Interview med Rødovres nye back, der spillede en af karrierens bedste kampe onsdag aften mod Frederikshavn

Det er yderst sjældent, at en spiller laver fem point i en ishockeykamp på højeste danske niveau.

Og endnu mere sjældent, at de fem point laves af en back. I onsdags skete det. 25-årige Benjamin Mauritzen havde en af de aftener, hvor alle pucke, alle pasninger bare ramte.

Rødovre-backen, der er skiftet fra Herlev til Mighty Bulls før indeværende sæson, scorede en gang og supplerede med fire assister i 6-3-sejren over Frederikshavn, og i al beskedenhed kunne Benjamin Mauritzen heller ikke selv forklare sine fem point med andet end ”at det vist bare rullede min vej og at holdkammeraterne gjorde mig bedre”.

Videoen med højdepunkterne afslører dog flere facetter i Mauritzens arbejde onsdag aften.

På 1-1-målet fyrer han et slagskud af, som ender i en retur til Philip Schultz og Mauritzen 2-1’er er en perfekt placeret firsttimer, som Mathias Seldrup ikke har en chance for at nappe i fjerneste hjørne.

På 3-1-målet er han med i opspillet på Oliver Kjærs scoring fra position øverst i zonen, og samme position indtager han, da Rødovre scorer til 4-1.

Ved 6-2-målet erobrer Mauritzen en puck i offensiv zone, hamrer på mål og lader Magnus Carlsen om at forvandle returen.

Analysen siger dermed, at Rødovre-backen spillede til mere end beskedenhed på en aften, hvor han i øvrigt også måtte lide den tort at få en krone knækket af fortanden, så en del af torsdagen måtte foregå i bedøvet tilstand efter et tandlægebesøg.

"En del af gamet", som Mauritzen udtrykket det, og han nåede også træningen sent torsdag eftermiddag.

Han ville gerne give et ærligt forsøg på at forklare, hvordan det kunne lade sig gøre at tabe 1-6 i Frederikshavn fredag aften og vinde 6-3 over samme hold fem dage senere.

- Der er mange sportsfolk, der har svært ved at forklare, at tingene kan vende sådan. Meget af det sidder oppe i hovedet, men pucken gik deres ved fredag og vores vej onsdag.  Samtidig synes jeg, vi spillede hårdere og bedre i defensiv zone og foran begge mål, end vi gjorde fredag. Vi havde også talt om deres førstekæde (Bumagin, Bjerrum, Jensen), og den fik vi lukket godt ned hjemme i Rødovre, forklarer Benjamin Mauritzen.

Han er gammel Gladsaxe-dreng, der sammen med Matthias Asperup tog skiftet til Rødovre som U10-spiller. Han har siden været i Hvidovre og senest fem sæsoner i Herlev, inden han altså skiftede tilbage til Rødovre før denne sæson.

- Jeg har intet dårligt at sige om Herlev, for jeg har haft fem dejlige år i klubben. Der er rigtig mange gode mennesker derovre, og mit skifte drejede sig udelukkende om, at jeg trængte til et miljøskifte og på at starte på en frisk et sted. Det skal til indimellem, og Rødovres projekt med Thor (Dresler) lød spændende.

- Rødovre er et hold, der altid har skøjtet godt, og det er en af de ting, vi prøver at tage med i år. Vi skal nok lægge mere vægt på fysikken, det hårde arbejde og det direkte spil, end Rødovre har gjort de seneste år, hvor det blev lidt for pænt. Jeg er ikke blevet skuffet indtil nu, for vi har et godt miks af unge gutter, ældre spiller og gode imports, der har ambitioner om at komme videre i deres karriere.

Et eller andet sted midt mellem alle de kategorier ligger Benjamin Mauritzen, der har udviklet sig til at være en stærk, spillende back med målscorerpotentiale både udefra og inde foran mål, hvor han tidligere har gjort sig i Herlevs powerplay.

Men han fortæller selv, at den rolle allerede sidste sæson blev suppleret op med at ligge på venstre kant i overtallet, og at hans rolle i Rødovre som gennemgående mere ”fri” passer ham rigtig godt.

- Med den rolle kommer der vel et også et par fempoints-kampe mere, griner Benjamin Mauritzen, der godt ved, at en ”håndfuld” i den grad hører til sjældenhederne. Men derfor kan man jo sagtens leve lidt højt i en uges tid. Eller i hvert fald indtil næste kamp.

Og hvad med karrieren som sådan. Er der store drømme ude i horisonten for Rødovres nummer 41, der ved siden af hockeyen er i gang med en bachelor i handel og marketing?

- Det lyder måske lidt kedeligt, men jeg tager en sæson ad gangen. Selvfølgelig har jeg nogle drømme, men lad os se, hvad der sker. Jeg har et privatliv og en kæreste, som også skal passes, og som dansk spiller i Metal Ligaen, er det jo ikke fordi man tjener frygtelig mange penge.

- Man kunne godt drømme om, at flere af os kunne få en løn, der svarede til vores professionelle tilværelse. Omvendt kan jeg også anskue det sådan, at jeg som ishockeyspiller har verdens bedste studiejob, siger Benjamin Mauritzen.

Fredag aften spiller han ishockey igen. Denne gang mod de gamle holdkammerater fra Herlev. Fem point fra Mauritzens stav bliver det næppe til. Mindre kan også gøre det


OPTAKT: SønderjyskE-Odense Bulldogs Danmarks Ishockey Union skal have ny formand næste sommer