Det blev i perioder næsten til ”Hawaii-hockey” i Herlev denne fredag aften, hvor hjemmeholdet med 8-5 over Esbjerg sikrede sig et flot udgangspunkt før morgendagens returmatch.

Herlev Eagles-Esbjerg Energy 8-5 (4-3,1-2,3-0) Vild åbning på kampen: Herlev kom blæsende ud fra start og satte sig på opgøret. Hurtig 3-0 føring på velkendte Herlev-dyder og vestjyderne lignede et mandskab, der havde tankerne alle andre steder end i Herlev.

Christian Elmose i Esbjerg-målet kom på overarbejde, bag en backlinje der ikke havde meget fokus på deres fornemste opgave. Cubars åbnede scoringen for Herlev og Popovic og Lindqvist-Hansen fulgte op. Der var ikke spillet tre minutter.

Gæsterne vågnede dog ganske langsomt. Juuso Walli, der ikke havde scoret i slutspillet indtil fredag aften, hamrede to pucke ind bag Lukas Horak, der slet ikke lignede den Horak, der har båret Herlev igennem slutspillet.

Jeff King fik også lov at score et nemt mål på tjekken, men Asperup kom også på tavlen i den hektiske første periode.

Det hele endte med 4-3 til Herlev.

Hvad end der har været i téen i Esbjergs omklædningsrum, så burde de nok produktudvikle det. Det var et forvandlet Esbjerg-hold, der kom ud til den midterste periode.

Herlev virkede underligt fraværende og det var reelt kun Herlevs farlige kæde med Asperup og Co., der viste tænder.

Vestjyderne fik vendt opgøret på hovedet på blot 23 sekunder.

Først et “selvmål” af Herlev-backen Lasse Mortensen og kort efter var Oscar Schulze helt fri og kunne bringe Esbjerg i front. Dermed altså ingen scoringer af Esbjergs forwards, trods det faktum, at Rasmus Bjerrum blev noteret for udligningen.

I slutminutterne af 2. periode viste Alexander Lindqvist-Hansen fornemt overblik, da han sendte Matthias Asperup alene igennem. Profilen missede ikke og afdriblede Elmose og dermed altså 5-5 efter 40 minutters hockey.

Herlev kom bedst ud til sidste periode og fik hurtigt bragt sig tilbage i front, da Tobias Åhström sendte pucken ind bag Elmose.

Herlev var pågående og var skarpe når mulighederne bød sig i de sidste 20 minutter. Esbjerg havde flere sekvenser med lange angreb, uden det dog rigtigt blev farligt.

Lindqvist-Hansen og Mikkel Bertelsen kom yderligere på tavlen for Herlev, der altså vandt kampen med 8-5 efter en tredje periode, hvor der var motorvej op gennem Esbjergs midtzone.

Energy er dermed bagud med tre scoringer allerede inden første puck smides lørdag eftermiddag i Granly Hockey Arena.

Der blev fejret med både lys og lygte i Herlev efter kampen, hvor hjemmeholdets publikum fik taget en kærlig afsked med ørnene.

Spændende om Esbjerg har kræfter til at slå igen i morgen.

6-0: Aalborg gav Herning lussing i første DM-finale DM-FINALE-OPTAKT: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox