Rungsted fik en storsejr med hjem fra Frederikshavn, hvor vendelboerne for alvor har brug for juleferie.

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital 1-7 (0-1,0-4,1-2)

Lang bustur gennem juletrafikken i Danmark havde ikke generet Rungsted, der kom til Frederikshavn og vandt ubesværet. Topholdet gjorde kort proces, og satte tingene på plads i anden periode, hvor det blev til hele fire scoringer, der for alvor tog livet af White Hawks.

Ganske tempofyldt første periode, hvor Rungsted var mest på pucken, White Hawks havde de største chancer, og en enkelt scoring allerede efter små seks minutter.

Gorm Topholt var den første til at teste Nihlstorp i gæsternes mål, men den ivrige høge-forward var ikke varm da han var fri foran mål. Lucas Andersen var den næste til at have en stor chance, men her var målstolpen i vejen for en scoring til hjemmeholdet.

Det var gæsterne der havde pucken mest, og de flyttede den godt og hurtigt rundt. Det gjorde de også ved scoringen, da Tim Daly fyrede den af. God trafik foran Seldrup, og så var gæsterne på måltavlen.

Det var meget frem og tilbage i den sidste del af perioden. Rungsted havde en chance i powerplay, men her tilfaldt den største mulighed hjemmeholdet, og kort efter vendelboerne blev fuldtallige, havde Lucas Andersen en stor chance for at udligne. Afslutningen stod dog ikke mål med Jesper Jensens flotte forarbejde.

Anden periode var ikke mange sekunder gammel, før Rosenthal havde en stor mulighed. Mathias Seldrup diskede op med en flot redning med skulderen. Efter fire minutter var det igen Rosenthal, og her var der klasse kasse af Rungsted forwarden. Han smaskede simpelthen pucken op i målhjørnet til 0-2.

White Hawks havde pucken i mål kort efter, da Thomas Søndergaard fulgte op på Topholts forsøg. Scoringen blev dog ikke anerkendt. Det vakte en smule opstandelse blandt White Hawks spillerne, der ikke var enige i kendelsen offside i målfeltet.

Kort efter var de igen rasende på dommerne, da Mathias Mølgaard blev sendt i straffeboksen. Alle ventede en Rungsted udvisning, men til stor opstandelse blev det White Hawks spilleren der måtte ud i to minutter. Det var Rungsted hurtige til at drage kapital af, og flot powerplay spil blev afsluttet af Marcus Olsson. 0-3 midtvejs i opgøret.

De var ikke færdige med at protestere over dommerkendelser i White Hawks lejren, og normalt ellers så rolige Jari Pasanen var oppe i det røde felt, da Lucas Andersen blev spillet fri, men blev dømt offside. Det var for meget den gode finne kunne acceptere. Tydeligt, at vendelboerne følte Rungsted fik julegaverne et par dage for tidligt.

Man kunne dog ikke klandre dommerne, at Rungsted var det bedste hold på isen. Derfor er marginalkendelser imod sig også endnu sværere at acceptere, når man selv ligger ned. Og det gør White Hawks for tiden, hvor bredden efterhånden er på et lille sted. Blichfeldt, Folkes, og i morgen Rubins, har forladt holdet på en uge. Samtidig er både Shugg og Bumagin fortsat langtidsskadede, og har ikke udsigt til at komme på is foreløbigt. De har godt af julepause i Danmarks nordligste ishockeyklub.

Det knækkede helt over for dem mod slutningen af anden periode, hvor Rungsted gjorde det til 4-0 og 5-0. Først ved André Pison Stærmose, og efterfølgende Rasmus T Andersson. Opgivende attituder hos White Hawks spillerne da der endelig blev kaldt til pause.

Kevin Frydkjær overtog Mathias Seldrups plads i buret i tredje periode, men inden der var gået to minutter var han passeret. Han var dog uden skyld da pucken blev rettet af på Mathias Røndbjergs afslutning. Der gik dog ganske få sekunder, så havde Mads Larsen pyntet på det for hjemmeholdet. 1-6 på måltavlen med 18 minutter igen.

Det blev værre for hjemmeholdet, da Rungsted i powerplay gjorde det til 1-7. Rasmus T Andersson stod for sin anden scoring i aften, og leverede generelt en god kamp for nordsjællænderne, der kunne rejse hjem på juleferie med tre point på kontoen.

6-0: Tenniscifre da Esbjerg bankede Herlev White Hawks: Folkes er rejst hjem, Rubins spiller sin sidste kamp i aften