind over blå linje og smadrede pucken over i modsatte hjørne.

Det mål gjorde ekstremt ondt på Aalborg-spillerne, der blev reddet fra at komme yderligere bagud, da George Sørensen kort før pausen fik skulderen på skud fra Tim Daly.

Iskolde Rungsted
Aalborg overlevede uden problemer halvandet minut i boxplay i begyndelsen af slutperioden, og det element af spillet kan Garth Murray i hvert fald sætte et flueben ud for i aften.

Til gengæld manglede den afgørende styring inde foran mål og kynisme, da Julian Jakobsen stod helt fri foran Nihlstorp.

Rungsted stod iskoldt og slog kontra. Sørensen måtte redde en friløber fra Bjerrum og 46 minutter inde i perioden fik Lasse Bo Knudsen ikke clearet ordentlig bag eget mål. Rungsteds tilbagevendte kaptajn Marcus Olsson stod rigtig og lagde stille og roligt skiven ind. 3-0 og nu lignede denne aften en umulig opgave for Aalborg, der pådrog sig yderligere udvisninger og mistede moralen totalt.

Shane Hanna satte 4-0-målet i fem mod tre og leverede dermed kampens afgørelse.

Det endte med en regulær ydmygelse af Aalborg på 5-0-målet. Shane Hanna og Nichlas Hardt kørte gæsterne fuldstændig rundtossede i offensiv zone, og Hanna fandt Alex Wideman, der afsluttede perfekt tæt under mål.

Morin fik chancen for et moralsk boost til Aalborg i slutfasen, men brændte friløberen på Nihlstorp. I den anden ende skød Persson på sammenføjningen.

Det blev hidsigt til sidst. Jeppe Jul Korsgaard tacklede Frederik Bjerrum ind gennem Pirates’ åbne boksdør, og episoden endte med mere krammeri end Sundhedsstyrelsen ville anerkende på en gågade - men uden udvisninger.

Jeppe Jul Korsgaard viste vejen, men for sent. Et fremragende gennembrud og ind, hvor det gjorde ondt, endte med, at han fik sendt pucken i nettet. Forinden havde Bergholt væltet Nihlstorp og dermed blev målet annulleret.

Det hele ebbede ud med en game misconduct til Josh MacDonald og et Aalborg-hold, der nu virkelig skal bruge de kommende dage på at ryste posen.