Ingen problemer for vestjyderne hjemme i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy – Herlev Eagles 6–0 (1-0, 2-0, 3-0) Mads Søgaard lukkede helt ned for gæsterne og tog sig af alle 35 Herlev-forsøg. Dette i en kamp, hvor det igen blev illustreret, at der er mange skuldre der bærer hos vestjyderne i øjeblikket. Esbjerg noterede sig således seks forskellige målscorer.

Esbjerg tog tirsdag aften imod Herlev hjemme i Granly Hockey Arena. Kampen var kun den blot anden de to hold imellem i indeværende sæson, og det var efterhånden ved at være tre måneder siden, at de to hold senest tørnede sammen. Esbjerg hentede ved den lejlighed en komfortabel sejr på 5-2.

Meget er selvsagt sket siden ovennævnte opgør. Herlev kæmper p.t. med SønderjyskE om Metal Ligaens 6. plads, mens Esbjerg og Rungsted ligger side om side på andenpladsen. Til aftenens opgør måtte Herlev undvære Max Vilstrup, Joachim Linnet, Magnus Jonassen og Mikkel Persson, mens Esbjerg stillede uden Davis Vandane og Jannik Christensen.

Målmandsduellen stod mellem Emil Jidskog og Mads Søgaard.

Føring uden stor dramatik

Vestjyderne kom godt ud til kampen og man fik sig hurtigt etableret i gæsternes zone, hvor Adam Cracknell da også allerede fik testet stolpen bag Emil Jidskog efter 30 sekunders spil. Esbjerg kontrollerede i det hele taget kampen i de første minutter, hvor Craig Puffer efter tre minutter også fik sat Andreas Grundtvig op til en kvalificeret afslutning fra en position lavt i slottet.

Herlev fik arbejdet sig ind i kampen og i det femte minut kom gæsterne også frem til et par gode muligheder, hvor først Joonas Riekkinen og siden Alexander Lindqvist-Hansen fik testet Mads Søgaard i Esbjerg-målet.

Sjællænderne blev sat lidt tilbage igen rent spillemæssigt, da man fik raget et par udvisninger til sig omkring periodens halvvejsmærke. Herlev arbejdede godt for sagen i den første undertalssituation, men i anden omgang måtte man kapitulere, da Esbjerg efter et kvarters tid bragte sig i front med 1-0. Det var her Felix Scheel, der i power play fandt en åbning i gæsternes defensiv og med en glimrende pasning spillede Brady Shaw helt fri foran mål. Shaw kvitterede sikkert og Esbjerg var oppe med en enkelt pind.

1-0 var også stillingen efter de første 20 minutter, som forløb uden den helt store dramatik. Esbjerg vandt her skudstatistikken med 11-8 og havde også en tand mere at byde ind med end gæsterne.

Værterne trak fra i anden periode

Gæsterne kom ud med god aggressivitet og spillede også i et væsentligt højere tempo fra anden periodes indledning, end tilfældet havde været i de første 20 minutter. Herlev-spillerne pressede nu Esbjerg over det meste af isfladen og man lå generelt længere fremme på banen.

Trods et par gode tilbud til Matthias Asperup og Joonas Riekkinen, der begge kunne have bragt Herlev tilbage i kampen, så formåede Esbjerg alligevel at øge til 2-0 efter ni minutters spil, da man viste kynisme og effektivt omstillingsspil. Efter en spilvending slog Christian Wejse og Rasmus Bjerrum kontra og sidstnævnte passerede Jidskog yderligt ved fjerneste stolpe. En lidt hård skæbne for Herlev-spillerne, der havde leveret en glimrende åbning på anden periode.

Et par udvisninger gav først Esbjerg og siden Herlev chancen i overtal, men box playet var ikke så tosset hos de to mandskaber denne aften, hvor der blev arbejdet hårdt og effektivt; man levnede ikke modstanderen megen tid eller plads til at agere.

Hjemmeholdet overtog dog kampens momentum mod periodens slutning, hvor det også skulle lykkes for Esbjerg at øge til 3-0, blot seks sekunder før anden periodes udløb. Adam Cracknell arbejdede hårdt og dybt i Herlevs zone og fik vundet pucken over på Esbjerg-stave. Få sekunder senere havde han i samarbejde med Brady Shaw sat Felix Scheel op til afslutning midt i slottet. Med et fornemt håndledsskud sendte Scheel pucken op i fjerneste hjørne og Esbjerg var altså oppe med tre forud for tredje periode.

Esbjerg gearede op og kørte en sikker sejr hjem

Søren Nielsen har holdt en lille scoringspause for vestjyderne på det seneste, men fem minutter inde i tredje periode var han igen hvor Esbjerg-tilhængerne kender ham: Foran mål og med pucken på bladet. Nielsen fik her for lidt opmærksomhed af Herlev-defensiven og kunne uproblematisk sende et usvigeligt sikkert håndledssvirp op over skulderen på Jidskog til 4-0.

Adam Cracknell tegnede sig for Esbjergs anden udvisning i kampen otte minutter inde i tredje periode og gæsterne leverede efterfølgende imponerende og stærkt power play-spil. Man bombede også godt løs på Esbjergs mål, hvor man vel talte 6-7 gode Herlev-forsøg. Men Søgaard var for alvor spillet varm i Esbjerg-målet og afviste Herlev gang på gang.

Søren Nielsen burde have scoret sit andet mål i kampen efter 13 minutter, da han havde en gigantisk chance lige foran Jidskog – men Nielsen overplacerede og det blev ved en enkelt scoring fra den elegante forward denne aften, hvor også Christian Wejse var tæt på for værterne et par gange.

I fraværet af Davis Vandane agerede Wiley Sherman styrmand på blue line for Esbjerg og det gjorde den lange amerikaner ganske glimrende. Med fem minutter igen kom Sherman også på tavlen, da han øgede til 5-0 med et drøjt hug fra distancen. Det slagskud så Jidskog ikke meget til, før pucken lå i nettet bag ham.

Herlev-spillerne begyndte at se trætte ud og Esbjerg satte sig efterhånden massivt på begivenhederne. Derfor var det heller ikke den store overraskelse, at hjemmeholdet kunne øge til 6-0 med et par minutter tilbage af opgøret. Det var her Craig Puffer, der fandt Charles Corcoran tæt under mål.

Rødovre sendte Odense længere tilbage i mørket Suveræn Rungsted sejr, mod vingeskudte høge