Storsejr til hjemmeholdet over et gæstehold, der ikke havde kræfter til at stå imod i aften

Aalborg Pirates-Herning Blue Fox 6-0 (2-0,1-0,3-0)

Det er altid højtideligt med en DM-finale.

Nationalsang, fyldt hal, intensitet, spænding. Og i denne sæson noget, der ligner en fuldstændig uforudsigelig dyst mellem grundspillets to bedste mandskaber, fyldt op til randen med stærke profiler i alle fire kæder.

Både Aalborg og Herning gik til den fra første sekund.

Ikke noget med at afvente, bare fuld fart frem over isen. Som playoffs på de bedste aftener. Vekslende spil frem og tilbage og både Sørensen og Carruth med skiftevise aktioner. Dejlig ishockey og flere chancer i de første fem minutter. Størst til Nicolaj Carstensen, der var stødt med frem. Den snuppede Carruth.

Første udvisning faldt til Brett Perlini, og Aalborg straffede prompte. Fik mast pucken ind under Hernings mål efter faceoff og ind til Julian Jakobsen, der satsede på noget ved bageste stolpe og bare lagde pucken derover.

Der stod Patrick Bjorkstrand og kunne slå pucken ind i det tomme bur. Gordon Ballhorn fik ikke dækket op. Der var spillet 6:46 og Sparekassen Danmark Isarena eksploderede.

Aalborg tog teten og piskede fremover isen for at skabe flere muligheder.

Men midt i det nordjyske initiativ fik Herning en gylden mulighed for at reducere. Kirill Kabanov måtte ud, men Blue Fox-overtallet fungerede ikke, Aalborg holdt føringen.

Og med to minutter igen af perioden stødte Anders Koch med frem og fik lagt en baghånd i kassen. Et bevis på, at de offensive backer hos Aalborg Pirates i de rigtige sekvenser er en kæmpe styrke.

2-0 efter 20 minutter og Herning måtte se Patrick Madsen udgå for kampen efter en sekvens, hvor Kirill Kabanov puffede ham i banden. Måske hændeligt, men ingen havde formentlig klaget, hvis russeren var røget et par minutter i boksen.

Joachim Linnet har spillet et forrygende slutspil, men kiksede, da han havde en stor mulighed for en tidlig reducering i en midtperiode, hvor tempoet naturligt nok ikke var helt så hidsigt som i første periode.

Aalborg og især Trevor Gooch fik ikke helt så meget ud af en tre mod en-situation, da den opstod.

Patrick Bjorkstrand måtte ud for en tripping og Herning kom lidt tættere på end i første periode, men ikke nok til for alvor at presse Sørensen.

3-0-målet faldt i det 35. minut. Oliver Anker Christensen vandt pucken fra to Herning-spillere bag mål, lagde den tilbage til Patrick Bjorkstrand, som igen styrede den til Martin Højbjerg, der skød resolut. Under armen på Mac Carruth og nordjyderne lugtede en afgørelse.

Herning fik en god mulighed for en reducering på grænsen mellem anden og tredje periode, men igen helt uden at få fat.

I stedet faldt 4-0-målet. Oskar Drugge skød fra blå linje, Matt Salhany styrede den ind. Kampen var lukket.

Herning virkede trætte efter dramaet mod Esbjerg tirsdag aften, og vi så ikke rigtig folk som Marinaccio, Bau og From denne aften i Sparekassen Danmark Isarena, hvor der var frustrationer at spore hos gæsterne, der fik 5-0-målet imod sig i det 50. minut.

Julian Jakobsen var på plads, da Kirill Kabanov serverede pucken flot, mens Lasse Bo Knudsen og Kevin Tansey boksede i hjørnet.

Masser af jubel i Aalborg-geledderne, trykkede ansigter i Herning, der kort efter måtte være to hele minutter i tre mod fem.

Mac Carruth, der selv havde fået en af udvisningerne, stod fremragende. Herning stred så godt imod, at Morten Poulsen kom fri i tre mod fem. Hans forsøg ramte stolpen.

I stedet sluttede Kirill Kabanov af med 6-0-målet, som fint blev assisteret af Matt Salhany, der har vist sig som et røverkøb for Aalborg.

Der var ikke så meget positivt at hive hjem for Herning denne fredag aften, mest af alt, at målscoren ikke tæller i slutspillet. Det ved Aalborg alt om efter kvartfinalen mod Rungsted, der blev indledt med et 2-11-nederlag.

Derfor er alt åbent igen søndag eftermiddag i Herning med en lille fordel af selvtillid til de forsvarende mestre, der ikke gjorde meget forkert i aften.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herlev-Esbjerg MÅLFEST I HERLEV: Eagles vandt 8-5 i den første bronzekamp